Skupinsko nazdravljanje

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Dvajset odgovorov brez enega samega pametnega razloga.

Edini Nobody je ponudil dva smiselna odgovora, a mi noben ni všeč. Pivo naj se kontrolirano peni ko ga točiš v kozarec, ne pa v steklenici z butanjem ob mizo. Tista z naciji in židi je pa itak tak podn, da je ne bi ponavljal pod nobenim pogojem.

Večine odgovorov, da gre za "navado", pa ne kupim. Tega par deset leta nazaj ni bilo.
Mogoče so Primorci namesto voščila 'na zdravje' raje s 'čin-čin' oponašali zvok trkanja s kozarci. Butal ob mize ali podn pa ni nihče.

Sklepam, da se nisem pretirano zmotil in gre, po mojem mnenju, za bedasto nastopaštvo.
Da se razumemo: me niti najmanj ne moti, butajte kolikor vam duša da.
Je pa bedasto.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
sej ti je nekdo povedal zakaj se "ozemlji"... zato, da te ne strese. Ampak to je smiselno samo pri žganih pijačah, pri soku kot je pir te nima kej stresit.

Mi je pa totalno trapasto ko vsi to ponavljajo eno za drugim, ko pa koga vprašaš kaj pomeni ta "ozemljitev" pa vsi gledajo ko tele v nova vrata.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Jaz sem bil pa raje tiho, ker sem mislil, da samo tam kjer se gibljem jaz, tega ne počnejo.

Še nikol nisem videl tega nazdravljanja pa sem ogromno v družbi in gostilnah.
grin1.gif

Lokacija: Gorenjska, Primorska, Notranjska, Ljubljana ... Nikjer ni te navade.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Ok hitra raziskava je pokazala, da je ta navada po celi Evropi. Razlogov pa je malo morje.
- Udarec po mizi naj bi pomenil enako, kot če potrkaš po lesu
- Udarec naj bi pomenil spoštovanje gostilni oz. zaposlenim
- Z nazdravom pokažeš spoštovanje tistim ob mizi, z udarcem pa tistim ki se niso mogli udeležiti
- Z udarcem po mizi, naj bi zmanjšal peno, ki je nastala ob nazdravljanju
- Z udarcem naj bi premešal dve pijači v kozarcu
- Pri pivskih igricah, naj bil udarec pomenil začetek tekmovanja
- Bavarci naj bi z udarcem ob mizi vzvišeno nazdravili prusom, ki so bili v družbi
Pri nas se po mojem to počne ker je kul in to počno tudi drugi oz. da si glasen in celo gostilno opozoriš nase.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.327
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:

Večine odgovorov, da gre za "navado", pa ne kupim. Tega par deset leta nazaj ni bilo.
Mogoče so Primorci namesto voščila 'na zdravje' raje s 'čin-čin' oponašali zvok trkanja s kozarci. Butal ob mize ali podn pa ni nihče.

Se strinjam, kolikor je meni znano v Sloveniji nikoli ni bilo to v navadi. Tudi zdaj ne opazim veliko tega, se pa včasih v družbi pojavi kakšen osebek, ki po običajnem nazdravljanju še po mizi udari preden spije. Nikoli nisem spraševal zakaj to počnejo, ker mi res dol visi, predvsem pa niti slučajno ne želim poslušati neke pijanske razlage
bonk.gif
, taki tipi ponavadi doktorirajo iz teh neumnosti in ti lahko ves večer fino zamorijo.
Osebno vedno nazdravim s trkom kozarcev ali pa samo z dvigom kozarcev in pogledom v oči
nahrung002.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Sam ste pa eni ze v zadnji fazi pijanstva da vas take malenkosti vrzejo iz tira med nazdravljanjem
smile-1.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
sej ti je nekdo povedal zakaj se "ozemlji"... zato, da te ne strese. Ampak to je smiselno samo pri žganih pijačah, pri soku kot je pir te nima kej stresit.

A to je bilo mišljeno kot resna razlaga? Meni se je zdelo, da se nekdo dela norca.

No ja, potem pač ne morem ignorirati kot zabavljaštvo, temveč moram tako razlago uvrstiti med neverodostojne.

Podobne teme