Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
No ti praviš da bi zahteval odvzem krvi. Kaj če te policaj nebi peljal na odvzem (tako kot meni ni omogočil še tretje merjenje) in zahteval da zapisnik s priznanjem podpišeš? (kot meni) Bi mirno in brez ugovora podpisal?
Mogoče bi res moral policaja prijavit, ampak zakaj ga ni prijavil sodnik?
Če te ne pšelje na odvzem krvi, ki si ga zahteval, je stavr zaradi nepravilnega postopka zaključena.
Zakaj bi ga sodnik prijavljal? Saj je tebe probal nategnit ...
Če bi bil policaj pošten, bi postopek zaključil v moj prid najkasneje po prvem pihanju - ko je alkotest pokazal da nisem pijan. jaz bi ga tudi, ampak ne vodim jest postopka.
Ker pa je bil poicaj goljufiv, pa postopka ni zaključil niti po drugem pihanju, niti po moji zahtevi za ponovno merjenje z elektronskim instrumentom, niti me ni peljal na odvzem krvi, na sodišče je iz policije prišla obtožba, ki se ni skladala z zapisnikom, zamolčal je, da sem zahteval ponoven test in policaj je do konca - še na soočenju na sodišču vztrajal da sem bil pijan.
Policaju je bilo najkasneje po prvem merjenju jasno, da nisem pijan. Zato me tudi ni peljal na odvzem, ampak je na druge načine poizkušal dobit moj podpis na priznanju. Ves nadaljni postopekod prevega pihanja dalje je bil izključno s ciljem, kako treznemu vzet denar in izpit. Z zvijačami, prepričevanjem in tudi z grožnjo z priporom, če ne podpišem. (več kot leto, 2x sodišče)
Bi ti podpisal brez ugovora ali bi se skregal?
Ko danes gledam bi bilo mogoče res bolje, da bi policaja prijavil, čeprav mislim da bi bil prej pohvaljen kot kaznovan, saj se je močno trudil državi pridobiti premoženjsko korist. Edino mogoče bi ga malce ošteli, da naj drugič nategne raje take, ki bodo mirno podpisali in vse plačali.
Ampak zakaj ga nisem prijavil sem že napisal, zakaj ga pa sodnik ni prijavil si dal pa slab izgovor.