Skuter z blokado

Car

POSTman
4. avg 2007
8.620
2.408
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Tamal, ki je star 14 let, se je spomnil, da bi rad imel motor. Hebat ga, menda ga imajo vsi prijatelji...:D Jaz nisem ravno navdušen...
Gleda mal skuterje, kaj predlagate, so kitajci ok? Vzel bi nekaj do max. 2k. Kako je potem z blokado, če naredi izpit? Se lahko preprosto vzame ven ali je potrebna homologacija? Kok so kaj policaji sitni, če te dobijo brez blokade? Odvzem takoj in kazen? No, sicer če ga dobijo brez blokade, itak sledi odvzem, če ne od drugega od mene.

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
766
84
28
Tamal, ki je star 14 let, se je spomnil, da bi rad imel motor. Hebat ga, menda ga imajo vsi prijatelji...:D Jaz nisem ravno navdušen...
Gleda mal skuterje, kaj predlagate, so kitajci ok? Vzel bi nekaj do max. 2k. Kako je potem z blokado, če naredi izpit? Se lahko preprosto vzame ven ali je potrebna homologacija? Kok so kaj policaji sitni, če te dobijo brez blokade? Odvzem takoj in kazen? No, sicer če ga dobijo brez blokade, itak sledi odvzem, če ne od drugega od mene.
Vzami Sym-a , 2jurja +~ ce kupujes novega, je P/P, itak so sle vse cene lepo gor…
Se fura 25 (30po stevcu) lahko vzames rinko ven in gre 45/50….tehnicni cez 5 let , vmes bo ze avto….pac gleda kje so modri pa tam k ni treba pac pele 25….naceloma pije vodo (ja lahko pa nabase)

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.614
5.250
113
V primeru povzročitve prometne nesreče, kriješ tudi vso škodo tretjim osebam, saj s predelavo motorja izgubiš zavarovalne pravice.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

dask

Majstr
21. sep 2023
578
654
93
Pri nas niti policije nimamo, pa so vso mularijo brez blokad pohaklal v pol leta. Ni važno, kako je vozil. Kazni so pa fine + avtovleka + ležarina.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.492
9.834
113
Izpit za 45kmh te stane točno toliko kot za B kategorijo, s tem, da ko narediš B ga dobiš avtomatično zraven. Malo v razmislek.
Car Te debate sem mej jaz z mulcem ko je bil star 14, uspešno. Zdej je star 20 z vozniško, avtom, in je na moje veliko presenečenje zavrnil moped od Pošte in seka šiht na kolesu. Sem ga kr mal za čelo potipal, k mi je to povedu. Skratka, ko je bil v igri avto in vožnja s spremstvom je na moped pozabil.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.620
2.408
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Car Te debate sem mej jaz z mulcem ko je bil star 14, uspešno. Zdej je star 20 z vozniško, avtom, in je na moje veliko presenečenje zavrnil moped od Pošte in seka šiht na kolesu. Sem ga kr mal za čelo potipal, k mi je to povedu. Skratka, ko je bil v igri avto in vožnja s spremstvom je na moped pozabil.
Problem je, ker imajo njegovi prijatelji motorje, on pa za njimi goni z biciklom. Verjamem, da mu je zoprno..
Vem pa, da je neumno, sploh pa drago kupovati te mlinčke, sploh če greš potem postopoma še delati izpite za vsako kategorijo posebej. Problem pa je seveda tudi, ko mu najprej kupiš moped z blokado, ti sveto obljubi, da je to to, potem pa začne težiti, da bi odstranil blokado, pa naslednje leto bi imel močnejši motor, ker ga imajo tudi prijatelji itd., itd. V glavnem never ending story.
A sine ti dela na Pošti??? Bicikl je čist ok, čeprav zame je bil moped zakon, sploh pa paxter sedaj zadnja leta. Če bo imel priložnost, se naj zagrebe za paxterja, ker postopoma bo šlo vse v to smer.

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
766
84
28
V primeru povzročitve prometne nesreče, kriješ tudi vso škodo tretjim osebam, saj s predelavo motorja izgubiš zavarovalne pravice.
Skuterji 25/50 so isti, konstrukcijsko, samo 25 ma pac blokado, dvomim da v primeru trka nastane problem, potemtakem tud vsi avtomobili s chip tunningom padejo…pa se nism slisal da bi kater…
Gre se za to da si na momente s 25 ovira in je lahko vec neumnosti, ce mulc lepo pelje pa ne dela traparij gre cis lepo skozi….pr nas v 5/6 letih ni blo nikol problema…pa ma motor od 7 leta (kroso) ampak je blo takoj jasno, vsa oprema ( polet je mel zelvaka pa scitnike pr 35) paj zastopu in je slo…zdej je pa avto pa ni potrebe po mopedu.
Tole kr pa mularija 2T predelane fijaka brez reg in zav pa ja itak jih lovijo in je prov, divjajo levo desno pocez cez krizisca po zadnji…itak je takoj pizadrija….
Cej poslihtan v glavah se vse da

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.492
9.834
113
Problem je, ker imajo njegovi prijatelji motorje, on pa za njimi goni z biciklom. Verjamem, da mu je zoprno..
Vem pa, da je neumno, sploh pa drago kupovati te mlinčke, sploh če greš potem postopoma še delati izpite za vsako kategorijo posebej. Problem pa je seveda tudi, ko mu najprej kupiš moped z blokado, ti sveto obljubi, da je to to, potem pa začne težiti, da bi odstranil blokado, pa naslednje leto bi imel močnejši motor, ker ga imajo tudi prijatelji itd., itd. V glavnem never ending story.
A sine ti dela na Pošti??? Bicikl je čist ok, čeprav zame je bil moped zakon, sploh pa paxter sedaj zadnja leta. Če bo imel priložnost, se naj zagrebe za paxterja, ker postopoma bo šlo vse v to smer.
Jap, dela na Pošti upam da sam do konc septembra, pol ma druge plane, če mu rata seveda spacat še en izpit na maturi. Za njega je bicikl super, ker drugač ni glih rad v miganju in je ugotovil, da mu paše, nauš verjel, sam od sebe.
Glede skuterja čist razmem, pri nas jih je na srečo hitr minila ta 25kmh traparija. Če je mulc drugač priden, pa če mu rečeš, naj letos polet nasluž recimo za izpit, da ni glih sam od fotra dano, pač kupiš.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.547
3.629
113
Gre se za to da si na momente s 25 ovira in je lahko vec neumnosti, ce mulc lepo pelje pa ne dela traparij gre cis lepo skozi….pr nas v 5/6 letih ni blo nikol problema…
Lahko imaš pošlihtan kokr hočeš, ko nabašeš na policaje si itak pečen. Zadnji krik mode je, da imajo policaji testne valje s seboj in te na na licu mesta izmeri. Itak se prej za tabo pelje in itak greš več kot 25. Potem pa pisejo listke, pa odvem, pa.... Pišem iz izkušnje sosedovega mulca.

Se pa povsem strinjam, da si s 25ko ovira in to kategorijo bi morali ukinit.

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.653
515
113
Lahko imaš pošlihtan kokr hočeš, ko nabašeš na policaje si itak pečen. Zadnji krik mode je, da imajo policaji testne valje s seboj in te na na licu mesta izmeri. Itak se prej za tabo pelje in itak greš več kot 25. Potem pa pisejo listke, pa odvem, pa.... Pišem iz izkušnje sosedovega mulca.

ja v Lj mogoče, ali kje drugje?
Pri nas če sam po ulici pogledam , ko so fantje na klopcah, je npr 10 skuterjev na 25, pa vsi letijo krepko 60+

• Ljubezen
Reactions: Kamele0N

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.618
940
113
A ni to zanimiv, kamikaz na e skirojih pa še noben ne preganja.
Preganjajo, preganjajo, samo težko jih ulovijo. Po mestu je skoraj tako kot v kakšnem filmu. Če poznate Župančičevo jamo in sprehajališče ob Navju. Tam so nedolgo nazaj policaji lovili enega na "tahitrem" skuterju pa jim je pobegnil.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.618
940
113

Pa ne samo 25 km/h, ta je še kar human ker se vozijo po kolesarskih stezah. Hujši so oni z 45 km/h na cesti.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.511
442
83
Ravno nasprotno. Imas osebe ki niso sposobne narediti zpit za 45km/h ali pa drugace ovirane in jim je to edina oblika legalne uporabe 2-4 kolesnika.
Je pa res da bi morala ta kategorija predpisano uporabljatti kolesarsko stezo ali tej kategoriji pocahnano cesto.

henkl

Majstr
18. nov 2019
532
340
63
Vse kar poganja bencin bi moralo biti pogojeno z izpitom. Brez izjem.
1746708829786.png
:poreden:

• Haha
Reactions: Kamele0N in Gonzo