SIOL TV (napeljava kabla)

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Trenutno sem naročnik paketa DUO (optika), sedaj pa želim imeti še TV.
Zanima me, če je kakšna možnost, da mi Siolovi mojstri napeljejo kabel od modema do TVja (modem je v kleti, TV je v 3. nadstropju vrstne hiše)?
Gospa na Siolu mi je rekla, da tega ne delajo, čeprav so nam tako za ISDN kot tudi za optiko naredili oni vso napeljavo.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Sem klical še enkrat; oni tega ne delajo in si mora stranka sama vse urediti, samo po pošti pošljejo TV komunikator.
Bom moral res sam potegniti kabel.
Glede na to, da bom prestavil vse skupaj z modemom, me zanima kje lahko kupim optični kabel, dolžine približno 30m in kakšne konektorje mora imeti? Potrebujem kakšen pretvornik, za podaljšanje optičnega kabla?

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Fibernet
EZŽ

Za konektorje pa pofotkaj in jim pošlji po mailu, da ti pripravijo.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Trenutno sem naročnik paketa DUO (optika), sedaj pa želim imeti še TV.
Zanima me, če je kakšna možnost, da mi Siolovi mojstri napeljejo kabel od modema do TVja (modem je v kleti, TV je v 3. nadstropju vrstne hiše)?
Gospa na Siolu mi je rekla, da tega ne delajo, čeprav so nam tako za ISDN kot tudi za optiko naredili oni vso napeljavo.

to si lahko napeljes tudi sam. Kupi UTP kabel v primerni dolzini (raje kak meter vec kot manj), spravi ga skozi plosce v 3 stuk, potem pa samo konektorje gor, nastavit modem in priklopit komunikator. Jaz za tako delo zaracunam 20 eur + material (kabel, konektorji, kanalniki). V osnovno ceno je vstet enostaven preboj stene. Tako da si bos znal predstavljati vrednost storitve. Kar je vec (pustimo material, jaz govorim zgolj o 20 eur), se mi zdi samo odiranje. Ce vse povezes pravilno in siol nima slabega dne, vse dela v prvo.
Zadeva je skratka relativno enostavna, v bistvu je glavnina "umazano" delo - spravljanje kabla od modema do tam kjer bo tv komunikator. Ko to resis, si prakticno na konju. Ce kaj potrebujes mi lahko pises tudi na pm.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Ta varianta na žalost odpade, ker bi rad imel tudi računalnik zgoraj povezan preko LANa.
Wireless v laptopu zaradi oddaljenosti vleče nekje do 30kb/s, na stacionarnem računalniku pa do 200kb/s na 20M liniji.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
No, saj če že vrtaš in vlečeš kabel lahko komot potegneš dva (računice tipa en kabel, na vsaki strani pa dva konektorja se ponavadi ne izidejo, čeprav se najdejo primeri, ko deluje).

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Hvala vsem za pomoč,
sem dobil od Siola še en odgovor, da mi ponujajo oni montažo, ker optičnega kabla praktično ni možno dobiti.
Trenutno še čakam, da mi sporočijo kakšni bi bili okvirni stroški.