Siol TVIN v tujini, kako?

janezek1

Pripravnik
3. sep 2007
74
0
6
štajerska
Pozdrav, ali mi lahko kdo napiše postopek, kako narediti VPN ali Proxy, za spremljanje Siol TV v tujini. Sem naročnik Siol TV imam pa tudi DDWRT (Linksys wrt54GL) router doma, če kaj koristi. TV bi gledal na Android tablici.
Hvala za pomoč

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Najlažje bo s kakim TeamViewerjem, namestiš ga na računalnik in tablico, med odhodom v tujino pustiš prižgan računalnik in je.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Ti se šališ ? Si kdaj probal gledat video preko team viewerja ? To ni dobro niti znosno.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Ti se šališ ? Si kdaj probal gledat video preko team viewerja ? To ni dobro niti znosno.

Ne. Sem in deluje tekoče na 20/20 liniji (oddajni računalnik) in 10/2 liniji (telefon na wifi). Ne vem sicer koliko je potrebno, da deluje tekoče in nisem sprobal, če deluje tekoče tudi preko 3G.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/VPN

Kot prvo rabiš verzijo ddwrt, ki ima podporo za vpn. Potem imaš v admin panelu nastavitve za vpn. Narediš pptp server po navodilih na zgornji povezavi. Posebej pazi na chap secret, ki mora biti točno formatiran tako kot je v navodilih z vsemi presledki in zvezdicami.

Potem pa na windowsih narediš novo dileup povezavo in izbereš, da se želiš povezati v oddaljeno/službeno omrežje in slediš nadaljnim navodilom. Na koncu vpišeš IP domače mašine in username in password, ki si si ga nastavil pod chap secret. Nova povezava se uporablja potem tako ko na primer adsl, ali včasih preko modema.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Pravkar probal na 1gbit liniji (pc) in hkratnem sharanju wifija (ipad), pa preko TW ne dela tekoče. S tem, da sem imel nastavljeno optimize quality.

Nek program, ki bi to omogočal, pa zagotovo mora obstajati, saj če recimo na isti konfiguraciji uporabim ipad za dodaten zaslon z aplikacijo air display, mi tekoče predvaja video.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz mislim, da nimam na quality, ker včasih tudi preko Edge grem na PC. Imam tudi na laptopu, pravzaprav skoraj vse delam preko PC-ja doma.

janezek1

Pripravnik
3. sep 2007
74
0
6
štajerska
Še eno vprašanje? Doma imam sinope router, ki drži PPPOE povezavo. In DDWRT kot Acces point, kako v tem primeru? Kaj je server IP v tem primeru, oz ali moram na DDWRT nastavit PPPOE.
Hvala še nekrat.

Sem že uredil, potrebno je forwardiranje portov.

Nazadnje urejeno: