Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
To me ne bi motilo.
Najbolj pa seveda navijam zato, da subvencij ni nikjer v EU in da se uvoz hrane iz sveta, kjer subvencije so prepove in trg zapre. Lokalne agrarne državne pijavke se pošlje na cesto, kamor sodijo. Simple, kmetje bi imeli prihodke večje kot sedaj, potrošnik pa tudi bolj ali manj enake cene, ker bi lahko bili davki nižji.
Hmmm ....
Torej te ne bi motilo, če brez subvencij ostane cca 30.000 kmetij (če upoštevamo prag iz sheme mali kmet, kjer je meja za male postavljena na 1.200 ojrov). Dobro vedet.
S tem, da se je (tako Bruselj) težišče pri subvencijah premaknilo iz proizvodne vezanosti na varovanje okolja in podnebne spremembe. Katere kmetije so bolj naravnane k varovanju okolja?
In ne, agropijavke (če sem te prav razumel) ne moremo odločati kaj bomo s tem denarjem delali doma!
Ti bi ukinil subvencije povsod. S tem se lahko strinjam.
Zaprl bi trg. Odlično; z WTO-jem se boš pogovarjal pa ti? Pa z ostalimi jeznimi in verjetno razočaranimi sodržavljani tudi predpostavljam. Ker potem kila prasca ne bo več v rangu 4 - 5 ojrov v trgovini ampak bo najbrž ena enka spredaj (če gledam kako se pogovarjajo in obračajao naši svinjogojci ...)
Potrošnik ob zaprtem trgu nikakor ne bi imel več ali manj enakih cen. Razen, če uporabiš hudo raztegnjen več ali manj ...
Tudi z nižjim davkom bi se lahko strinjal, ampak to v praksi pomeni razsut sistem za nekaj časa. Kaj to pomeni pa prepuščam domišljiji ...
Pa da te pomirim; na moje vprašanje ni pravega odgovora. Karkoli rečeš te lahko zabijem. Pa ni poanta v zabijanju; hočem samo pokazat, da zadeve niso tako enostavne, kot izgledajo iza šanka ali tipkovnice! Vem iz prve roke! Te pa rahlo občudujem, da si sploh šel odgovarjat na vprašanje