SKB secure id pin kalkulator

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Zgodilo se mi je to, da so enostavno številke zapečene, karkoli pritisnem je brez efekta, tudi ko dam baterijo ven so številke še zmeraj vidne.

Mogoče, kdo ve kako zresetirati tega hudiča in v čem je fora? Otroke sem že prašal, če se je kdo igral z kalkulatročkom, pa pravjo da ne...

Se je mogoče komu kej pododbnega že zgodilo?

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Se je isto zgodl pri meni 2 meseca nazaj. Je blo potrebno zamenjat z novim in doplačat 40€

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
zakva pa doplačati? wtf?

Praktično je nov? Največ šok je ta, da ko baterijo vzameš vn, številke še kr so na displeju.

Nazadnje urejeno:

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Pezda že dve uri je brez hudič še kar sveti...

Fak, pa lih neke naloge morm nujno oddat v ponedeljek, pa se mi ni dalo jih vnaprej vnest...

Nazadnje urejeno:

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
ne. Glede na opisan problem in starost kalkulatorja, so rekli da je treba zamenjat. Sem tud sam poskušal menjat baterijo pa ni nič pomagalo.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
jest sem baterijo pomeru in je še ok... A ma kak datum do kdaj velja al kaj? To si na njihovemu help desku zvedu?

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
hehe, zdej sem baterijo okol obrnu in je crknu.... Itak piše zadi warranty void if battery reversed. Hudič je vsaj ugasnil. Zdej ko ga prižgem se pojaviji vsi možni pixli na displeju in potem se ugasne...

jajca... certifikat je 5 krat boljša zadeva.....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Hmmm ...
A to je una stvar za recimo s secure Viso preko neta kupvat?
Zadnjič, ko se šel na banko koper po Viso Elelctron, so mi to ponujali za 10€. Sem vprašal, če lahko kar unega od NKBM banke uproabljem (ki ga ima za službeno kartico), pa so rekli, da ja, da so itak v bistvu vsi enaki, ker so vezani na kartico oz. procesni center, ne pa na banko ...
Tako da, če boš že rabil nobega, malo preveri okoli, ali recimo tisti od banke koper paše ali katere druge banke, ki ga ima za manj kot 40€ ... Ker 40€ za to je rop pri belem dnevu.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Pomoje je isti. 40€ je kr drago ja.... Največje sranje je ker bom mogu it v banko med delovnim časom. Najraj bi vidu da bi blo na certifikat. Sam pomoje skb nima tega sistema.

Bom vidu kva se da narest, k mojo referentko pokličem. Mogoče mi rata da mi ga dajo for free, predvsem pa v ponedeljek, da spravim naloge čez.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Malo moraš čakati, da ti dodelijo novega. Glede plačila je pa odvisno, koliko je star. Zdaj sem pozabila, koliko let je tista meja, ampak če si ga lansko leto dobil, je sigurno nov brezplačen.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Pomoje je isti. 40€ je kr drago ja.... Največje sranje je ker bom mogu it v banko med delovnim časom. Najraj bi vidu da bi blo na certifikat. Sam pomoje skb nima tega sistema.

Bom vidu kva se da narest, k mojo referentko pokličem. Mogoče mi rata da mi ga dajo for free, predvsem pa v ponedeljek, da spravim naloge čez.

Če je isti, pa ti ga na SKB ne dajo ceneje ali zastonj, pač pokliči druge banke, pa bo ceneje. Par klicov za 20 ali 30 eur prišparat ti verjetno ni odveč?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
A si jo takoj dobil, al morš čakat?

dobic v cirka 3 dneh, in ce je se v garanciji je menjava zastonj...oziroma dobis novega

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Mene so prav prejšnji teden klicali za zamenjavo... kao novi podpirajo nove funkcionalnosti ipd. in spodbujajo menjavo na nove.
Glede na to, da imam sam še prastarega sem se odločil, da ga zamenjam.

Cena je v tej akciji polovična (torej 11€), odklopijo te pa za dva dni (tretji dan po 12.00 lahko prevzameš na matični banki).

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.166
1.142
113
A mi zna kdo povedat, zakaj naj bi ta novi kalkulatorček bil bolj varen kot stari?
Ker po mojem tista povratna koda, ki jo moraš tipkati, ne povečuje varnosti popolnoma nič.

1. če ti je nekdo ukradel to zadevo, je itak vseeno, koliko kod moraš tipkati.
2. če gre za kakpen "man in the middle" napad o ta middle man pač še eno kodo več posredoval naprej/nazaj.