Sklopka

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Pri moji mazdi mi je očitno šel vztrajnik ali sklopka. Avto ima 270000, prvi lastnik. Začel je trest, ko obrati padejo na 1500.

Zdaj pa me zanima ali bo ful narobe če čez vikend naredim eno daljšo furo (400km) vključno z vožnjo čez Vršič in se vozim še kak teden do servisa oz. menjave?

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
hudo ne! Lahko pa obtičiš kje!
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ne toliko obešat.
To pomeni, da je v zadnjih zdihljajih. Pač malo sem pobrskal in glede na simptome in kilometrino je najverjetneje to.
Avto pelje in menjava čisto normalno. Samo pri vožnji pri nizkih obratih začne potresavat.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Kot ti je rekel že Biciklari.

Vse kar je, je to, da nekje obtičiš. Če imaš asistenco, potem se pel in če obtičiš, pokličeš avtovleko. BIg deal...

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ok mogoče me je malo zaneslo v prvem sporočilu. Sem šel brat še enkrat in sem res napisal v smislu, odpadla mi je noga, ali grem lahko laufat maraton. Pač ko sem slišal ceno me je tudi v glavo zadelo.
Najverjetneje je vztrajnik pri koncu, sklopka pa zna biti mogoče še ok, vendar je smiselno oboje zamenjat. Jasno je, da če bi šla sklopka najbrž tudi speljat ne bi mogel. Vsaj tako mi je bilo rečeno.

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.641
4.373
113
Eh z takim vztrajnikom sem se jaz še skoraj celo leto vozil.
Lepo na izi pa bo.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Pri moji mazdi mi je očitno šel vztrajnik ali sklopka. Avto ima 270000, prvi lastnik. Začel je trest, ko obrati padejo na 1500.

Zdaj pa me zanima ali bo ful narobe če čez vikend naredim eno daljšo furo (400km) vključno z vožnjo čez Vršič in se vozim še kak teden do servisa oz. menjave?

Sam ne bi kar na prvo žogo rekel, da je vztrajnik ali sklopka fuč. Ko ti močno trese pri speljevanju, ali se obrati povečujejo bolj, kot narašča hitrost, takrat že drsi in je zrela za zamenjavo. Ali pa probaj še drug dokaj enostaven test: probaj speljati z 2.prestavo. Popuščaj sklopko "po pameti" in če avto crjne, je sklopka še čisto ok.
smile-1.gif

Glede vztrajnika....ali ti poka med vožnjo, močno strese avto, ko ga vžgeš ali ugasneš ?

MultiX

Pripravnik
14. nov 2007
31
0
6
meni tud trese pri speljevanju in poka pri ugašanju motorja in včasih med menjanjem prestav.mam pa opel vivarota.tako je ze dve leti in zaenkrat se kar pelje.

Podobne teme