Slike iz avtomata

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni

A kdo ve, če lahko slike iz avtomata (Kolosej) uporabiš za osebno in potni list?
Ni mi za stat v vrsti, da me bo potem uradnica zavrnila. Prosil bi odgovor nekoga, ki že ima izkušnje

Hvala

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Slike iz avtomata ne bodo v redu. Slike za dokumente morajo biti v pravilnem razmerju, tako da se boš moral postaviti v vrsto pri fotografu.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Takole so odgovorili iz javne uprave na enako vprašanje:

Citat:
Fotografija za osebno izkaznico je predpisana s Pravilnikom o izvrševanju zakona o osebni izkaznici. Fotografija, ki je priložena v fizični obliki, mora biti izdelana na belem tankem sijajnem fotografskem papirju velikosti 3,5 x 4,5 cm, v črno-beli ali barvni tehniki. Ne sme biti izdelana z napravo za samopostrežno fotografiranje . Kazati mora pravo podobo državljana in ne sme biti retuširana. Državljan mora biti fotografiran od spredaj, z odkritim čelom in obrazom, brez klobuka, čepice ali rute. Ne glede na določbo prejšnjega odstavka smejo pripadniki verskih skupnosti in druge osebe, ki po svoji ljudski navadi kot sestavni del svojega oblačila oziroma oblačila verske skupnosti nosijo čepico, ruto ali drugo pokrivalo, priložiti fotografijo, na kateri so fotografirani s čepico, ruto ali drugim pokrivalom, če imajo odkrito čelo in obraz. .

Pri večini fotografov ne bo vrste, verjetno si mislil na vrsto na Upravni enoti.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Nekateri fotografi so vključeni v sistem e-fotograf , tako da slika potem pride direkt ne UE in čakaš v vrsti brez slike
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
če si iz Lj in greš delat dokument (v Tobačno), imaš v isti stavbi spodaj dol foto studio (no ja...)....daš tam še tistih 15 EUR, te slika, razvije in greš na okenček porithat zadeve.

usput.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Dokler se slikaš, je tvoja številka že 10x mimo. Še nikoli nisem čakal več kot par minut v Lj.
Kljub temu, da imam na splošno hudi slabo mnenje o JU, me pa na UE Ljubljana vedno znova pozitivno presenetijo.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Dokler se slikaš, je tvoja številka že 10x mimo. Še nikoli nisem čakal več kot par minut v Lj.
Kljub temu, da imam na splošno hudi slabo mnenje o JU, me pa na UE Ljubljana vedno znova pozitivno presenetijo.

No, ko sem bil tam nazadnje (nekje 5 let nazaj ko sem se selil) sem čakal več kot 2 ure. Tako da ne vem, očitno so poštimal zadeve, ali pa pač ni več navala?