Slika tracka v G. Earthu

DanVM

Zelenc'
28. mar 2008
16
2
3
Imam eno bolj začetniško vprašanje: namreč, ali je normalno, da je slika tracka v google earthu takšna kot je? Se pravi, sled ne gre ravno po cesti, pa tudi, zakaj je nekje kar dvojna? Moram spremeniti kakšne nastavitve na aparatu ali kaj (Vista Hcx).
630100-Track.jpg

Priponke

• 630100-Track.jpg
    630100-Track.jpg
    276,4 KB · Ogledi: 270
Nazadnje urejeno:

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Mislim da je kar prav taka kot je. Dvojna je pa pomojem zato ker si sel v obe smeri

LP

bingo

Pripravnik
17. jun 2008
39
0
6
Probaj spremeniti nastavitve naprave iz pešec v avtomobil (če se da, na Garminih to gre). Potem bi morala biti sled bolj fiksirana na cesto kot sedaj.

lp

DanVM

Zelenc'
28. mar 2008
16
2
3
No, saj ravno v tem je problem, ker sem šel samo v eno smer ( s kolesom sicer). Ne vem, če ima Vista kakšne nastavitve pešec, kolo, avto itd.

ExB

Long John
11. dec 2007
26
0
1
Sled ni popolnoma po cesti in so pac malo ravne crte vmes, ker si naprava ne shranjuje vmesnih tock resnicno vsako sekundo, tako kot dobi GPS fix, ampak se mi zdi da vsake par sekund (na mojem nuviju 255W se mi zdi da shranjuje vsake 2 ali 3 sekunde, vsaj izgleda mi tako..), in pac vmes med tockami potegne ravno crto. Cisto po cesti verjetno ne gre tudi zato, ker fix ni bil popolnoma tocen in je par metrov off, kar je seveda normalno. Glede dvojnega tracka je pa verjetno to, da imas na napravi nastavljeno da ti samodejno vedno dela tracke, in zato si naprava shrani vse tracke za katere ima prostor, dokler jih ne pobrises, in verjetno ti kaze se kakega od prej, ki ga nisi pobrisal..