Sladoled, ki ne redi

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če napišeš tablespoon v google ti celo napiše ''1 US tablespoon = 14.7867648 milliliters''

Wiki pa pravi tako: http://en.wikipedia.org/wiki/Tablespoon

''the capacity of an actual tablespoon (dining utensil) ranges from 7 mL to 14 mL'' S takšnim volumnom imam doma samo žlico za solato mešat, iz katere je nemogoče jest
tongue-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.383
7.068
113
Sem zvagal žlico olja, 7g ima.

Na srečo vse recepte pretvorim v grame, tako da nekih napak potem nisem delal
wink-1.gif
 

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Dober sladoled ki ne redi si lahko pripravimo doma kar sami, saj je vendarle govor o sladoledu ki ne redi.
Recepta nimam ker ga niti ne rabim, pripravljen je iz raznih vrst sadja ki ga v multipraktiku zmiksamo do kašice, tej sadni osnovi lahko dodamo tudi druge sestavine ki obogatijo okus in tudi sladkost, od fig, rozin banan itd.Kaj je potrebno razmišljati nabaviti si priročne skodelice za sladoled ki so iz plastike v katero vliješ to zmes daš v zmrzovalnik in počakaš da zamrzne, pravite da to ni sladoled, o ja še kako dober je in tudi diabetiki ki ga v drugi obliki ne smemo jesti --industrijskega-- nam zelo dobro dene.Dajte domišliji duška in razveselite svoje drage z naravnim brez sladkorja in ojačevalcev okusa , sladoled.
1776040-photo629.jpg
 

Priponke

  • 1776040-photo629.jpg
    1776040-photo629.jpg
    13,7 KB · Ogledi: 165
Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.383
7.068
113
Ne bi te rad razočaral, ampak sadje vsebuje veliko sladkorja. Sladkor je pa ena izmed najbolj redilnih stvari, kar obstaja
wink-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.383
7.068
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Razširil sem ti obzorja. zdaj pa res lahko paziš na prehrano.

Res je, zdaj mi je končno jasno, zakaj sem tako shujšal v zadnjem mesecu.
 

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Darjan, sadje vsebuje drugo vrsto sladkorja --fruktozo- ki se po dostičem razlikuje od belega kristaliziranega sladkorja, tako da sigurno od sadja ne boš dobil oblin okrog pasu .
in naj še dodam v eni kepici sladkorja so kar 4 žličke belega sladkorja!!!

Tega v sadnem sorbetu oz zmrzlini ne boste našli.
 
Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne pretiravaj.
Ravnokar si rekel: banane vsebujejo maščobe, maščobe so najbolj redilne zadeve -> banane so najbolj redilne zadeve.
Pol kile sladoleda iz sadja ni nič redilno, niti za diabetike (razen najhujše primere). Pa ga nihče ne poje toliko.
 

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Preveč širok pojem ki bi res zahteval debato, več dejavnikov pripomore k temu da se redimo, mene redi že pogled na hrano.
1776150-debelost.jpg
 

Priponke

  • 1776150-debelost.jpg
    1776150-debelost.jpg
    24,9 KB · Ogledi: 181
Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Problem je prav v tem da te dobljene kalorije ne pokurimo , največ pa se jih nabere z priboljški, ne samo sladoledom tudi krompirčkom arašidi itd.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.383
7.068
113
Torej smo ugotovili, da redijo zgolj kalorije, oz odvečna energija. Ni kriv sladoled, ampak prenažiranje le-tega, enako kot se lahko nekdo prenažere sadja, pa se bo isto zredil, ampak za prenažrtje sladoleda je dovolj par žlic, sadja bi pa moral par kilogramov.

Torej, kot sem rekel, redilno je vse, razen voda
smile-1.gif
 

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Narobe, vsa hrana ima neko kalorično vrednost. Kar ne pokuriš gre v zaloge okoli pasu, v podbradek, v rit,...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.383
7.068
113
Prenažiranje pomeni, da se poje preveč, kot je človek sposoben skuriti.