SLO vinjete 2010

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
No ti praviš da bi zahteval odvzem krvi. Kaj če te policaj nebi peljal na odvzem (tako kot meni ni omogočil še tretje merjenje) in zahteval da zapisnik s priznanjem podpišeš? (kot meni) Bi mirno in brez ugovora podpisal?

Mogoče bi res moral policaja prijavit, ampak zakaj ga ni prijavil sodnik?

Če te ne pšelje na odvzem krvi, ki si ga zahteval, je stavr zaradi nepravilnega postopka zaključena.

Zakaj bi ga sodnik prijavljal? Saj je tebe probal nategnit ...

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
KSZ

To z vinjetami mi gre že pošteno na qrac.

Vinjete so prisle v veljavo sred leta, in kupil si lahko le letno, ki pa potemtakem velja samo 7 mesecev. A bodo dali polovico nazaj?
Nebodo, prašiči! Klasična kraja! Komot bi naprintali polletne (itak je vseeno al gor piše letna al polletna), ampak oni raje pokasirajo
polno letno in čez pol elta še enkrat letno.

In pol sem jaz največja svinja ker se vozim na kurilno olje.

Ja neki morem "not" dobit kaj mi legalno pokradejo!

Prvo leto NI BILO MOZNO kupiti letne vinjete... na prodaj so bile zgolj polletne ... Ne se pizdakat cez nekaj, kar ni res
bonk.gif

Ima 'mon frere' cist prav. V tem letu so sred leta dvignali ceno letnih in hkrati ukinali polletne.
Sicer sem pa jest o tem nategu ze pisal.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Imas slab spomin... V Letu 2008 (s 1.7.) so sele uvedli vinjete... in takrat so bile na voljo samo polletne vinjete ... Sele konec leta so bile na voljo letne in polletne za 2009... Sredi letosnjega leta pa so potem zaradi pritiskov EU, ukinili polletne in uvedli tedenske in mesecne ...

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Ima 'mon frere' cist prav. V tem letu so sred leta dvignali ceno letnih in hkrati ukinali polletne.
Sicer sem pa jest o tem nategu ze pisal.
točno tako. in to so naredili zaradi takih, kot si ti
10.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
No ti praviš da bi zahteval odvzem krvi. Kaj če te policaj nebi peljal na odvzem (tako kot meni ni omogočil še tretje merjenje) in zahteval da zapisnik s priznanjem podpišeš? (kot meni) Bi mirno in brez ugovora podpisal?

Mogoče bi res moral policaja prijavit, ampak zakaj ga ni prijavil sodnik?

Če te ne pšelje na odvzem krvi, ki si ga zahteval, je stavr zaradi nepravilnega postopka zaključena.

Zakaj bi ga sodnik prijavljal? Saj je tebe probal nategnit ...
Če bi bil policaj pošten, bi postopek zaključil v moj prid najkasneje po prvem pihanju - ko je alkotest pokazal da nisem pijan. jaz bi ga tudi, ampak ne vodim jest postopka.
Ker pa je bil poicaj goljufiv, pa postopka ni zaključil niti po drugem pihanju, niti po moji zahtevi za ponovno merjenje z elektronskim instrumentom, niti me ni peljal na odvzem krvi, na sodišče je iz policije prišla obtožba, ki se ni skladala z zapisnikom, zamolčal je, da sem zahteval ponoven test in policaj je do konca - še na soočenju na sodišču vztrajal da sem bil pijan.

Policaju je bilo najkasneje po prvem merjenju jasno, da nisem pijan. Zato me tudi ni peljal na odvzem, ampak je na druge načine poizkušal dobit moj podpis na priznanju. Ves nadaljni postopekod prevega pihanja dalje je bil izključno s ciljem, kako treznemu vzet denar in izpit. Z zvijačami, prepričevanjem in tudi z grožnjo z priporom, če ne podpišem. (več kot leto, 2x sodišče)

Bi ti podpisal brez ugovora ali bi se skregal?

Ko danes gledam bi bilo mogoče res bolje, da bi policaja prijavil, čeprav mislim da bi bil prej pohvaljen kot kaznovan, saj se je močno trudil državi pridobiti premoženjsko korist. Edino mogoče bi ga malce ošteli, da naj drugič nategne raje take, ki bodo mirno podpisali in vse plačali.
Ampak zakaj ga nisem prijavil sem že napisal, zakaj ga pa sodnik ni prijavil si dal pa slab izgovor.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Grožnja z priporom če ne podpišeš? Saj ni obvezno podpisat
bonk.gif

Ne verjamem ti niti dobro jutro.
Je rekel : "al boš podpisal al se boš zajebaval. Če se boš zajebaval te imam pravico za 12 ur pripret". Zdej pa razumi. Jaz sem to razumel kot grožnjo z priporom, če ne podpišem.

Sedaj ni obvezno podpisat, lahko policaj napiše da nisi hotel podpisat, pa velja kakor da si podpisal al kako že, ne vem natančno. Kar je še slabše.

Včasih je bilo pa drugače, zapisnik, s priznanjem, da si pijan si MORAL podpisat. Ker drugače policaj nebi imel nobenega dokaza, da si res napihal in bil pijan in te nibi bilo možno kaznovat. Ampula in tudi elektronski alkotest nista merilnika ampak le indikatorja, te meritve ni moč upoštevati na sodišču. No če pa priznaš da si pijan, potem pa že.
No prisilit te ne more, ampak če ne podpišeš bi te v tem primeru policaj moral peljat na odvzem krvi in preverbo identitete, kar pa ta "moj" policaj ni želel, saj bi se na krvnem testu izkazalo da sem trezen. Je hotel najprej z zvijačo, potem z prepričevanjem in nato še z grožnjami izsiliti podpis in s tem priznanje. Brez mojega podpisa pa me nebi mogel kaznovati.

Veš kaj, prav boli me [censored] al verjameš ali pa ne. Misliš da ni noben policaj tako pokvarjen, da nebi kdaj koga skušal nategnit?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Če pihaš 0,0 potem ti sploh nič ne dajo za podpisat....včasi so pa dali....in če hočeš zahebavat potem mu takoj rečeš ,da ne boš pihal in da naj te pelje na odvzem krvi....če je prepričan da si pil potem bo reskiral in ti boš fanj plačal....če pa nisi pijan in ti na odvzemu pokaže 0,0 potem pa policaj plača za pregled brez zveze...vsaj tako sem slišal...zdaj pa naj me kak policaj popravi če to ni res.

Samo jaz ti res svetujem ,da si nabaviš kamero ,ki snema zvok in sliko......ker če imaš take probleme s policaji potem te je sigurno nekdo prijavil.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Če pihaš 0,0 potem ti sploh nič ne dajo za podpisat....včasi so pa dali....in če hočeš zahebavat potem mu takoj rečeš ,da ne boš pihal in da naj te pelje na odvzem krvi....če je prepričan da si pil potem bo reskiral in ti boš fanj plačal....če pa nisi pijan in ti na odvzemu pokaže 0,0 potem pa policaj plača za pregled brez zveze...vsaj tako sem slišal...zdaj pa naj me kak policaj popravi če to ni res.

Samo jaz ti res svetujem ,da si nabaviš kamero ,ki snema zvok in sliko......ker če imaš take probleme s policaji potem te je sigurno nekdo prijavil.
Ja res,včasih si moral podpisat tudi če si napihal 0,0. Ni pa res, da je policaj plačal ampule ali celo pregled krvi, če je bil rezultat nula. Se je v tistih časih govorilo o tem, ampak ni bilo res. Je pa zagotovo komandir navil ušesa inkasantu, ki je namesto da bi kaj pokasiral zapravil državi lepe denarce, ta pregled namreč ni poceni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Je pa zagotovo komandir navil ušesa inkasantu, ki je namesto da bi kaj pokasiral zapravil državi lepe denarce, ta pregled namreč ni poceni.
Koliko pa stane?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Je pa zagotovo komandir navil ušesa inkasantu, ki je namesto da bi kaj pokasiral zapravil državi lepe denarce, ta pregled namreč ni poceni.
Koliko pa stane?
Ne vem natančno, ampak včasih je stal precej več kor povprečna plača.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Torej pregled z alkotestom stane več kot povprečna plača. Pa dobro, koga imaš ti za norca?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Torej pregled z alkotestom stane več kot povprečna plača. Pa dobro, koga imaš ti za norca?
Ti se sam delaš norca iz sebe. Govora je namreč o odvzemu in pregledu krvi in urina in ugotavljanje količine alkohola v teh telesnih tekočinah.
Kolk pa misliš da stane precej podoben "doping test " za športnike?

Ne vem koliko stane tak pregled danes, vem pa da si včasih, (10+let) ko so bili ti pregledi še aktualni plačal tm okoli plače.
Zadnja leta nisem slišal, da bi koga peljali na odvzem krvi, namesto tega jih sedaj vodijo na etilometre, so cenejši in hitrejši. ter imajo atest merilnega instrumenta, kar navadni alkotesti in še prej ampule niso imele.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Ne vem koliko stane tak pregled danes, vem pa da si včasih, (10+let) ko so bili ti pregledi še aktualni plačal tm okoli plače.
7 let nazaj je bilo okoli 2000 SIT. Vem pa da so bile takrat plače malenkost večje.
grims-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
7 let nazaj je bilo okoli 2000 SIT. Vem pa da so bile takrat plače malenkost večje.
grims-1.gif
Haha za 2 jurja te noben še do bolnice ne bo peljal.
Tolk je 10+ let nazaj stala tista ampula, v katero si pihal. Se dobro spomnim, da mi je takrat policaj rekel naj prinesem 5 jurjev za dve ampuli, ki jih je porabil na meni. Odvzem in analiza krvi in urina sta pa olalaaa dražja.
Ti malce mešaš tele alkoteste. Imaš
-pihanje v balonček in ampulo, (indikator)
-navadne digitalne instrumente, (indikator)
-etilometre, ter
-odvzem in analiza krvi in urina. Iz tega se izračuna stopnja alkoholiziranosti celo za nazaj.

Kolk po tvoje stane dopinški pregled za športnika - to je podobna zadeva.