SKB secure id pin kalkulator

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če so od RSA, potem so imele stare hudo pomanjkljivost. Bilo na veliko v novicah, vsaj strokovnih.
Ne vem pa kake tokene točno uporabljajo. Je bilo tudi objavljeno, katere serije so ranljive.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kdaj misljo nardit mobilne aplikacije??
pa magari, da potrebujejo online dostop do njihove baze, če se bojio lokalno shranjenih podatkov.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sedaj so uvedli dvojno avtentikacijo. Ko vneseš prvo cifro s kalkulatorčka, ti sistem vrne drugo cifro, ki jo moraš vnesti v kalkulator in ta ti potem vrne še eno cifro, ki jo moraš vnašati. V glavnem za pop... Avtentikacija traja dlje, kot opravek na skb-net.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Sedaj so uvedli dvojno avtentikacijo. Ko vneseš prvo cifro s kalkulatorčka, ti sistem vrne drugo cifro, ki jo moraš vnesti v kalkulator in ta ti potem vrne še eno cifro, ki jo moraš vnašati. V glavnem za pop... Avtentikacija traja dlje, kot opravek na skb-net.

joj mene tudi to tak dvigne...dodane vrednosti pri tem pa tek ne vidim, ker vpises 1x pin in potem 2x cifre...traja obcutno predolgo...totalna bedarije

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
No ja... dvojna identifikacija je pri SKB že od samega začetka. Če so vmes dajal naprave, ki tega nimajo (npr. kot NKBM) ne vem a jaz sem bil med prvimi uporabniki SKB Net-a in imam ta modri "kalkulatorček" že od samega začetka. Kalkulatorček se imenuje zato, ker ima cifre s katerimi se vtipke 5 mestna koda na osnovi katere se dobi 8 (mogoče 10) mestna alfanumerična koda za dostop v SKB Net.

Dodana vrednost je precejšnja, saj nekdo, ki najde kalkulatorček nima z njim kaj početi, če nima pin-a.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Z novim je prijava drugačna. Prvi del je enak kot doslej (vtipkaš pin in vneseš kodo), namesto stanja pa se ti sedaj pokaže neka koda. Na kalkulatorju moraš v meniju izbrati podpis in vtipkati to kodo. Dobiš novo kodo, ki jo vtipkaš v skbnet in šele potem si na ekranu s stanjem.

Če se prijavljaš enkrat na mesec, že še gre, če se pa vsak dan, pa vsakič sproti preklinjaš
tongue-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
No ja... dvojna identifikacija je pri SKB že od samega začetka. Če so vmes dajal naprave, ki tega nimajo (npr. kot NKBM) ne vem a jaz sem bil med prvimi uporabniki SKB Net-a in imam ta modri "kalkulatorček" že od samega začetka. Kalkulatorček se imenuje zato, ker ima cifre s katerimi se vtipke 5 mestna koda na osnovi katere se dobi 8 (mogoče 10) mestna alfanumerična koda za dostop v SKB Net.

Dodana vrednost je precejšnja, saj nekdo, ki najde kalkulatorček nima z njim kaj početi, če nima pin-a.

preberi si spodnji odgovor, ocitno nisi nekak redni uporabnik skb neta...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Res je, uporabljam ga od testnega obdobja SKB Net-a naprej a le 2x na mesec. Za več nimam potrebe.
V četrtek dobim novega, pa bom videl kaj so naumili. A za tisto 2x na mesec mislim, da me ne bo pobralo, če bo kaj bolj zakomplicirano čeprav sam mislim, da tako kot je sedaj je čisto ok.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
dobu sem ga čez dva dni, pa referentka je rekla da noben secure id ni primeren razen njihov...

tko hehe....

jebiga takle mamo.....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Boljše so, pa še njihov minus ni treba vsake dve leti pokrivat? Srečneži...