Skupinsko nazdravljanje

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Pogosto vidim, da ob skupinskem nazdravljanju pivci najprej trčijo s kozarci.
Potem pa, preden ga zvrnejo, še vsak posebej udari s kozarcem po mizi.

Meni se zdi slednje neke vrste bedasto nastopaštvo, a mogoče le ne razumem, v čem je fora.
Mi prosim kdo pojasni, kaj je razlog za to trkanje ob mizo?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

Jaz poznam 2 opciji:
1. ko piješ pivo rukneš po mizi, da se malenkost speni
2. za časa 2. s.v. so nacisti rekli, da raje nazdravijo z mizo kot židom

Je pa tudi meni ta ozemljitev totalna bedarija. Sploh eni pacienti, ki ruknejo še po tleh, ko blizu ni nobene mize.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.153
673
113
v savinjski sem se srečal s tem in je bilo rečeno, da če rukneš s kozarcem po mizi ga moreš zeeksat.

drugače pa smo mi tut rukali ob mize, brez, da bi dejansko vedeli za kaj se gre
smile-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Ne druži se z ljudmi, ne pij, ne nazdravljaj,..... dejansko ma skor vsako selo svoje navade. Pri nas ponavadi nazdravimo sam prvo rundo. Na feštah je pa dostkrat skupini OOOOO. In na koncu udarimo s pjačo po mizi.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Naša družba pa ima čisto svojo navado. Bolje, da ne povem, da ne bo kdo na alterju delal doktorata na to temo in raziskoval, zakaj je le tako...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.144
113
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Je pa tudi meni ta ozemljitev totalna bedarija. Sploh eni pacienti, ki ruknejo še po tleh, ko blizu ni nobene mize.

No to je ena od "uporabnih" zadev "ozemljitve", s tem te pijača bolj zadane. Skratka, nazdraviš, naredi počep in se dvigneš ter nato rukneš (ponavadi takratkega).

Pa ni to neka slovenska fora, poznajo jo tudi germanska ljudstva (trkanje in tolčenje s krigli) in pa večina vzhodni slovanov (poljaki imajo dejansko cel kup vraž kaj se ti zgodi če se ne "ozemljiš").

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Ja, treba ozemljit da ne strese, zraven pa še vzkliknit "do malega prsta", na koncu pa še glasno rignit in se po riti počohat. To je pravi gušt ...

Podobne teme