Siol TV brez komunikaorja?

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Imam Siol TV. Komunikator je vzel hudič, sedaj pa me zanima ali je možno direktno priklopit kabel v prenosnik in preko prenosnika gledati televizijo in pa seveda kako se to najlažje izvede.

lp

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
imam siol tv, vendar bi rad gledal brez dodatne kartice (samo priključek na internet).

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Da se , samo moraš združiti multicast in internet. Jaz sem mel to narejeno z linux ruterjem. V mašini sem mel tri mrežne kartice. Ena ta internet, ena za tv, tretja pa na switch na katerem so bile ostale mašine.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
najlažje je če imaš 2mrežni.
če nimaš, moraš potem na modem hodet preklapljat kabel.

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
najlažje je če imaš 2mrežni.
če nimaš, moraš potem na modem hodet preklapljat kabel.

ali v routerju spremeniš port configuration (ko imaš enkrt nastavljen video signal pa ga preklopiš iz drugega računalnika)

lp

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Sicer tega nisem počel in preverjal že kakšnega dobrega pol leta, ampak "standardni" postopek in kratka navodila so naslednja (povzeta po neki debati na forumu UDP://@239.255.0.1:5002 - port pa je pri vseh programih enak).

OPOZORILO 1: Normalno spremljanje SiOL TV prek računalnika pri istočasnem spremljanju SiOL TV prek televizorja ni možno niti priporočljivo, kajti signal se v tem primeru pokvari na obeh straneh (znane kockice)!

OPOZORILO 2: Med spremljanjem SiOL TV prek osebnega računalnika je priporočljivo predhodno izklopiti vse morebitne lokalne softverske požarne zidove!

PREDHODNE NASTAVITVE:
V okviru obstoječe LAN povezave (lokalne omrežne nastavitve) moramo nastaviti naslednje lastnosti za Internet Protocol (TCP/IP):

pod General->Use the following IP address vpišemo naslednje:

IP Address: 10.40.0.2
Subnet Mask: 255.255.0.0
Default gateway: 10.26.0.1 (lahko tudi 10.46.0.1, ker vrednost dejansko nima vpliva)

OPOMBA: IP adreso/klaso Set Top Box-a (pri omrežnih nastavitva zgoraj nastavimo npr. za eno višjo adreso) lahko dobimo recimo z brezplačnim snifer programom (npr. Wireshark, Colasoft Caps) - 1. ugasnemo STB, 2. zaženemo snifer program in začnemo z zajemom paketov, 3. prižgemo STB, 4. počakamo in 5. poiščemo IP prej omenjene klase.

NASTAVITVE VIDEO LAN PROGRAMA (osnovne, ki zagotovo delujejo):
Pod Preferences najprej vklopimo Advanced options, nato gremo po vrsti:

Audio: DirectX audio output, Enable audio, MPEG audio decoder Channel mixer
CPU: vse omogočeno
Decoders: ffmpeg audio/video decoder(MS)...,ffmpeg audio/video encoder(MS)...
Input: Network interface address 10.40.0.2
Stream output: Enable audio stream output, Enable audio stream output,
Preffered packetizer glede na nameščene kodeke pri končnem uporabniku
Video: DirectX video output module, Enable video, Overlay video output, On Screeen Display

Za predvajanje gremo pod File->Open Network Stream->Network->UDP/RTP Multicast in izberemo adreso in port želenega TV kanala (glej spodnji seznam!). TV program lahko snemamo na disk, če označimo še Stream output in izvedemo ustrezne nastavitve.

To je v glavnem to.
smile-1.gif

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
roCKY je dal odličen link v katerem je do podrobnosti opisan postopek kako priklopiti siolTV direktno na PC. Priporočljivo je imeti dve mrežni, ni pa nujno. Jaz imam na prenosniku eno mrežno in siol TV deluje brez problema, tudi ko potem prenosnik povežem z TVjem prek HDMI kabla slika ne izgubi na kvaliteti.

Jaz imam na prenosniku Siol TV priklopljen na mrežno, internet pa furam prek Wireless in deluje BP.

lp

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.382
171
63
Eno glupo vprašanje, ker sem laik na tem področju.

Kako je z prestavljanjem kanalov? Ali jih menjaš na TV tunerju na računalniku oziroma ali dobiš signal kot na kablu pa pol na tv šaltaš.

Predvsem me zanima ali pol dela kšn slika v sliki ipd.

Lp

PS upam da ne bo kdo od smeha s stola padu
smile-1.gif
, ampak sem res laik na tem. Me pa silno zanima kako en siol na dva tv spravt

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
To vprašanje smo že kar nekajkrat slišali. Si pa nisi nič prebral!... Sem zaradi uporabe tega načina udobno v fotelju in ni nevarnosti, da se na tla zvrnem.

Ena velka prenost tega načina sprejema TV ker je PC namizje na istem ekranu - in med vsakimi reklamami lahk težiš po forumih in še kje- ... Če imaš 2 ekrana side by side pa še kake šprtne rezultate spremljaš brez da bi sliko pomanjševal...

Gre za dekodiranje IPTV, ki se prenaša prek internetnega protokola.
IPTV "signal" dekodiraš neposredno z računalnikom. Do PC pripelješ le UTP kabel iz modema (xDSL, optika).
Upravljanje poteka z vmesniki, ki jih rabiš za PC; miška, tipkovnica in/ali kak hibrid kot je diNuvo mini; prek kakega IR vmesnika se da tudi z daljincem rešit. Na kak način menjaš kanale je odvisno od programa, ki ga uporabljaš. Dost izbire glede programov sicer ni. VLC in FripTV in še nekaj folklore, ki pa mi nikakor ne špila kot bi moralo.

Istočasno lahko gledaš toliko kanalov kot ti jih linija dopusti oz. kolikor jih računalnik lahko dekodira.

Na tem naslovu se nahaja programček, ki zelo poenostavi zgoraj omenjen način snemnja.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
morda veš trik, kako vlc prepričat, da bom lahko surfal in gledat tv hkrati?
imam 2mrežni, v eni kabel za tv, v drugi za net.
sedaj dela, le če net kartico disable-am.
os je pa vista ultimate.
nekaj sem se že trudil, sam očitno premal.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Si v VLC oz. FripTV vpisal IP TV kartice?

maska 255.255.255.0
prehod imam prazen

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
po mojem je problem v tem IP tv kartice.
kater IP točno je to, ker enga imam vpisanga sam očitno napačnega :S