Širokokoten objektiv za Canon 7D

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Tako nekako
smile-1.gif
Tako kot bi lahko folk skompakti slikal s 4Mpix namesto s 15Mpix...

Po domače povedano - ozko grlo ostrine fotke je leča in ne resolucija senzorja.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jup.
smile-1.gif
sej na splošno je marsikaj boljše na mRAW, recimo meni so bile fotke v RAW nad 3200ISO neuporabne, ker so enostavno šumele za popeezdit, na mRAW pa je bilo precej boljše, sem lahko delal tudi na 6400ISO ...

je pa zanimivo, mRAW .cr2 file je tako težak, kot RAW .cr2 file na 1Ds mk II ... pa je razmerje, cca. 10 mpix vs. 16.7 mpix ...
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
seveda, risanje, ostrina, prehodi med kontrastnimi deli (recimo jaz sem najprej opazil napake pri prehodih med belo srajco in robom črnega suknjiča, kjer je bil vmes pas modre barve) ...

ampak to se vse opazi šele, ko delaš ekstra povečave ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz velikokrat printam fotke 19x13 velikosti in moram rečt, da čeprav se šum na printu precej zgubi, je bilo, vsaj kar se šuma tiče, malce razlike v prid mRAW, ostalih napak povezanih s slabšo optičnostno kvaliteto pa ne.

sem pa delal lani koledar za naš plesni klub in se zelo dobro vidi, katere fotke so posnete s 7D in staro lečo in 7D in novo lečo ... koledar pa je velikosti nekje 50 cm po daljši stranici ...

da ne govorim o tem, koliko so fotografije iz 1Ds boljše od 7D, pa čeprav gre za 5 let star fotoaparat ...
grin1.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.507
889
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kul hvala. Bom verjetno kar to sigmo nabavil. Jo dobim iz tujine brez davka za cca 360, kar je pomojem kar kul.

Osebno sigme nebi kupil, preden je ne stestiram. Kvaliteta prevec niha...

masevc

Guru
2. sep 2007
3.507
889
113
Nekako tako, kot je napisal Dizzy. Brez testa si upam kupiti samo Canonove objektive. Pa se tu sem pri enem kupcu 70-200 2,8 IS II zasledil, da ga je moral menjati.
Pri sigmi je pa ta procent dosti vecji.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kul hvala. Bom verjetno kar to sigmo nabavil. Jo dobim iz tujine brez davka za cca 360, kar je pomojem kar kul.

Osebno sigme nebi kupil, preden je ne stestiram. Kvaliteta prevec niha...

Se splača tvegat ... Če jo dobi za 360€ jo v najslabšem primeru proda naprej za podoben denar in kupi novo
wink-1.gif
Ker kakor koli obračaš je še vedno skoraj 200€ cenejša, kot v slovenskih spletnih trgovinah.

Ja je tveganje, samo je tudi razlika v ceni velika...

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Težko bom probal pri nakupu iz tujine. Sem pa prebral, da je Foka BP zamenjala, če kaj ni bilo ok (backfocus, neostrina ipd...).

Ja, samo pravijo ljudje, da se iz Foke dobi tudi objektive, ki se jim vidi, da so bili že šlatani oz. vrnjeni (torej z napakami) in da je potem tvoj strošek pošiljanje gor dol...

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
sem imel obe sigme na testu, novo in staro. obe so bile krasne, mogoce je 3.5 verzija bolj ostra po robovih. probal tudi canona, pa mi ni sedel. mogoce sem imel slabo verzijo, ne vem. uglavnem vzel sem sigmo 3.5 in nisem obzaloval. uporabljam na 7d in 450d

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
bil v Kranju, sicer na Beachvolleyu, na Kingstone se mi pa nekak ni šlo ...
redface-1.gif

kar se pa tega Canona tiče - če zadanem kak dober posel, je to prva ekstra stvar, ki jo kupim
grin1.gif

@Ynos: če je res 200€ razilke med ceno tam in tu, vzemi od tam in riskiraj - Sigma se je ravno prav popravila, da riskiraj. mogoče se ti pa userje ...
evil.gif