polno ločjlivost novih senzorjev prenesejo samo novi objektivi oz. nekateri objektivi iz L serije pri Canonu, npr. 70-200 druge generacije riše na polni ločljivosti tako, da se ti oko zasolzi, predhodnik pa že trpi, se vidijo napake, ker ob tem, da so senzorji nabiti z megapiksli, je pomembno predvsem to, kakšna leča mu dovaja sliko. in ti novi lensi, so podrejeni temu, da rišejo odlično kljub temu, da je senzor nabit z megapiksli.
Sigma je svojo kakovost zelo popravila. ni več tega, da bi ena bila ena ne, od 10-20 naprej (se mi zdi), je vse zelo na visokem nivoju. 8-16 sem slišal od prijatelja fotografa, da jo z veseljem uporablja ravno na 7D, čeprav, če sem ga prav razumel, gre tudi na FF aparate, nisem pa šur.
Jure iz Infocone je legenda, on res - če ma le čas, si ga vzame zate in ti pomaga izbrati tisto, kar je zate najboljše. ne bom nikoli pozabil, ko sem bil psihično pripravljen na to, kako borbo bom imel z njim (takrat ga nisem poznal še) zaradi moje prve Sigme 70-200, s sabo sem prinesel celo printe, 100% povečave in dokaze o napakah ... ko sem mu povedal, kaj in kako, je sam vzel objektiv, parkrat škljocnil in mu je bilo takoj jasno, mi je prinesel mislim da dva ali tri primerke - sem probal, najboljšega vzel, that's it.
moraš pa vedeti, da Sigma še ni tam, na področju projekcije torej risanja, in se ti bodo poznale napake na polni ločljivosti ... ampak to so take majhne napake, da jih upoštevajo zgolj testerji, ker oni pač to morajo povedat, mene recimo ta napaka ni motila - je bila tam, ni pa kvarila fotke.