slab sprejem dvb-t?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
evo, sem zrihtal ojačevalec. SLO mux a odlično, mux b dobro, hrvaški mux a odlično, mux b pa na žalost ulovim zelo težko...
Imam obično P-2845 od iskre.

Priporoča kdo kakšno drugo anteno?

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Jaz imam širokopasovni ojačevalec in anteno podobno tej na linku,samo da je daljša pa da je za priviti na drog na sredini antene. Je pa že stara še iz časov analognih signalov, k se jim ni še sanjalo kaj dost o digi tv.
http://www.inglar-galvanika.si...rt&Itemid=1

Nazadnje urejeno:

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Meni so tej makaronarji z njihovim vklopom z***ali hrvaške programe. Pa še njihov Mediaset mi je zadnjič delal, sedaj pa ni več signala. Že od nekdaj so bili z njimi problemi, očitno je da se jim po domače povedano je*e za celi svet in se ne držijo ene frekvence ampak raje nastavijo skoraj kar čez vse.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
ja, italjani so prasci, divji zahod, kaj češ

Drugače pa sem nabavil od inglarja Threestar S anteno. Bomo vidli kakšen bo s to signal. Dobitek je kr večji od one iskrine.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
kupi še ojačevalec ki se montira v anteno. Najboljša varjanta za slab signal. Ojačevalec stane 4€ in napajalnij enih 10 do 15€. Ves dobiš pri isti firmi kot je antena, lahko pa jih tudi pokličeš in ti naredijo ojačevalec z filtrom po želji cena med 30 in 40€.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
updejt.

Dobil threestar S anteno od inglarja in moram poročat, da zdej dobro lovim tudi hrvaški mux-b in to kr v prvem poskusu (pač sem dal anteno na približno isto mesto na podstrešju, kot prejšnjo logaritemsko). Enako je z hrvaškim muxom A.
Nažalost s to anteno ne lovim slo muxa-b. Anteno bi moral obrnit proti severu, tam je 100% signal. Mogoče bom dodal še drugo anteno, ojačevalnik antron mi to omogoča.

Overall, z anteno sem zelo zadovoljen! S prejšnjo logaritemsko sem redko dobil signal hr muxa-b, tu pa takoj!

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kliči in na prijazen način teži. Če imaš srečo in naletiš na vredu osebo na drugi strani, se da marsikej zment.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
to je slab signal ja. Antena ti ni dobro nastavljena oz. bi rabil ojačevalec. Pri dvb-t je kar dobro, da imaš ojačevalec.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.645
6.704
113
pri taščici
Kot kmetu mi razlozi, zakaj je sedajle 80%, cez pol ure bo pa 25%. Seveda se anten v tem casu ne bo nihce dotikal.
Kakorkol., poslal vprasanje na digitv pa da vidim odgovor

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.324
9.544
113
EU
V kolikor je med oddajnikom in tvojo anteno vlage v zraku več, je sprejem signala boljši, in obratno. Zato signal niha.
Nabavi večjo anteno, in po možnosti še ojačevalec. Signal bo vedno 100%.

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Že ko smo pri signalu programov Mediaset in pa hrvaških programi....
Kaj kdo ve, če je dovolj da se antene obrne proti omenjenim oddajnikom,
brez kakršnegakoli ojačevalcev (v TV-ju imam že vgrajen digitalni sprejemnik).
Za SLO programe sem moral namreč ojačevalec izklopit, drugače ni bilo signala.
Z analognim signalom, brez ojačvalca nisem dobil signala italijanskih programov.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
jaka33, tebi očitno ojačevalec blokira frekvenco, kjer so slovenski kanali. Najboljše je, da kupiš nek širokopasovni ojačevalec (recimo antron k427). Na ta ojačevalec lahko priklopiš dve antene oz. če se znajdeš tudi več.

Je pa tako, da italjani motijo hrvaški oddajnik Učka, tako da ne verjamem, da boš ulovil hrvaške kanale.

raketa

Pripravnik
25. sep 2007
222
6
18
Gorenjska
www.lomm.si
da si sposodim temo ...
Kupil sem nov monitor, kateri ma vgrajen tv turner (mpeg4). Ko sem dal na iskanje kanalov mi najde 14 kanalov in razen POP TV KANAL A, SLO1, SLO2 in SLO3, ostali delajo normalno brez kock. Pri teh štirih pa piše no signal or weak signal. En dal so celo delali sedaj pa že cel teden tema.
. V čem bi bil problem.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.324
9.544
113
EU
Antena notranja, ali zunanja
sprasujem se.gif

raketa

Pripravnik
25. sep 2007
222
6
18
Gorenjska
www.lomm.si
zunanja na strehi. V hiši mamo še dve televiziji kateri delata normalno ... Če mojo tja priklopim kjer sta ti dve dela normalno. Tko da predvidevam da more bit nekaj narobe na kablu, pa sem ga že menjal pa ni nič bolš.

edit:
po brskanju na netu, sem ugotovil da mi ne prikazuje kanale na multipleks A. Multiplex B dela in avstrijski kanali tudi ...

Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
ja, al je tuner premalo občutljiv al je pa problem z inštalacijo (antena, kabli, ojačevalc itd.)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.645
6.704
113
pri taščici
no sedajle dobil odgovor mvzt
po pregledu zemljevida vidim da smo na beli lisi, ki pa je sicer blizu sprejemu. Sprobal bom še s sobno anteno, potem pa......bom klical RTV pa naj mi pokažejo kako bo njim kazalo v kombiju TV.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Če si na zemljevidu videl, da si v beli lisi, potem je najbrž problem. Za ostale pa nasvet, da najprej poiščejo na net-u kateri oddajnik pokriva njihovo področje. Jaz sem se matral in pri mami nastavljal na Boč, ki sem ga videl s prostim očesom pa ni bilo pravega signala. Potem pa sem videl, da moram na tistem področju nastaviti na drug oddajnik in je v redu.