Vir: Rtv SloCitat:
Ponekod razmere še slabše, na terenu tudi 500 vojakov.
500 vojakov?
Kapo dol tistim, ki aktivno pomagajo.
Citat:
Udeležba pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah v letu 2014:
384
Aha, torej je na terenu komaj kaj več vojakov, ki pomagajo našim ljudem kakor pa jih je po misijah v tujini.
Koliko jih je pa zaposlenih v SV?
Vir: spletna stran SVCitat:
SESTAVA SV - podatki za december 2013
Stalna sestava 7.339
Pogodbena rezerva 1.375
Skupaj 8.714
OK. Danes poslušam sodelavca, ki živi v deloma odročnem kraju in pripoveduje kako se cestna podjetja matrajo s plugom, da pridejo do njih in kako kmetje pomagajo s traktorji, gozdarji stežka premikajo težke hlode, pomagajo si celo z bagerji.
Citat:
Trenutno (2006) ima Slovenska vojska 85 vozil Valuk.
Bog-ne-daj poslat vsaj polovico teh vozil na teren, mogoče celo za premikanje težkih hlodov, dostop do težkega terena, itd.
Now eat me alive ampak moje mnenje je, da bi bila lahko vojska veliko bolj udeležena pri pomoči na terenu glede na to, da politiki govorijo o naravni katastrofi. Pogrešam TITA, on bi vsaj poslal celo JLA na teren pomagat ljudem. Ne pa da se več kot 5.000 vojakov skriva v vojašnicah, pa plačani so, da služijo narodu.
Ampak predsednica vlade zrihta kar tri cente cenejši dizel, ljudje z agregati občutijo olajšanje.
Za vse moje oboževalce, ki me bodo zasuli z žaljivkami:
Ne, nisem in ne bom šel pomagat na teren razen, če se ne znajdem v izredni situaciji. Za razliko od vojske nisem opremljen, niti usposobljen za take stvari, niti nisem zaposlen v javni upravi. Če že vojaki jamrajo glede plač, potem naj se jim jo dvigne ampak hkrati naj tudi služijo narodu, če so že plačani s strani naroda.
EDIT: popravil naslov
Nazadnje urejeno: