Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Glede jajca in kure - v Sloveniji je do te avtomobilske situacije prišlo zaradi zgodovine: ........
Ampak v par letih se bo to po moje spremenilo, goriva bodo toliko dražja, da se marsikomu ne bo več splačalo imeti avta (ali pa samo za vikend izlete), pa tudi sama miselnost ljudi se spreminja - ni več tistega ''moram imeti nov avto, najvišje bmw klase, pa naj stane kar hoče'' ampak se marsikdo zadovolji s kakšnim rabljenim, starejšim avtom, ker mu služi enako dobro (oz. še bolje) kot nov avto.
Prav imaš vprvem stavku in v zadnjem odstavku.
V lepem komunizmu je bilo vlaganje v infrastrukturo (takšno in drugačno) hudo zanemarjeno. Medtem ko so grdi kapitalisti razvijali javni prevoz, smo v Sloveniji rušili tramvaj v Ljubljani. Drugje so postavljali dvotirno železnico, pri nas smo demontirali tire in jih v imenu bratstva in enotnosti vozili na jug.
Ne da se 60 let zaostanka naknaditi v par letih, čeprav bi se marsikaj dalo narediti. Imam občutek, da je težje premakniti miselnost "Nič se ne da!" kot pa zgraditi novo železniško progo.
Pri nas ima še vedno vsak prevoznik svojo vozovnico. Zakaj hudiča pri nas ne morem kupiti vozovnice (za javni promet) Koper-Maribor, potem si pa sam izberem tisto (javno) sredstvo, ki mi je v tem trenutki na voljo (vlak, avtobus, ladja, gondola...). Pa ne mi rečt, da so to ne da - enkrat pojdite v Švico!