Skavtom več Eur, gasilcem še manj.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

taborniki/skavti so osebe, kjer otroke, oblečene kot idiote, vodijo idioti, oblečeni kot otroci

zmaga.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
A obstaja kak zakon, ki ureja dolžnosti in pravice skavtov? Tako, kot je pri gasilcih.

Ja... krovni zakon je Zakon o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami (ZVNDN), ki govori o tem, kdo vse je v enotah CZ (med drugim tudi skavti) in opredeljuje njihove pravice in dolžnosti.

Zakaj imajo gasilci v svojem zakonu tako natančno zapisane pravice in dolžnosti je verjetno vsem jasno - ker jih je zelo veliko in, ker morajo imeti urejene odnose med seboj. So načeloma tudi med enotami, ki so velikokrat aktivirani in vsekakor so to enote, ki so najbolje opremljene.

Mi imamo verjetno vsaj 3x toliko akcij kot povprečno prostovoljno gasilsko društvo, urimo se vsaj toliko, pa nimamo svojega zakona in smo sugurno tudi precej slabše opremljeni - še vedno pa precej bolje kot skavti in taborniki.

Vse enote v okviru CZ lahko pljuvate in grajate dokler jih enkrat res ne potrebujete. Pa naj gre za tabornike/skavte (isto sranje, drugo pakovanje; pa ne mislim slabšalno temveč le primerjalno), jamarje, potapljače, radioamaterje, ...

In v tej temi ste verjetno večinoma glasni le tisti, ki svoje riti za druge ne premaknete niti za centimeter.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Ma ja, sam smešno se pa sliši ...

btw, sem bil pred 30leti tabornik, tako da ... se moraš včasih znat nasmejat, tudi če je vic o tebi
wink-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
In v tej temi ste verjetno večinoma glasni le tisti, ki svoje riti za druge ne premaknete niti za centimeter.
tudi jst ne premaknem svoje riti niti za cm, pa nisem nič glasen.

I

Izbrisan uporabnik #488

Skavte ne bi nikoli klical, ker če bi vmes vidli "svojega", bi prvo tam pomagali, tako jim velevajo pravila.

Prvo Bog potem domovina.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.177
1.963
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
A obstaja kak zakon, ki ureja dolžnosti in pravice skavtov? Tako, kot je pri gasilcih.

Mi imamo verjetno vsaj 3x toliko akcij kot povprečno prostovoljno gasilsko društvo, urimo se vsaj toliko, pa nimamo svojega zakona in smo sugurno tudi precej slabše opremljeni - še vedno pa precej bolje kot skavti in taborniki.

Kdo ste "vi"? Ker te ne poznam.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:

Kdo ste "vi"? Ker te ne poznam.

Na kratko

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
zmaga.gif

Vaša krovna organizacija je Kinološka zveza in ne GRS? Sem živel v zmoti, kljub temu, da poznam eno reševalko s psom
grin1.gif

Obstajata dve krovni organizaciji s tega področja in sicer
ERPS - Enota reševalnih psov Slovenije, ki deluje v okviru Kinološke zveze in
ZRPS - Zveza vodnikov reševalnih psov.

Tako nekako kot skavti in taborniki - isto sranje drugo pakovanje in oboji smo pod isto mednarodno krovno organizacijo IRO (International Rescuedog Organisation oz. Internationale Rettungshunde Organisation). Seveda smo ERPS boljši
evil.gif

Imajo pa tudi GRS-jevci pse, ki so usposobljeni za iskanje v lavinah in baje tudi v naravi, so pa seveda tudi člani, ki so tako v ERPS/ZRPS kot tudi v GRS.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Kje so pa sedaj ti skavti, ko so poplave?
O gasilcih in njihovi pomoči prebivalcem smo veliko slišali, o skavtih pa nič. Kako to?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Kje so pa sedaj ti skavti, ko so poplave?
O gasilcih in njihovi pomoči prebivalcem smo veliko slišali, o skavtih pa nič. Kako to?

Takoj ko bo izdelana broška 'pomagam ob poplavi 2012' bodo šli na teren.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Iz sosednje teme:

Citat:
Uporabnik gustav pravi:

Drugače pa sem vprašal neko skavtinjo kako da jih ni zraven pa je rekla, da po novem niso več vključeni v civilno zaščito... Potem pa ne vem kako je s tem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zdaj jih niso klicali, ker bi hodli po vodi, bi morali še njih reševati.