situacija krizisce

smidge

Pripravnik
2. avg 2007
168
0
16
ali lahko rumen avto zavije desno, ko gori rdeca luc?
299821-Untitled-1.jpg

Priponke

• 299821-Untitled-1.jpg
    299821-Untitled-1.jpg
    35,7 KB · Ogledi: 232

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Si preprican, da ni spodaj pred prehodom za pesce se ena "stop" crta cez oba pasova? Poznam nekaj podobnih krizisc, ki so taka, brez crte pa ne.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Če gori rdeča, ne sme nikamor, počaka na zeleno.

(Znaki veljajo samo, ko semafor ne dela, npr. ob okvari ali ponoči - utripa oranžno).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če semafor ni obrnjen proti njemu pomeni, da zanj ne velja in mora upoštevati znak za prednostno cesto. Na desno lahko zavije le, če ne ovira vozil na prednostni cesti (torej v tem primeru jih ne, ker stojijo). Ampak ker se s tem vključi na prednostno cesto zanj semafor velja in ne sme peljat mimo njega, torej lahko zapelje na prednostno cesto in počaka pred semaforjem/prehodom.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Se mi zdi da je znak samo na glavni cesti, zaradi prehoda za pešce. Rajt?

Ne sme zaviti desno. Ker ima takoj ko je na glavni rdeč semafor in mora počakatai pred prehodom, pa če gre kdo čez ali pa ne.

Hmmm... je res tako?

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če semafor ni obrnjen proti njemu pomeni, da zanj ne velja in mora upoštevati znak za prednostno cesto.

Koliko križišč s semaforjem NA DRUGI STRANI CESTE si pa že videl? Si kdaj kje videl semaforizirano križišče, ki ima semafor samo na dveh cestah na dveh pa samo znake?
confused-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če semafor ni obrnjen proti njemu pomeni, da zanj ne velja in mora upoštevati znak za prednostno cesto.

Koliko križišč s semaforjem NA DRUGI STRANI CESTE si pa že videl? Si kdaj kje videl semaforizirano križišče, ki ima semafor samo na dveh cestah na dveh pa samo znake?
confused-1.gif

Ne vem zakaj bi moral biti semafor na drugi strani ceste oz. kako vezo ma to s čimerkoli. Drugače pa ja, sem videl že veliko semaforjev, ki so na drugi strani ceste. Pri nas so redki, severno od nas pa precej pogosti na manj pomembnih cestah.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Točno tako križišče je Gospodinjska in Celovška. Lahko zavije do prehoda za pešče, čez rdečo pa seveda ne sme.

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Ne bom se nanasal na ta narisani primer, ampak osebno se mi zdi debilno, da je zavijanje desno ob rdeci na semaforju, prepovedano. V cezluzju je to recimo dovoljeno in je promet v kriziscih precej bolj tekoc.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Točno tako križišče je Gospodinjska in Celovška. Lahko zavije do prehoda za pešče, čez rdečo pa seveda ne sme.

Ni ravno enako, tam sta črta in semafor pred prehodom in za stransko cesto, tako da ko zaviješ iz stranske se moraš ustaviti pred črto.
Najbolj podobno križišče je na zaloški v Polju pri mercatorju, kjer pride stranska cesta iz Slap. Pa še tam sta dve črti, ena pred stransko cesto in ena pri zebri, tako da ne smeš čez pri rdeči luči neglede od kje prideš.

Mislim da na zgornji skici res manjka črta pred zebro, če pa je res križišče tako potem so ga za moje pojme zasr...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Točno takšno (mogoče celo je to) križišče je v MB na Tržaški pri Žoharju - na eni strani pride Nasipna, na drugi pa ena ozka od blokov ven.

smidge

Pripravnik
2. avg 2007
168
0
16
To krizisce je v LJ na Drenikovi, in ne, dodatne crte pred prehodom ni. Zadnjic sem speljal kljub rdeci, in so mi babice na prehodu zugale, ce pa cakam na zeleno, mi pa zadaj trobijo
stupid-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Se pogosto vozim mimo... res hecno križišče.

Fora je v tem, da če bi bilo križišče "popolno", bi v tem primeru rumeni avto imel zeleno in bi lahko peljal. Poleg tega je tu problem tudi vidnost semaforja.

Meni osebno se zdi logično, da sme zaviti. Semaforja nima. Torej se ravna po prometnih znakih. Pogleda, če je cesta prosta in če ni nikogar na prehodu ter spelje.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
V trenutku, ko zapelješ na prednostno cesto imaš pred sabo semafor z rdečo lučjo, torej po pravilih ne smeš zapeljat... tako križišče je, ko se vključuješ s stranske ceste na cesto, katera pelje od Bežigrajskega stadiona do Šiške. Takrat, ko sem delal izpit mi je inštruktor rekel, da se tam pri rdeči, po CPP-ju, čaka.

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Na taki situaciji na Drenikovi/Aljazevi dostikrat sam stojim. Ampak ce je rdeca na semaforju za pesce se iz Aljazeve ne premaknem, pa tudi ce bi mi kdo trobil zadaj. Crte sicer res ni tik pred zebro, ampak po mojem mnenju to ni merilo... Meni se recimo zdi logicno da ne speljem, saj je pred mano semafor ki je rdec.

In pomoje tole tudi ni v isti kategoriji kot to da bi se lahko prosto zavijalo desno ce je fraj v kriziscih - ker tole ubistvu ni krizisce ampak prehod za pesce, kateri ima semafor tam zato, da lahko varno preckajo cesto...