SiolTV in MPEG4

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Nedavno je Telekom Slovenije objavil, da svojim uporabnikom po vsej Sloveniji že nekaj časa ponuja SiOL TV v dveh tehnikah kodiranja videosignala. Ob obstoječem standardu MPEG-2 se lahko SiOLovi naročniki sedaj odlocijo tudi za novejši standard MPEG-4, ki zaradi učinkovitejšega stiskanja video signala za delovanje potrebuje manj pasovne širine kot MPEG-2. Na ta način lahko SiOL ponudi internetno televizijo tudi uporabnikom, ki se zaradi premajhne zmogljivosti Telekomovega širokopasovnega omrežja do sedaj niso mogli naročiti na storitev internetne televizije, medtem ko bodo drugi, ki internetno televizijo že sprejemajo, lahko sedaj spremljali tudi dva ali več televizijskih programov hkrati.
http://www.monitor.si/novica/siol-tv-na-voljo-v-mpeg-2-in-mpeg-4/

Čas hitro teče, to so napovedovali že leta 2006
evil.gif

Na uradni strani še nič piše.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Amis ima MPEG4 že nekaj časa, a razlike ne opazim.

Vse je isti [censored]
smile-1.gif

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
314
2
18
Se kaj pozna večji razmik med prestavljanjem programov? V članku iz junijskega Monitorja piše, da je pri MPEG4 ta razmik 3s, medtem ko pri MPEG2 le 1s.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Na Sagemovem STB sta na voljo SLO1 in SLO2 v MPEG4 kodiranju na plus vmesniku in tam je preklop res pocasnejsi vendar bi to prej pripisal plus vmesniku ker je tudi preklop programov kodiranih v MPEG2 pocasnejsi.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Na voljo po vsej sloveniji... smeh pa pol. Že več kot dva tedna čakamo, da nam priklopijo mpeg4 sioltv. Baje se mora sprostiti neka posebna linija na centrali...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Jaz ne opazim te razlike pri prestavljanju kanalov in zaradi tega sem začel sumit, da sploh imam mpeg4.

Se da kje preverit v nastavitvah?
smile-1.gif

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Kliči na support, pa ti naj preveri. Meni so na AMIS-u sami vklopili mpeg4 naknadno in je TV vmesnik postal počasen za popizdit (3-5 sekund da preklopi med programom). Sem zahteval da mi ročno prestavijo nazaj na mpeg2, ker razlike v sliki nisem opazil. Jutri bom spet na mpeg2 in upam da bo preklapljanje med programi ponovno potekalo normalno gladko.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
CoreAVCDecoder.ax se ne razume najbolje s "Siol mpeg4". Nekateri programi zatikajo, vsi močno žagajo. Slika je prek PC še vedno občutno slabša kot mpeg2 čeprav so zadevo delno izboljšali odkar sem pred cca. letom? poštekal na kterih naslovih se mpeg4 oddaja.... prek PC je zaenkrat neuporabno. No vsaj na mal večjem ekranu. Na kakem 19" monitorju morda še za silo zgleda.
Seveda pa če drugega ni se tudi mal slabšo sliko pestre izbire kanalov z veseljem pogleda...
Trenutni Siol mpeg4 je dejansko namenjen le tistim, ki zaradi svoje lokacije drugega ne morejo imet. S tem namenom so šli v projekt in prav je da ga kakor se najbolje da tudi ponudijo. Slovenija je pač različno pokrita s komunikacijami, ki so zmožne prenašat novejše zadeve. Tako pa bo še kar precej časa.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.848
681
113
ksz...

Zakaj amis oglašuje MPEG-4 kot novo tehnologijo, če pa je to 10 let star standard ?
rolleyes-1.gif

Citat:
Tehnologija MPEG4 se od obstoječe tehnologije MPEG2 bistveno razlikuje, saj ne gre le za izboljšan, temveč za povsem nov način kodiranja in kompresiranja slike.

Vir.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
MPEG-4 AVC ni 10 let star. Ampak par let. V praksi je živ pa kako leto dni, kvečjemu dve.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.848
681
113
Torej uporabljajo H.264. Sem že mislil da uporabljajo divx, ki pa je že res star kot svet
grin1.gif