Skype in MSN

Jacques

Zelenc'
17. okt 2012
12
0
1
Se je kdo srečal s situacijo, ko instalacija skypa odstrani MSN Messenger (kakro koli se mu pač že v danem trenutku reče)?

Platforma: Windows XP

Hvala

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Da.... Microsoft ukinja MSN. Zadevo bo nadomestil Skype. Prijaviš se v Skype z istimi podatki in imel boš vse kontakte kot na MSN itd. Pač vse isto, samo da se bo sedaj to vse furalo preko Skypa....

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
kaj pa če imaš že odprej oba sistema? V enem imaš ene kontakte, v drugem druge? Torej želim še dalje biti online pod MSN ID-jem in Skype ID-jem, tak oda me vidijo obojni kontakti, ker če MSN sedaj deinštalira Skype, potem kontaktom na Skype-u ne bom videl, ali?. Je že kakšen tutorial?

Jacques

Zelenc'
17. okt 2012
12
0
1
Očitno sem bil premalo jasen. VEM, da je najavljen umik MSN-ja v korist Skyp; ne sprašujem tega.

Nekdo, ki je do sedaj uporabljal izključno MSN, mi zatrjuje, da si je danes instaliral skype pa se mu je ob tem deinstaliral MSN. Težko verjamem, četudi bi kar na pamet potrjeval razne dodatne opcije.

Jacques

mistique

Guru
16. jun 2009
14.071
1.867
113
Emona / Carnium
Samo od sebe, brez (vsaj) obvestila o odstranitvi MSN, se gotovo ni zgodilo. Čeprav dvomim, da bi zadeva sploh potekala na tak način (je pa možno).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Namesto MSN zaženeš Skype, in delaš kot prej.
Torej imaš iste kontakte in oni tebe isto vidijo kot prej. (mogoče bo treba na novo lasten podatke - ime in geslo - vpisat, čeprav bi to moralo samo ugotoviti)

Edino mogoče kaka napredna funkcija ne bo delovala, ker še ni v Skype.

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
to je jasno, samo marsikdo ima en račun za MSN in drugega za Skype... kako ti dve zadevi združiti

mistique

Guru
16. jun 2009
14.071
1.867
113
Emona / Carnium
No, tisti, ki so do sedaj imeli tvoj MSN kontakt (mail naslov), ga v bodoče ne bodo potrebovali, saj tudi sami ne bodo imeli svojega MSN-ja (aplikacije). Kontakti pa se bodo prenesli, tako, da boš imel vse MSN kontakte v Skype-u oz. skupaj s Skype kontakti, če si ga že prej uporabljal
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik damci pravi:
to je jasno, samo marsikdo ima en račun za MSN in drugega za Skype... kako ti dve zadevi združiti

Logično je, da se v skype prijaviš z obema računoma (torej skype in MSN). Ne vem kako bi sicer microsoft vedel iz katerih računov naj združi kontakte
rolleyes-1.gif

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
sem sprobal in ko se prvič prijaviš z Live ID accountom te vpraša če imaš še Skype ID in ti oba računa merge-a