Omenjal sem design seznama torretov in ne samega nabora vsebin (le-ta ni bil konsistenten s preostalo stranjo, medtem ko je na partisu bil). In glede na to da so vsi uporabniški profili bili kopirani, lahko sklepamo da so imeli dostop tudi do baze.
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Odgovor se verjetno skriva v tem delu
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Domena je bila od Marhija, ampak je bila pisana na kolega , ker o tem ob ustanovitvi niso razmišljali.
Citat:
Pred nekaj časa cca. 2-3 tedne pa sem hotel domeno prenesti na drugega ponudnika, ampak ko sem poklical registrarja za partis.si je začel negodovati da to ne bo možno in razne druge neumne pripombe. Vedeli smo da nimamo veliko časa, zato smo začeli delati na novem portalu, kupili novo domeno in pričeli z delom. Mislili smo da imamo časa še vsaj do oktobra, vendar pa so nas prehiteli in tako smo morali zadeve pohitriti. Bazo uporabnikov smo prenesli na blink.si, sprožili pravni postopek proti tatom, ki so ukradli domeno.
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Prvič prava domena je v tem poslu hudo pomembna stvar, meni je recimo bila domena oz. ime partis fenomenalna. In ta domena (tablice) so bile registrirane na drugega, ti ne moreš več nič početi s to domeno (tablicami), lahko si priskribiš le novo (ki pa niti podobna ne sme biti ker sicer lahko izgubiš še še to!)
Drugič, če je vse bilo na tujem strežniku in ti nekdo v naslednji sekundi odvzame vse pravice boš ti k...c pobrisal, ali dostopal do tega.
Tretjič, če nimaš več dostopa do končne različice tvojega dela, moraš pač sestaviti nekaj iz beta ostankov dela, ki pa ga verjetno imaš shranjenega pri sebi (tudi vsaj del baze itd.).
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Meni zadeva zgleda bolj tak: Marhi se je skregal z vsemi in šel na svoje. Kot osnovo si je pa vzel takrat še nedokončan nov partis portal.
... partis sicer je registrirana blagovna znamka http://www2.uil-sipo.si/s/ds.dll/02?A=10300eb150025240d100000114000Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Od kod ti ideja, da lahko izgubiš podobno domeno? Lahko jo samo v primeru, da gre za neko registrirano blagovno znamko.
Sploh ne, če je recimo domena bila registrirana že prej (nekje sem prebral, da je bila 08.03.2006), on pa je znamko registriral kasneje (datum prijave: 26.09.2007, datum registracije: 02.06.2008) in tožbo dejansko izgubi. V takšnem primeru bi torej prišlo do tega, da ne more kar tako dajati podobnih imen partisu, ki pa ostane registrirana znamka.Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
No v tem primeru pa tako lahko računa na ugoden razplet tožbe. In ja, v takem primeru bi lahko naredil domeno ''novpartis'', ''partis1'' ali bilokaj že.
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:Zakaj ni bila uporabljena, pa je druga zgodba, ki jo bo mogoče pojasnil naslednjič, ko bodo na pikniku pijani
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:Zakaj ni bila uporabljena, pa je druga zgodba, ki jo bo mogoče pojasnil naslednjič, ko bodo na pikniku pijani
Mogoče, ampak sem že par let ven iz te scene, dobiček ima tako samo lastnik strani (za razmislek, več kot 1k€ na mesec), osebje pa free piknik enkrat-dvakrat na leto, ostalo pa je prostovoljno delo.