Škoda rapid 1.2 TSI

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.048
4.291
113
Vzel bi omenjeno škodo. Zanima si jo kdo lasti. A je vredna 10 jurjev ali ne.. Imela pa naj bi usnjen volan in prestavno račico. Klima navadna, zatemnjena stekla...

skratka oprema je sicer bolj boga..

Mal me moti 5 prestav. Glede motorja pa berem pozitivne in negativne poste. Zato me resno zanima, če kdo ima omenjeno škodo. Ter opiše predvsem negativne stvari..

10 jurjev je pa za moje pojme kr ugodna cena?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.836
113
Ne lastim, mel sem pa za testno vožnjo enkrat, skratka čist luštna karjolca, dizajn je tak kot je, motor je lepo suvereno opravljal svoje delo (bil sem sam v avtu) nikakor pa ne vzeti variante s stekleno streho, ker je notri sauna...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.048
4.291
113
Ne streha je navadna bele barve, platišča navadna, radio ima baje sd kartico bluetootha nima. Na zalogi imajo belo varianto z usnejnim volanom, temnjenim steklom

Edino kar me malo moti je 5 gangov. Cena na lizing 10.500... 1300 pologa...
Skratka vožnja bi bila bolj mestna

Se pravi je nek nakup za 10 čukov, da rečemo da je to to... Naj še omenim, da sem abrveznik za izbiro avta, mi je bolj muka to, kot ne..
Zato tudi ta vprašanja..

Nazadnje urejeno:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.836
113
Za krajše variante/mestno vožnjo bi moralo biti pet prestav bolj praktičnih, saj rabiš manj pretikanja, šesta prestava najbolj manjka na AC, ker ga moraš v peti toliko bolj priganjati... ma da šparajo pri BT, jaz si ne predstavljam več vožnje brez inštalacije, tisto ki sem vozil jo je imela in je dobro delala, glede na cenovni rang avta, meni je to nujna oprema...

Drugače pa luškan avto, orientiran na prostornost, drugače kot kakšen Clio, Corsa, Polo, 208, v bistvu ne paše v ta ranga, ker je malo večji a manj "premium" dober kompromis...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.339
9.572
113
EU
Zakaj bi te motilo pet brzin. Pa še mestno vožnjo boš imel, kjer rabiš samo tri ..
confused-1.gif

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.048
4.291
113
Ja to da nima BT je res katastrofa. Baje bi moral čist drug paket vzet ki je bistveno dražji, da bi imel BT...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.048
4.291
113
Še eno vprašanje, kaj pa motor... Kvarljivost me zanima....

Ceno servisa so mi rekl da je na 15 jurjev okol 160 EUR. Ponavadi lažejo, zato še ta podatek, če ima kdo iz prve roke.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik optiplex pravi:
Ceno servisa so mi rekl da je na 15 jurjev okol 160 EUR. Ponavadi lažejo, zato še ta podatek, če ima kdo iz prve roke.
Niti ne lažejo. To je vmesni servis (olje in filter olja), čeprav se da tudi ceneje (preveriš malo po servisih). Ko moraš še filtre zamenjat si tam na okrog 200 EUR.
Splača se svoje olje prinest, ker ga zaračunajo kot zlatarji.

Kar se tiče pet prestav, se brez veze obremenjuješ s tem. Ni vse v prestavah, temveč v sami prestavnih razmerjih. Pojdi na testno vožnjo s točno takim motorjem (torej 90KM) in če ti odgovarja se ne obremenjuj s številom prestav. Pa še to: ta motor je hudičevo neuglajen in kar lepo cuka. Ne vem, kako jim je to uspelo narediti... V prejšnji verziji je bil 1.2TSI precej bolj kultiviran.

BT lahko rešiš z BT inštalacijo na senčniku (par 10 EUR za kvalitetno).

PS: Glede na to, da boš kupil čisto osnovno verzijo (verjetno Easy ali Active oprema), še dodatna informacija: se jo da lepo ''nadgradit'', tudi s Hill Hold sistemom recimo
cheer.gif
, cornering lights, Coming Home funkcija, itd. Predvidevam, da bo modelno leto 2016 in ne gledaš kakšne zelo stare testne.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.048
4.291
113
Upam, da ni kaka star verzija... Po obliki je 2016 se mi zdi.
verzjija za ta denar je Easy, ki je zdej sploh prvič financirana... Vsaj tko pravi Vrtač.

Imam še vprašanje (upam, da ni butasto), kako misliš da se ga da nadgradit.. A je to sofwearska zadeva ali kaj?

Kot rečeno oprema ni ne vem kaj, ma pa osnovo, klima, spredaj šipe, temnjena stekla in usnjen volan.

Govorim, pa o novem vozilu...
Še to easy ima dveletno jamstvo tistega 4 leta podaljšanega pa ni?

Če imate še kakšne druge predloga pa tam do jurja gor bi še šlo, več pa ne. Mi je pa vrtač takoj neko pogodbo stisnu v roke o nakupu, čeprav are še nism dal?

Vizalno se mi pa zdi ta novi rapid kar lep... Zgleda da gledam kot baba na pleh, lep, notr je tud kr ok...
Važno mi je da je avto nov.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
nimaš kaj pri tem motorju. pri hiši sta dva (oktavija in fabia) z 1,2 TSI motorjem. Ni pripomb sam nabavi
cheer.gif

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.048
4.291
113
nč ga bom kr vzel....
za BT bom jutr še prašal, sam se bojim, da ga ni na zalogi...

Probal sem bom zdilat še da mi dajo zimske gor, čeprav vem da bo težko...