Citat:
Uporabnik 7210 pravi:
Sam sem skočil v Lescah. In sicer z višine 3500m v tandemu. Stvar je fenomenalna, samo userješ se od strahu, ko se odprejo vrata aviona. Prostega pada je bilo cca 50 sekund hitrost pa ene 200 km/h (inštruktor ma neko uro na roki, ki meri vse te stvari). Ko se odpre padalo je pa malo brezveze, ker potem se samo spuščaš in ni nobenega adrenalina. Pristanek je pa zelo pomemben, sam sem pristal zelo grdo na riti in me je trtica bolela ene tri tedne. Plačal sem 130€ + 50€ kamerman, ki skoči pred teboj in te cel skok snema. Ta cena je bila eta 2003 september.
Stvar je super in kdor si želi naj si uresniči to željo.
Tudi jaz v Lescah, praktično enak varianta, sem imel pa srečo, da je bila ena plat oblakov, pa je šlo iz aviona v prosti pad, v oblake (ne moreš verjet, kako hitro se zadnjih par sekund približajo), pa nekaj sekund "mleka", potem pa bam, naenkrat zagledaš tla dosti bližje kot bi si predstavljal (ker si pač prestrašen, v resnici pa si zelo visooooko). Še malo prostega pada, potem pa padalo, dolgčas, probaš "pilota" prepričat za par akrobacij, pri pristanku se pa samo držat navodil (noge skupaj in pokrčene, če se prav spomnim), pa ne boli.
Je pa kolegu, ki je šel za mano, glavno padali zavilo v špage, da sta ga morala odpet in pristat z rezervnim. Kakšni komentarji so to spremljali s tal, raje ne pišem. Črni humor na višku