lastniki starši-kaj pa otroc-snaha-zet
Ja, je kup vprašanj in dilem.
Mora pa biti recipročnost: če Hrvatu, ki gre v Ljubljano, ali na Bled, ob vrnitvi na Hrvaško ni treba na Hrvaškem v karanteno, potem naj ne bi bilo potrebno tudi Slovencu, ki je šel v Hrvaško.
Ob pogoju enotedenske karantene jih zagotovo dve tretjini Slovencev, ki so mislili iti na Hrvaško, ne bo šlo...
In ja, tu, kjer sem, je celo nekaj domačinov, ki imajo apartmaje, proti, da bi prišli Slovenci. Prišli v tem trenutku...
Čez mesec, mesec in pol bomo dejansko videli, koliko okužb bo na otoku - otokih.
Je pa recimo lošinjska županja glede tega zelo ostra. Če bo samo ena okužba, bo otok v eni uri - zaprla.
Mesec nazaj se celo ni smelo iz Cresa na Lošinj. Na Beleju (Cres) je policija kontrolirala avtomobile. Domenvam, da so smeli do Malega Lošinja samo kamioni, ki so vozili hrano.
Drugače pa se mi zdi, da smo zankrat (na otoku) dosti bolj varni, kot recimo v Ljubljani, ali v Zagrebu.
Končno jetu dosti manj ljudi, vsak vsakega pozna in najbrž (skoraj) vsi spoštujejo pravila, distanco.
Zase vem, da bi me bilo v Ljubljani precej strah iti z mestnim avtobusom v BTC. Veliko bolj strah, kot tu iti v trgovino....