Sladoled Ljubljanskih mlekarn tako slab?

Predana

Pripravnik
27. avg 2007
38
0
6
Ti si pa še zelo mlad
tongue-1.gif

Včasih je bila zelo znana Ledenka, sedaj je lonček belo - plave barve, proizvaja jo Ledo, na lončku piše ledo šlag, a na žalost ne najdem slikce na googlu
frown-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Hvala za podroben opis tako, da sem lahko poiskal slikco.
Bo treba probat.
smile-1.gif

slag-220ml-ledo-570_1.jpg

Predana

Pripravnik
27. avg 2007
38
0
6
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to je to
grin1.gif

Zakaj jaz nisem našla slikce?
frown-1.gif

No sedaj veš kakšen sladoled je to, opozarjam te samo, da je nimajo v vsaki trgovini, v Šparu sem zasledila, pa na nekaterih črpalkah, v Mečkotu nisem gledala, v Tušu tudi nimajo
wink-1.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ja, tega se pa spomnim
cheer.gif
samo že dolgo nisem videla tega v zmrzovalnikih...

Drugače si je pa od sestrične mož, ki je bil kot najstnik nenormalen obsedenec s sladoledom, pred cca. 20timi leti zrihtal, kot je takrat mislil, sanjsko službo v LJ mekarnah na oddelku proizvodnje s sladoledom...delal je slab mesec, od takrat tudi poizkusi ne več sladoleda,...kaj počnejo oz. so počeli pri proizvodnji nam noče povedat
confused-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Drugače si je pa od sestrične mož, ki je bil kot najstnik nenormalen obsedenec s sladoledom, pred cca. 20timi leti zrihtal, kot je takrat mislil, sanjsko službo v LJ mekarnah na oddelku proizvodnje s sladoledom...delal je slab mesec, od takrat tudi poizkusi ne več sladoleda,...kaj počnejo oz. so počeli pri proizvodnji nam noče povedat
confused-1.gif

Lol..raje ne piši, tudi če zveš..., sem danes zvedel kaj delajo s čufti in še par zadevami v restavracijah, pa me je kar malo minilo vse skupaj.
crazy1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
sam tale ledenka je res neki hudo dobrga
cool-1.gif

eno mam v skrinji, sedaj premišljujem ab jo šla iskat
grin1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik Predana pravi:
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to je to
grin1.gif

Zakaj jaz nisem našla slikce?
frown-1.gif

No sedaj veš kakšen sladoled je to, opozarjam te samo, da je nimajo v vsaki trgovini, v Šparu sem zasledila, pa na nekaterih črpalkah, v Mečkotu nisem gledala, v Tušu tudi nimajo
wink-1.gif

Hvala, tako mi ga ne bo treba iskati povsod.
smile-1.gif

Glede slike, trud se poplača. (hec)

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
Citat:
Tole je pa ful dobro slišat,..kaj pa je to in kje se dobi
grin1.gif
?

Sacher King - Ledo, očitno pa ga tako kot Quatro nimajo vedno v programu . . .

Nazadnje urejeno:

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.765
113
V bistvu je skrivnost tega da je sladoled Ljubljanskih mlekarn "slabši" v temu da je "boljši".

Tuji sladoledi imajo malo morje dodatkov, ki jih Ljubljanske mlekarne še nekako niso osvojile (čeprav ne priporočam branja deklaracije "Pirana Light"). Včasih nismo imeli domačega sladoleda s čem primerjati in je bil zato toliko boljši, sedaj pa direktnih okusnih primerjav s konkurenco ki dodaja vse E-je po spisku (in je mleko še vključeno bolj kot ne samo zaradi imidža) pač ne vzdrži.

Če ne verjameš malo povprašaj pri živilcih, če iščeš drugo mnenje so lahko tudi iz tujine, nima veze.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.734
113
pri taščici
Sem se v zadnjem mesecu privoščil nekoliko več ježkov. So jih imeli v LM v akciji ker so imeli "premalo" čokolade. Za 1,5 evra si jih dobil 8. Škoda ker nisem spraznil skrinje doma, sedaj jih nimao več

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
V bistvu je skrivnost tega da je sladoled Ljubljanskih mlekarn "slabši" v temu da je "boljši".

Tuji sladoledi imajo malo morje dodatkov, ki jih Ljubljanske mlekarne še nekako niso osvojile (čeprav ne priporočam branja deklaracije "Pirana Light"). Včasih nismo imeli domačega sladoleda s čem primerjati in je bil zato toliko boljši, sedaj pa direktnih okusnih primerjav s konkurenco ki dodaja vse E-je po spisku (in je mleko še vključeno bolj kot ne samo zaradi imidža) pač ne vzdrži.

Če ne verjameš malo povprašaj pri živilcih, če iščeš drugo mnenje so lahko tudi iz tujine, nima veze.

Dobra razlaga, ki ji verjamem. Povej kaj več o tem, če imaš informacije. Prosim.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.734
113
pri taščici
V njihovem diskontu poleg mlekarn (ob slovenčevi oziroma Tolstojevi)
sedaj mislim da je cena 2,5 evra zalučke dva evra, tome tud mislim da 2,5 evra...
včasih kak "škrt" prodajo po precej socialni ceni. Ampak tistim ježkom za 18 centov ni prav nič manjkalo, razen to da je v kakem vogalu manjakalo malo čokolade ali kak drobec lešnika.
Sem vsakih nekaj mesecev tam, oziroma ko imam kak opravek v bližini še tam mal pofirbcam.
Sicer se industrijskih prodajalan izogibam odkar sem Jupol pošteno preplačal v Jubu.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Da te razveselim. Hrvaški sladoled je po neuradnih informacijah narejen iz enakega mleka kot ljubljanski. Baje ima Slovenija s Hrvaško sklenjen sporazum o uvozu in izvozu takšnih in drugačnih zadev. Konkretno za Ledo mi je bilo rečeno, da toliko mleka kot odkupi od nas, toliko sladoleda lahko tudi uvozi v Slovenijo (nekje za tem naj bi stala EU).

Nasvet: Ledo sladolede hodi nakladat in prevažat *******. Fantje se večkrat ustavijo na počivališču na Obrežju. Če boste prijazni do njih bodo cariniki krivi za manjko sladoleda na kamionu. In tisto je res sveža in prvovrstna roba.
aplauz.gif