skuru........

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
.......router ASUS. Priklopu sem napačen trafo in sicer namesto 5V, 2A sem proklopil 12V, 2A. A mu je še kaj pomoči ali moram spet v stroške?

lp

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Verjetno si ga ubil ja
tongue-1.gif

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Nič se ni pokadilo. Sem ga odprl in tudi ne kaže kakšnih znakov overdoze. Varovalke notri nima, vsaj jaz je ne vidim
grin1.gif

Verjetno bom dal pregledati kakšnemu elektroniku, pa bo on bolj ocenil stanje napravice. Se kdo priporoča?

Router je model ASUS WL- 550gE. Kakšna je najboljša alternativa temu?

lp

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Slikaj kar ti zgleda skurjeno. Če imaš srečo, je notri odneslo samo kak vhodni element, ki se ga bo dalo z nekaj ugibanja zamenjat, če pa je prišlo 12V do procesorja, ga lahko samo stran vržeš...

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Ni mi niti najmanj jasno kaj bi lahko odletelo. Vezje je videti OK, nikjer nič "črnega"

lp

Blastx

Zelenc'
17. sep 2008
22
0
1
Tudi sam sem naredil podobno napako, pa mi je router še delal (netgear) samo adapter je šel k hudiču.
Drugače sem imel pa že en televizor kjer je varovalka izgledala kot cela in je prepuščala el. tok, pa vse skupaj ni delalo,
ko pa je kolega prinesel novo varovalko je pa začelo špilat kot se zagre. Tako da poizkusi zamenjat varovalko, ali pa samo daj bucko med kontakta z staro varovalko in preizkusi.

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Notri varovalke nima, trafo je OK, skratka nekaj je skurilo na vezju. Tukaj pa se vse moje znanje žal konča in bo moral zadevo pogledati kak mojster ki se spozna na elektrotehniko. Kdo se javi?
cool-1.gif

lp

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.559
113
EU
Slikaj s fotoaparatom notranjost, in daj na tablo.
Takoj ti bomo znali svetovati, ali je zadeva zrela za ločeno zbiranje odpadkov.
grims-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Hm, samo ena slikica dela. Daj naredi iz obeh strani, povdarek na desnem delu, tam ko pride kabel iz adapterja notri, tak da se lepo vezje vidi (mogoče probaj s flashom).
Od tu zgleda (na žalost) v redu...

Lp

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
zdej nobena ne dela.........ma kje je tle album
smile-1.gif

na pogled je vezje OK, nič skurjeno, nič črno, nič smrdeče
17758-icon_confused.gif