Sladoled (zaslužek)

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Ksz...

Noben sljadoledar, pa tudi ostali slaščičarji ne kupujejo banjic. Še manj samo kilskih ali litrskih.

Dobi se osnova za sladoled, ki je pakirana najmanj v 5 litrskih posodah. V tisto osnovo zamešaš ekstrakte, lahko tudi sadje - pač po želji okusa in vse skupaj z mešanjem ohladiš. In sljadoled je fertik. Zaslužek pa, kot ste že ugotovili, zeeelo dober. Seveda, če imaš stranke, da ga sproti kupujejo. Hudič je v tem, da ima sorazmerno kratek rok uporabe.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
3.995
113
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Noben sljadoledar, pa tudi ostali slaščičarji ne kupujejo banjic.
Ne poznaš nobenega lokala vidim.
Poznam ljudi, ki imajo lokale in vsi kupujejo banjice, ne kilske ampak gostinske. Imaš precej manj opravka z inšpekcijo... kako je z ljudmi ki delajo sladoled, kako je s stroji... ker samo odpreš in strežeš (daleč najbolj pogosto pri Incom ajdovščina ... kjer kupujejo tudi eni najbolj znanih sladolednih lokalov v Ljubljani za katere je precej ljudi laično mnenja da sladoled delajo sami). Sladoled ima zaradi pakiranja daljši rok trajanja kot če ga narediš sam zato imaš lahko zalogo, kvaliteta je vedno enaka in zaslužek je še vedno odličen. Podobno kot pri sendvičih, vsi kupujejo narejene (tomato, tvojih 5 minut...)

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Se razlikujejo po kvaliteti od sladoledara do sladoledara.
V MB na Ljubljanski zraven parka Magdalena naročiš eno kepico in dobiš toliko kot, da bi naročil tri, greš pa do starega mosta in pri tistem sladoledaru dobiš eno kepico tako, da gledaš če ti je slučajno polovica padla na tla, tako male ima pa še okus je po sami vodi.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zanimivo, sestra je rekla, da je pri Večeru še vedno dobro, a pri starem mostu ni več isti kot Borovnica? Se vidi, da jem sladoled enkrat na 3 leta
tongue-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.308
3.929
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
sam ste si krivi. namesto, da grete do šiptarja bi šli raje v trgovino po banjco in par žlic se usedli v parki in pojedli. ceneje in še več bi ga dobili.
Čak mal , to pa ni za srednjeslojaše,
kak si jim sploh upaš to predlagat
rolleyes-1.gif

litrsko banjo naj kupim in jo celo požrem v parku?
bonk.gif
je kepica čisto dovolj, v MB itak dobiš dve kepici če rečeš eno, za 1 €... sladoled bolj dober kot katerikoli kupljeni.

Zakaj bi zapravil 2 evra, polizal in šel zadovoljen naprej, če pa lahko zapraviš 4 evre, se nažreš kot prasec, celo popoldne ti je slabo, če imaš srečo pa za češnjo na torti, pardon sladoledu še kozlaš. Vse to in še več že samo za 4 evre. OK, če vračunam da ti po tretjem dnevu sladoled vsaj pol leta ne paše več potem si res prihranil ali si vsaj na nuli. Ampak več je bolje. Ker se cenite.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če se ne motim je Lastovka, nisem pa siguren.
Sem šel iz centra in se mi je " zluštal " sladoled in sem bil razočaran nad okusom, ker smo se s kolegi dobili pri Magdaleni sem še tam vzel kepico in je bila razlika v okusu in velikosti kepice očitna.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Zakaj bi zapravil 2 evra, polizal in šel zadovoljen naprej, če pa lahko zapraviš 4 evre, se nažreš kot prasec, celo popoldne ti je slabo, če imaš srečo pa za češnjo na torti, pardon sladoledu še kozlaš. Vse to in še več že samo za 4 evre. OK, če vračunam da ti po tretjem dnevu sladoled vsaj pol leta ne paše več potem si res prihranil ali si vsaj na nuli. Ampak več je bolje. Ker se cenite.
shocked-1.gif

pa de jih ti šele vidiš, tote caple, pri roštilju in alkoholu.....
oj jej joj
rolleyes-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.296
7.063
113
pri taščici
90% sladoleda pojem trgovinskih.
Jem ga tudi pozimi.
Nekoč sem kupoval 4l banje od Lj M, sedaj liter ali dva embalažo različnih proizvajalcev, trgovcev.
Nekoč sem naletel na tuševo sladko peno- Sux.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.634
1.148
113
Titograd
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Če se ne motim je Lastovka, nisem pa siguren.
Sem šel iz centra in se mi je " zluštal " sladoled in sem bil razočaran nad okusom, ker smo se s kolegi dobili pri Magdaleni sem še tam vzel kepico in je bila razlika v okusu in velikosti kepice očitna.

No, jaz pa kar dostikrat vzamem tam sladoljet pri mostu, vedno je dober, je Lastovka, žal pa pri tem v Magdaleni tega ne morem trditi...... vsaj ne vedno, včasih je ok, včasih voden, včasih me po njem še drug dan šraufa...... kepice so pa velike ja.

Trenutno meni najboljši je pa na Pobrežju, poleg gasilskega doma. Včeraj sem čakal 20 minut da sem na vrsto prišel
aplauz.gif

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Sldoleda ne mislim delat sam
smile-1.gif
ampak mislim, da ni nevem kak težko če so sestavine:
- mleko v prahu
- ekstrakti
- dodatki (koščki čokolade, sadje ...)
+ rabiš še neko mašino

Nevem če se po kvaliteti lahko primerja "trgovinski-zmrznjen" sladoled s sveže narejenim. Sploh po strukturi sta drugačna, ta svež je skoraj vedno bolj kremast. Po tem sklepam, da vsebuje večjo količino "masla, mleka v prahu" potem takem je tudi logično, da je izdelava "dražja". Zgleda pa da je vseeno marža kar visoka, in ni čudno, da se moj sladoledar vozi ML 300.

PS. pa če grem v MB al pa v okolici na sladoled k "šiptaru", pa to majo vsi vse isto (isti ukus iste sorte), samo, da ti eni dajo več, drugi manj. Pomoje si kar od istega vsi naročajo, ker ko ma en neko novo sorto, vidiš da jo majo pol vsi.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.132
11.220
113
domači je najboljši ko vsipaš namesto mleka sladko smetano, ajaj ker zakon je to. Ampak že dolgo nismo to delali.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.309
1.927
113
Po moje ga strošek materiala za kepico ne pride več kot 20 centov. Toliko je še davka (če ti da račun), ter ostali stroški (elektrika, najemnina, stroji itd)..kar je maks 5 centov...po kepici.

Torej...čez palec 50 centov stroška....ter 50 centov zaslužka (če je kepica 1 EUR...v centru Lj jo imaš tudi po 1,5 EUR..a tu noter je še 50 centov za zokija).

tako da...100 % marža na komplet stroške.

Mislim pa, da pride cca. 10 kepic iz litra sladoleda.

a tako pač je če si ga privoščiš v čevapčinici ....komot si in to plačaš.
wink-1.gif

Lahko se pa zapeljaš do Lj Mlekarn (govorim za ljubljančane) vzameš eno banjico Maxima (Malago
cheer.gif
) pa se ga trije najejo kar konkretno za 1 EUR po glavi...ve se...takega sladoleda ne dobiš na ulici.

Konec koncev je isti šmorn kot s pijačo..lahko greš v štacuno po piksno, lahko pa se usedeš na vrt in postrežen....cena je temu ustrezna.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
318
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
domači je najboljši ko vsipaš namesto mleka sladko smetano, ajaj ker zakon je to. Ampak že dolgo nismo to delali.

Pa ne preveč sladke, drugače je presladko in že ne več osvežilno. Probaj dodat kak navadni jogurt vmes
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ

a kdo ve, zakaj je MAxim prenehal izdelovati sljadoled Meroche (al neki podobnega)? Okus je bi noro dober, kot da bi FerreroRoche bonbone jedel, nekaj v tem stilu..

Msilim, lahko da ga še delajo, samo ga v nobeni štarcuni (MErcator, Interspar, Leclerc) že zelo dolgo ne najdem?!