SLO vinjete 2010

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
http://24ur.com/novice/slovenija/lazna-vinjeta-za-40-evrov.html
evil.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.360
308
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Foter se je celo leto vozil s tak nalepljeno okoli, pa ni noben nadzornik nič rekel, niti ustavil ga ni ko se je mimo tistih kontrol s daljnogledi peljal. Je tudi nalepil tako, da je odznotraj lepo videl, odzunaj pa se je pol vinjete samo videlo.

lansko leto niso nč težil s tem, letos pa naj bi začel, ker mora bit nalimana po predpisih

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Po predpisih?
Ma na vinjeti oziroma na navodilih nič ne piše da jo ne smeš zalimat na tisti rob.....piše samo na kateri kraj stekla jo lahko zalimaš......dobro...mi si lahko pogledamo na darsovih spletnih straneh ampak naprimer kak človek ki mu internet ne gre kako naj ve kam to lepit...ali pa tujec ,kako naj ve kam lahko da in kam ne.....ko dobiš vinjeto pogledaš zadaj kaj piše in kaj je narisano in tako prilepiš....meni na avstrijski vinjeti ne pomagajo navodila...bolj slikice.

Upam ,da so toliko pametni in da ne bodo komplicirali.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com

Ja fino, bedaki povedo v čem se razlikuje, 2 meseca bo pa že "fejsliftana" vinjeta ki nebo imela več teh pomankljivk...

Itak da jo bom kupil (se mi nesplača samemu delat), račun s petrola od prave vinjete od starca, pa sem rešen...

Pa sn 50 profitiral.

Jebat ga, trg oblikuje cene in meni 40 bol paše kot skoraj 100.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Itak da jo bom kupil (se mi nesplača samemu delat), račun s petrola od prave vinjete od starca, pa sem rešen...
Kaj pa boš z njim? Mahal Darsovcu?
hysterical-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ze precejkrat je napisano, kaj potrebujes za izdajo nadomestne vinjete..

http://www.dars.si/Dokumenti/C...injete_260.aspx

Za pridobitev nadomestne vinjete je potrebno izpolniti vlogo (klikni tukaj) in obvezno priložiti:
  • odstranjeno vinjeto. Pri odstranjeni polletni, mesečni ali tedenski vinjeti mora biti razviden rok njene veljavnosti, v nasprotnem primeru je treba priložiti še račun o njenem nakupu;
  • kopijo računa za zamenjavo vetrobranskega stekla / dela motornega kolesa, ki ga je izdala delavnica, v kateri je bilo popravilo opravljeno;
  • kopijo dokumenta, ki dokazuje zamenjavo vozila, vetrobranskega stekla ali dela motornega kolesa v garancijski dobi.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pozna kdo primer kaj se zgodi, če imam nalepljenega falšaka, me po nekem norem naklučju ustavijo,
po nekem norem naklučju vidijo da je ponaredek in jaz jim lepo pokažem drugi del vinjete (od prave) in
račun s petrola (od prave), v smislu kajpavem, tu mam račun kupil sem jo na petrolu...

Mi bodo dali pravo? Nenazadnje nisn jaz kriv če petrolovci delajo za lasten žep
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
hysterical-1.gif

Ja če me dobijo da mam ponaredek, mu pokažem račun in se takole ognem neprijetnostim...
(a bodo mene kaznovali ker nisem profi in nepoznam razlike identičnih nalepk glede nato da jih do predkratkim niti na darsu
niso, al bodo iskali krivca na petrolu oz. dobavitelju petrola...)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
hysterical-1.gif

Ja če me dobijo da mam ponaredek, mu pokažem račun in se takole ognem neprijetnostim...
(a bodo mene kaznovali ker nisem profi in nepoznam razlike identičnih nalepk glede nato da jih do predkratkim niti na darsu
niso, al bodo iskali krivca na petrolu oz. dobavitelju petrola...)

Odvisno od tvojega pristopa in vztrajnosti,ampak če bi vztrajal, da si to pa to vinjeto kupil na temu petrolu ( imej listek in vinjeto istega kompleta !! ) , ti bodo težko kaj dosti naredili, če sam uradno nisi vedel da si storil prekršek oz KD.
Ker so te opozorili o tej zmoti, seveda urgiras na omenjenem petrolu in zahtevaš drugo vinjeto
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne. Ta je na drugem listku od vinjete, in se mora ujemat s tistim, kar imaš na šipi. MX je zgleda premalo brihten, da bi pomislil, na kaj takega.
smirk-1.gif

Z računom si lahko Luka samo rit obriše, ko se bo pokakal pred kontrolo. Pa še ta je premajhen.

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
po nekem norem naklučju vidijo da je ponaredek in jaz jim lepo pokažem drugi del vinjete (od prave)
Ponaredek nima enake serijske številke kot odrezek od taprave vinjete.

Maš ZS

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ne, ker se skenira po EAN kodah ane?
A misls da v vsaki trafiki pišejo serijske gor? Pa kje ti zvis
grin1.gif

To so zihr te vinjete k si ti švercu
evil.gif

Drgac pa, en racun si dobis, listek in vse imaš od ponarejene vinjete in to je to. Jebiga,sej mogoče je pa res kaksen insajder prodal komu ponarejeno in lastnik sploh ne ve...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
hysterical-1.gif
pa ti si pravi kekec, zakaj misliš, da bi iskali ponarjevalca na petrolu? kaj pa oni tam za šalterjem profitira, če ti z računom vred proda ponarejeno vinjeto? originale lahko pol na črnem trgu za pol cene prodaja - kar je pa isto, kot če bi ponarejene...

če te dobijo si lahko ti pameten kolkr hočeš, dobro te bojo udarli po denarnici, z zelo veliko verjetnostjo se boš pa še na sodišču zagovarjal

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pozna kdo primer kaj se zgodi, če imam nalepljenega falšaka, me po nekem norem naklučju ustavijo,
po nekem norem naklučju vidijo da je ponaredek in jaz jim lepo pokažem drugi del vinjete (od prave) in
račun s petrola (od prave), v smislu kajpavem, tu mam račun kupil sem jo na petrolu...

Mi bodo dali pravo? Nenazadnje nisn jaz kriv če petrolovci delajo za lasten žep
evil.gif

Se mi zdi,d a ima drugi del (od prave) tudi gor enako serijsko stevilko...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.360
308
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
po nekem norem naklučju vidijo da je ponaredek in jaz jim lepo pokažem drugi del vinjete (od prave)
Ponaredek nima enake serijske številke kot odrezek od taprave vinjete.

Maš ZS

Kje je serijska št.? Tista N xxxxxxx?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne vem, a se eni zajebavate, ali res ne veste, da bi bila in kaj bi lahko bila serijska številka na vinjeti.
bonk.gif