siol tv in internet na enem utp/ftp kablu?

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
torej zanima me če se da en kabel utp/ftp uporabit hkrati za internet in siol tv? povezano bi bilo modem/router (mislim da je ganymende) z enima kablom na mrežno in na tv sprejemnik (amino), s tem da bi za vsakega uporabil dve parici ...... kolko vem je internet ozizoma mrežo možno furat samo z dvema paricama

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
V bistvu bi lahko delalo, saj daš po 2 konektorja na obe strani...
Mene bi bolj skrbelo zaradi "presluhov" oz. možnih motenj pri tem...

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
159
4
18
Seveda se da. Samo pazi, da vzameš po dve pravi parici (oranžna in zelena za prvi par in preostali dve za drugi). Lepo stisneš na prava mesta v konektorju (pin 1,2,3,6 gledano od leve proti desni, vrstni red: belo-oranžna, oranžna, belo-zelena, zelena(6), pa čim manj jih odvijaj. Na obeh straneh enako, dvakrat za vsakega izmed parov.

lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kaj pa varjanta ,da si nabavi en pocen switch in ga postavi v prostor kjer bo imel tv in net

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
TV rabi multicast.

kar pomeni?!?
d055.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Vzameš 2 switcha in pač v enega napelješ tako multicast kot data promet, na drugem pa iz drugega switcha pač v rač in TV.

Načeloma mora delat. Tudi prvi modemi z samo enim izhodom so na en port "šibal" multicast in data promet.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
guardy to si zaj ti malo zakompliciral
shocked-1.gif
......... v bistvu me zanima kaj pomeni multicast ne vezava

hgard

Guru
22. jul 2007
4.081
582
113
Večino prometa po internetu je point to point, kar pomeni, da ima vsak paketek podatkov svoj izvor in ponor. Pri IPTV, kjer je teh paketkov ogromno, pa so se odločili da bo strežnik samo enkrat (vsem hkrati) poslal paketek, prejeli pa ga bodo tisti, ki so se za to prijavili prek multicast protokola. No, in tega multicast protokola večina ruterjev ne pozna zato prometa ne spušča skozi.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
hvala vsem za pomoč ..... upam da bo šlo brez kakih večjih motenj tv signala kar po enem kablu poslat dva signala

btw: imate *****

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Obstaja pa še ena varjanta, da na ruterju bridge-aš multicast in internet . Tako se potem vsi podatki prenašajo preko ene linije.

Jaz imam to narejeno na linux ruterju, obstajajo pa tudi wireless routerji, ki to podpirajo. Tako lahko celo gledam TV preko wireless
cheer.gif

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
hvala za ta link je uporaben pa še kaj novega sem zvedel ........ samo jaz imam malo drugačno vezavo ker imam siolov modem ki je hkrati tudi router (se mi zdi da je ganymende) in ima na 4.lan priključku aktiviran prenos tv signala ........ btw: a kdo ve default username pa password za te siolove modem/router-je

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
btw, prilagam še shemo vezave kako bi zvezal, za lažjo predstavo

Priponke

• 69379-vezalnashema.doc
    33 KB · Ogledi: 392
Nazadnje urejeno: