Širokokoten objektiv za Canon 7D

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Katerega se kaj priporoča in zakaj? Da je price/performance dober.

Pa rabil bi čimprej odgovor, ker imam možnost naročiti kaj iz tujine brez davka.
grin1.gif

Hvala.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Če gledaš price/preformance, poglej še za Sigmo 10-20. Sem jo pred kratkim naročil in sem pozitivno presenečen nad izdelavo (prva Sigma). Review-ov imaš na netu ogromno, pa si poglej kaj pravijo glede ostrine. Po mojem mnenju je za napredne amaterje čez glavo dovolj. Dobi se jo pa iz tujine za cca 450€ s poštnino...

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to je res, s Sigmo 10 - 20 je le-ta dvignila svojo kvaliteto oz. pokazala, da so se precej popravili, ker prej vemo, da so bili zelo nekonstantni.

sodelavec ima Sigmo 10-20, sicer na Nikonu, ampak je zelo zadovoljen, z njo ogromno naredi. res, da nima ravno najboljših vrednosti zaslonke, ampak kolikor vem, so vsi ti 10-20 razred objektivi nekje tu. edino Tokina ima nekaj v smislu 2.8, ne vem pa, če je res tako širka ...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Pri Sigmi naj bi bil problem nekonstantna ostrina. Kakšne izkušnje?

Kaj pa Tamronček 10-24?

A mislimo tole sigmo? Sigma 10-20 mm F/4.5 EX DC Digital Canon AF

Nazadnje urejeno:

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
to je res, s Sigmo 10 - 20 je le-ta dvignila svojo kvaliteto oz. pokazala, da so se precej popravili, ker prej vemo, da so bili zelo nekonstantni.

sodelavec ima Sigmo 10-20, sicer na Nikonu, ampak je zelo zadovoljen, z njo ogromno naredi. res, da nima ravno najboljših vrednosti zaslonke, ampak kolikor vem, so vsi ti 10-20 razred objektivi nekje tu. edino Tokina ima nekaj v smislu 2.8, ne vem pa, če je res tako širka ...

11-16

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Hvala vsem. Bom še preletel reviewe

na photozone.de imaš review-je posebej za aps-c in FF fotoaparate in se mi zdi, da imajo za vse tukaj omenjene objektive teste
wink-1.gif

Je pa stran v angleščini, kljub ".de" končnici.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sigmo 8-16 so precej dobro ocenili, jaz bi vsekakor to pogledal. Sploh pa pri canonovem crop faktorju je treba gledat čimširše, ker se kar pozna na ultraširokem koncu. Že tako je 2mm razlike ogromno.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ne samo review brati. Pojdi v trgovino in sprobaj pa se boš mnogo lažje odločil.
Za Sigmo je najbolje, da kar direktno kontaktiraš Info cono, Jure je legenda in ti vse zrihta (tudi pri cenah!) in boš lahko konkreten test opravil in hitro videl koliko je ura.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Pri Sigmi naj bi bil problem nekonstantna ostrina. Kakšne izkušnje?

Kaj pa Tamronček 10-24?

A mislimo tole sigmo? Sigma 10-20 mm F/4.5 EX DC Digital Canon AF

Kaj mislš z nekonstantno ostrino? Če misliš to, da je po robovih bolj mehka je res (tako kot pri večini non-prime wide lečah), samo je potem spet vprašanje koliko je to opazno v realnem življenju, ker to sem že naučil, da če gledaš samo review-e in 100% crope, nikoli ne bo dovolj dobro...

Ja, govorim o Sigmi 4,0-5,6. Obstaja tudi novejša različica zelo podobnega objektiva z blendo 3,5. Ostrina naj bi bila rahlo boljša, baje tudi distortion, glede na videne slike pa za mene ni bila vredna dodatnih 170€. Lahko ti pošljem tudi testne fotke, če te zanima...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
polno ločjlivost novih senzorjev prenesejo samo novi objektivi oz. nekateri objektivi iz L serije pri Canonu, npr. 70-200 druge generacije riše na polni ločljivosti tako, da se ti oko zasolzi, predhodnik pa že trpi, se vidijo napake, ker ob tem, da so senzorji nabiti z megapiksli, je pomembno predvsem to, kakšna leča mu dovaja sliko. in ti novi lensi, so podrejeni temu, da rišejo odlično kljub temu, da je senzor nabit z megapiksli.

Sigma je svojo kakovost zelo popravila. ni več tega, da bi ena bila ena ne, od 10-20 naprej (se mi zdi), je vse zelo na visokem nivoju. 8-16 sem slišal od prijatelja fotografa, da jo z veseljem uporablja ravno na 7D, čeprav, če sem ga prav razumel, gre tudi na FF aparate, nisem pa šur.

Jure iz Infocone je legenda, on res - če ma le čas, si ga vzame zate in ti pomaga izbrati tisto, kar je zate najboljše. ne bom nikoli pozabil, ko sem bil psihično pripravljen na to, kako borbo bom imel z njim (takrat ga nisem poznal še) zaradi moje prve Sigme 70-200, s sabo sem prinesel celo printe, 100% povečave in dokaze o napakah ... ko sem mu povedal, kaj in kako, je sam vzel objektiv, parkrat škljocnil in mu je bilo takoj jasno, mi je prinesel mislim da dva ali tri primerke - sem probal, najboljšega vzel, that's it.
smile-1.gif

moraš pa vedeti, da Sigma še ni tam, na področju projekcije torej risanja, in se ti bodo poznale napake na polni ločljivosti ... ampak to so take majhne napake, da jih upoštevajo zgolj testerji, ker oni pač to morajo povedat, mene recimo ta napaka ni motila - je bila tam, ni pa kvarila fotke.