Ja saj- če izhajaš iz predpostavke, da so naši nedolžni, ne glede na to, kaj storijo. Če pa rečeš, da je kraja kraja in korupcija korupcija potem pa bi bila slika precej drugačna. Cigani bi bili tam nekje na drugem ali tretjem mestu po številu kaznivih dejanj in tam na desetem ali dvajsetem glede na težo.Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Zanimiv bi bil tudi podatek kolikšen je delež ciganskega kriminala v primerjavo s celotno populacijo. Na Dolenjskem recimo ocenjujejo, da 90% vseh kaznivih dejanj naredijo cigani.
Citat:
Sodišče trenutno obravnava pritožbo Romov glede zagotavljanja pitne vode. Slovenija mora do sredine septembra sodišču pojasniti, kako odgovarja na očitke o kršenju treh členov Evropske konvencije o človekovih pravicah, ker država pritožnikom ni zagotovila pitne vode in sanitarij, čeprav so oblasti dolga leta tolerirala nelegalna romska naselja.
To se mi zdi celo logično. "Molk organa" dolga desetletja. Običajno se to smatra kot pritrditev, ker kršitev ni ravno tako skrita, da je inšpektorji ne bi mogli najti.Citat:
Uporabnik patriot pravi:Se pravi, če bi nelegalna naselja pravočasno zradirali, se tudi ne bi imeli zaradi česa pritožit?
Če pogledamo vzorčen primer slovenskega pravnika Snečerja, ki tudi na tem forumu deli pravniške pravljice, je zadeva popolnoma jasna.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Cisto normalno. Ker tako kot se obnasa nasa drzava, dvomim da se še kaksna. Ce imamo prevec pravic, naj jih pa vzamejo. Ne pa da jih imamo na papirju, v realnosti pa niti pod razno.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa ti veš, koliko ljudi bo ob službo, če se zadeve s cigani uredijo?
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1495608/page/11/fpart/1/vc/1
Citat:
Sodišče trenutno obravnava pritožbo Romov glede zagotavljanja pitne vode. Slovenija mora do sredine septembra sodišču pojasniti, kako odgovarja na očitke o kršenju treh členov Evropske konvencije o človekovih pravicah, ker država pritožnikom ni zagotovila pitne vode in sanitarij, čeprav so oblasti dolga leta tolerirala nelegalna romska naselja.
Se pravi, če bi nelegalna naselja pravočasno zradirali, se tudi ne bi imeli zaradi česa pritožit?
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Sem rodovniški slovenec z overovljenim rodovnikom 8 kolenov nazaj. Kje so moje pravice?