SIOL - ohranitev maila pri d.o.o. *DELETED*

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.892
-360
113
hm... pomoje se bi moglo dat. mogoče je treba malo počakat, da se registri obnovijo, ampak pomoje ne več kot 24 ur...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Zgolj ideja, kaj pa če spremenite obstoječi SiOLov acc na dialup, z urnim paketom, ki nima naročnine? Obdržiš mejl, pa še uporabiš ga lahko za backup povezavo, če želiš.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.311
6.131
113
Če podjetje za elektronski naslov ne zmore plačevati 2,62 € na mesec, potem ga verjetno niti ne potrebuje.

Razmisli tudi o menjavi službe.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Jest pa malo drugače mislim: če podjetja danes nima info@ime_podjetja.nekej potem je bolj žalostno vse skupaj...

Enostavno: pošlješ mail naokoli da siol.net se ukinja in da je vaš novi email info@abrakadabra.com in fertik del...

S tem, da je gostovanje spletnih strani in e-mailov že tako bizarno poceni, da ni res. e-mail brez lastne domene je že skoraj nekaj, kar si podjetje ne bi smelo dovoliti, ker kaže na "Šušmarstvo d.o.o."

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Jest pa malo drugače mislim: če podjetja danes nima info@ime_podjetja.nekej potem je bolj žalostno vse skupaj...

Enostavno: pošlješ mail naokoli da siol.net se ukinja in da je vaš novi email info@abrakadabra.com in fertik del...

S tem, da je gostovanje spletnih strani in e-mailov že tako bizarno poceni, da ni res. e-mail brez lastne domene je že skoraj nekaj, kar si podjetje ne bi smelo dovoliti, ker kaže na "Šušmarstvo d.o.o."
Emaili so lahko itak zastonj (imaš x brezplačnih ponudnikov), vse kar je potrebno je tistih 15 EUR letno za registracijo domene.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Maj point ekzektli.

Če mi nekdo pri podjetju jamra za 2,5€, me ma, da bi ga prosil za ime podjetja, da se mu izogibam na daleč.

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Torej, skeširaj 2,62 EUR na mesec še za pol leta. Takoj narediš svojo domeno in svoj mail naslov. Na Siolu nastaviš Out of office, da vsem javlja, da se je elektronski naslov spremenil in naj pošljejo na ta in ta naslov. Hkrati pa čekiraš še siolov naslov, da vidiš, če je bil kdo tako len, da ni posredoval maila na nov naslov. Vizitke se menja takoj.
Če to ne gre, potem bo najbolje, da zaprete štacuno... ker ne razumem, kako vam uspeva čez prit, če so ti stroški previsoki.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Torej hočeš iz principa nekaj kar je za plačati dobiti zastonj? Se da tudi pri vašem družinskem podjetju kako okoli ovinkov vašo storitev/produkt dobiti zastonj, tako iz principa?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik flajr pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Če mi nekdo pri podjetju jamra za 2,5€, me ma, da bi ga prosil za ime podjetja, da se mu izogibam na daleč.

Gre za družinsko podjetje in pač zmanjšujemo nepotrebne stroške, tako kot vsi.
A če ne bi bilo družinsko, pa klinc jih gleda, naj plačujejo.