Jaz sem vprašal kontra, pa ni šlo. Niso namreč pustili, da bi jo nalepil prej, preden bi jo kupil...Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
v čem j poanta da jo kupiš prej preden jo nalepiš?
Jaz sem vprašal kontra, pa ni šlo. Niso namreč pustili, da bi jo nalepil prej, preden bi jo kupil...Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
v čem j poanta da jo kupiš prej preden jo nalepiš?
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ja staro mora izkoristit do konca, ce je ze placal
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
samo letos ima še vsaj 80% voznikov veljavne vinjete, poročaj po 1. februarju
motiš se. Vinjete so obvezne samo tam, kjer to veleva prometni znak, pas če je tam avtovesta ali pa ne.Citat:
Uporabnik sass pravi:
vinjete so obvezne za avtoceste in pa tudi za ceste, rezervirane za motorna vozila....
Citat:
Uporabnik sass pravi:
vinjete so obvezne za avtoceste in pa tudi za ceste, rezervirane za motorna vozila. če se ne motim, je na titovi cesti, takoj za križiščem z brnčičevo v smeri proti tomačevskem rondoju, postavljena modra tabla za "hitro cesto". kar pomeni, da načeloma ne moreš priti na tomačevski rondo, brez da bi se zapeljal po "vinjetni" cesti
S tistim sprintanim emalom si lahko rit obrišeš, pa kakršen koli že bo (če bo) . Ti si dolžan spoštovat proimetne znake, in vinjeto moraš imet od znaka naprej, pa če je za njim avtocesta ali pa kolovoz.Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
....Ko/če dobim email odgovor, ki sem ga preko njihove spletne strani postavil danes zjutraj, ga paste-am tukaj. Če bo odgovor enak kot od tega gospoda z DARSA, si ga bom sprintal in ga imel v avtu, za vsak slučaj, ker dostikrat kontrolorji preverjajo vinjete na tistem delu, kjer se približuješ križišču z Vojkovo, na levi strani, kjer imajo tovornjakarji postajališče.
Citat:
3. člen
(cestninske ceste)
(1) Cestninske ceste, za katere se plačuje cestnina po prevoženi razdalji, so v Republiki Sloveniji avtoceste in hitre ceste, določene v prilogi 1, ki je sestavni del te uredbe, pri čemer se za vsako cesto določijo tudi prevozne razdalje in cestninske postaje, na katerih poteka cestninjenje.
(2) Cestninske ceste, za katere se plačuje cestnina za določen čas njihove uporabe (v nadaljnjem besedilu: cestnina za določen čas), so v Republiki Sloveniji vse avtoceste in hitre ceste, ki jih upravlja in vzdržuje upravljavec cestninskih cest (v nadaljnjem besedilu: upravljavec) ter so v ta namen posebej označene z obvestilno tablo, določeno v prilogi 2, ki je sestavni del te uredbe.
(3) Cestninske ceste vključujejo tudi vse cestne objekte na njih razen tistih, za katere se določi posebna cestnina.
(4) Od plačane cestnine se obračuna davek na dodano vrednost v skladu s predpisi o davku na dodano vrednost.
torej če ni table, se ta cesta (ali vsaj ta odsek) ne smatra za cestninsko.Citat:
(2) Cestninske ceste, za katere se plačuje cestnina za določen čas njihove uporabe (v nadaljnjem besedilu: cestnina za določen čas), so v Republiki Sloveniji vse avtoceste in hitre ceste, ki jih upravlja in vzdržuje upravljavec cestninskih cest (v nadaljnjem besedilu: upravljavec) ter so v ta namen posebej označene z obvestilno tablo, določeno v prilogi 2, ki je sestavni del te uredbe
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
vinjete so obvezne za avtoceste in pa tudi za ceste, rezervirane za motorna vozila. če se ne motim, je na titovi cesti, takoj za križiščem z brnčičevo v smeri proti tomačevskem rondoju, postavljena modra tabla za "hitro cesto". kar pomeni, da načeloma ne moreš priti na tomačevski rondo, brez da bi se zapeljal po "vinjetni" cesti
Misliš na Štajerski cesti, po križišču z Brničičevo, v smeri rondoja Tomačevo? Ja, na začetku je bil tam znak za vinjeto, pa je bil umaknjen/prestavljen na rondo, ker nimajo podlage za to.
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Misliš na Štajerski cesti, po križišču z Brničičevo, v smeri rondoja Tomačevo? Ja, na začetku je bil tam znak za vinjeto, pa je bil umaknjen/prestavljen na rondo, ker nimajo podlage za to.
no, ta Štajerska cesta se po novem imenuje Titova cesta
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Po Tv sem slišal da te lahko oglobijo če ne boš odstanil stare vinjete ( zaradi nepreglednosti ??), ker debilni predlog je to. Imaš pa nalepljene še AU, ma Madžarsko in Češko in so štiri na steklu