Skok s padalom

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
norca na videu je že pediater obesil

bonk.gif

ni da bi komentiral!

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Včasih je bilo tako, da so ti za prvi skok dali 10sekund prostega pada, potem pa odprli padalo. Pri drugem skoku te pustijo 45sekund padati. Verjetno je to zato, ker pilotom ni do bruhice na njihovi faci.

lp

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
213
16
18
Gottschee
Tudi sam imam željo ( vsaj že 4 leta ), da bi skočil s padalom. Ali tečaj ali tandem.... Skočiti mislim enkrat avgusta ( med dopustom =) ) zato so informacije o dobrih "varnih
smile-1.gif
" klubih,kateri to omogočajo, dobrodošle =) =)

PS: imam namen okužiti vsaj še enega ali dva kolega.....da bomo mel o čem razpravlat ob pijankah :>

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Glede na tvoj nik, jaz ne bi skakal s padalom
grims-1.gif

(Nomen est omen)

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
10 sekund je premalo...kake dve minutke bi bilo pa ok...
cheer.gif

7210

Zelenc'
28. sep 2007
18
0
1
Sam sem skočil v Lescah. In sicer z višine 3500m v tandemu. Stvar je fenomenalna, samo userješ se od strahu, ko se odprejo vrata aviona. Prostega pada je bilo cca 50 sekund hitrost pa ene 200 km/h (inštruktor ma neko uro na roki, ki meri vse te stvari). Ko se odpre padalo je pa malo brezveze, ker potem se samo spuščaš in ni nobenega adrenalina. Pristanek je pa zelo pomemben, sam sem pristal zelo grdo na riti in me je trtica bolela ene tri tedne. Plačal sem 130€ + 50€ kamerman, ki skoči pred teboj in te cel skok snema. Ta cena je bila eta 2003 september.
Stvar je super in kdor si želi naj si uresniči to željo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Trupl0 pravi:
dobrih "varnih
smile-1.gif
" klubih

pri skoku v 'tandemu' se lahko tolažiš da inštruktor nima namena zadnjič skočit.

Torej 'varno' bo povsod.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.239
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik 7210 pravi:
Sam sem skočil v Lescah. In sicer z višine 3500m v tandemu. Stvar je fenomenalna, samo userješ se od strahu, ko se odprejo vrata aviona. Prostega pada je bilo cca 50 sekund hitrost pa ene 200 km/h (inštruktor ma neko uro na roki, ki meri vse te stvari). Ko se odpre padalo je pa malo brezveze, ker potem se samo spuščaš in ni nobenega adrenalina. Pristanek je pa zelo pomemben, sam sem pristal zelo grdo na riti in me je trtica bolela ene tri tedne. Plačal sem 130€ + 50€ kamerman, ki skoči pred teboj in te cel skok snema. Ta cena je bila eta 2003 september.
Tudi jaz v Lescah, praktično enak varianta, sem imel pa srečo, da je bila ena plat oblakov, pa je šlo iz aviona v prosti pad, v oblake (ne moreš verjet, kako hitro se zadnjih par sekund približajo), pa nekaj sekund "mleka", potem pa bam, naenkrat zagledaš tla dosti bližje kot bi si predstavljal (ker si pač prestrašen, v resnici pa si zelo visooooko). Še malo prostega pada, potem pa padalo, dolgčas, probaš "pilota" prepričat za par akrobacij, pri pristanku se pa samo držat navodil (noge skupaj in pokrčene, če se prav spomnim), pa ne boli.
Je pa kolegu, ki je šel za mano, glavno padali zavilo v špage, da sta ga morala odpet in pristat z rezervnim. Kakšni komentarji so to spremljali s tal, raje ne pišem. Črni humor na višku
evil.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Vsaka pizdarija, ki se dobro konča, ostane še bolj v spominu
grin1.gif

Jest bom tut letos šu, sam še ene gate morm kupit
grin1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik 7210 pravi:

Ta tema bi z linkom do tega posnetka na npr. youtubu bila veliko bolj uporabna
tongue-1.gif
, da bi ostali dobili še boljšo predstavo

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Jp, Valentina Rotar. Z njo se je pa usoda mal poigrala. Kak mesec dni pred tem skokom je imela intervju za Svet, kjer je govorila o skokih in kako ona "varno" skače ter da tastari sploh ne vedo o tem...