SiOL Wi-Fi

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Zdravo,

Vprašanje glede SiOL brezžičnega interneta.
Imam tisti njihov standardni modem. Do sedaj mi je brezžični internet delal brez problema na telefonu in prenosniku.
Pred parimi dnevi se telefon ni več hotel povezati na brezžični internet (tudi ne po resetu modema in telefona). Telefon se poveže na ostala brezžična omrežja.
Danes sem ugotovil, da se tudi prenosnik ne poveže gor (en se sploh ne poveže, drugi pa se poveže, vendar internet ne dela).
Od punce telefon se začuda lahko poveže gor in prenaša spletne vsebine (ob cellular data na OFF).

Poklical sem na SiOL in izvedel, da so pred parimi dnevi posodabljali FW na modemih ter da so očitno imeli nekaj prijav s podobnimi težavami...
Moje težave niso znali rešiti. Izvedli so neko analizo modema in ugotovili, da naj bi ta delal OK ter zaključili, da naj še jaz pogledam svoje nastavitve??

Ima kdo kakšno idejo kaj naj probam?
Še enkrat, do pred kratkim je WI-FI delal, nekje istočasno s posodobidvami pa ne več. Svojih nastavitev na telefonu/računalniku nisem spreminjal...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Če niso z nadgradnjo resetirai kakih tvojih nastavitev boš težko kaj naredil. Edino kar je da se probaš povezat ob izklopljeni enkripciji in nato na novo konfiguriraš. Če pa je nadgradnja prinesla kakega hrošča pa do popravka dvomim da bo šlo.
Najbolj smotrno je imeti njihovo škatlico le za modem. Da prevede tisto kar dobi iz centrale tvojemu routerju. Nabavi si routerček na katerem boš sam svoj šef.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.596
6.678
113
pri taščici
zdaj naj pa se nekdo za nas telebane napise kaj moras narediti da bo ta rutercek delal. Nekje mi lezi wrt54gl al kaj je ze, in bi ga ponucal ker ima najbrz mocnejsi wifi signal kot siol. Poleg tega imam na siolu 3 tv in imam lahko samo en pc gor priklopljen.
Dobi alte, zvezdice....

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
zdaj naj pa se nekdo za nas telebane napise kaj moras narediti da bo ta rutercek delal. Nekje mi lezi wrt54gl al kaj je ze, in bi ga ponucal ker ima najbrz mocnejsi wifi signal kot siol. Poleg tega imam na siolu 3 tv in imam lahko samo en pc gor priklopljen.
Dobi alte, zvezdice....

In kaj je problem? Ruter na port data na modemu, potem se pa na routerju vse nastavlja. Nastaviš pppoe, user, pass, še wifi in to je to
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.886
-8.592
113
Lej, najbolj zdravo je, da wi-fi na siolovem modemu preprosto izklopiš, ter za take namene uporabiš router. Recino Tp-link WR-741nd, ki je super zadeva za normalnega uporabnika, je malo nad 20€

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Ko pri meni ni brezžične povezave preprosto izklopim modem za par sekund in naspajanja, pol pa stver deliju. Vtreh letih odkar imam modem, mislim, da sem moral resetirati ene trikrat.
Pozdrav

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Ja, vedno probam najprej tudi jaz resetirati oboje (najprej router, potem napravo). Baje naj bi bilo priporočeno na vsake toliko časa reset narediti. Na žalost v tem primeru ne pomaga.

Probal sem tudi nastavitev brez enkripcije in brez gesla, različne enkripcije, s spremenjenim SSID,... Nič ne pomaga.

Načeloma je sicer do sedaj modem delal dobro, zato nisem razmišljal o dodatnem routerju + všeč mi je, da imam vso to kramo v škatli nad vrati. Če bodo še naprej težave bom razmišljal v tej smeri.

Predvsem mi grejo v nos tovrstni "updati", ki poslabšajo kakšno stvar. Ne bom sicer trdil, da je krivda 100% na njihovi strani, ampak glede na to, da svojih nastavitev nisem pipal in da naprave drugje delajo...

Danes zjutraj se mi je po parih dneh telefon sicer povezal na WI-FI, ampak mi internet še ne dela. Napredek ja, ampak useless.