SLO - podatki o prodaji pametnih telefonov?

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Kje bi našel podatke o prodaji mobilnih telefonov (pametni in tudi ostali če ne pa samo pametni) v Slo? npr po vrsti OS, znamki, ceni, celotni in gibanju vrednosti trga, tržnih deležih itd... Rabi tamala za eno seminarsko. Če kdo pozna kakšen pametni vir bi bilo zelo dobrodošlo. Karkoli na to temo bi res prišlo prav...

Pa še tole: Ve kdo koliko količinsko prodajo operaterji telefonov po posamezni znamki oz v celotni številki? Vnaprej hvala.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pomoje ti podatki niso javno dostopni... zato bo pridobiti te podatke dokaj tezavno ... Da se izbrskati trzne deleze... in teoreticno sicer oceniti stevilke... tocnih stevilk pa pomoje ne bo ...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ni problema.
smile-1.gif

Lahko kupis podatke od Nielsna... Le cena bo...

B81

22. jul 2007
37.613
10.907
113
Naš SURS je čuden do kraja. Poročila so obvezna, ko pa sem klical za informacijo, pa mi niso izdali, baje da ne smejo. Sem vprašal, v čem je potem smisel tega, da zapravim pol dneva za oddajo poročila, pa se je zasmejala pa rekla, da ne ve.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Pri znamkah verjetno da prevladuje Nokia, potem sledi Samsung, potem je pa borba med HTCji in pa SE.
Kar se pa tiče koliko telefonov katere znamke je bilo prodano pa pomojem bi moralo biti znano. Kot da je ne vem kakšna skrivnost, kateri telefoni se najbolj prodajajo in kateri se manj.