Siol box

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Mogoče za nekatere smešno vprašanje. Doma sem imel siol box in zaradi blokiranja digitalnih programov sem dal box staršem da imajo lahko več kanalov, meni pa oni conax kartico ker majo preslabi tv in jim podpira samo dvb-t..
No ker sem se ful navadil na siol box in njegove bombončke ( gledanje programov za nazaj) me zanima tole.. ce si naprimer kupim se en siol box na bolhi, bom lahko imel spet vse iste funkcije? Al bom mogo se kako narocnino preko telekoma placevat itd? Torej kupim pac rabljen siol box in je to to?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Kupiš rabljen box, priklopiš in je to to...
V primeru, da linija omogoča hkratno gledanje dveh kanalov in se na Telekomu naročita dva kanala potem je temu tako, drugače pač ne.

Torej najprej preveri, če ti dve TV sočasno na tvoji liniji sploh delujeta (pokliči na tehnično pomoč). Potem preveri, če ti glede na naročnino pripada brezplačen najem Box-a. Kot zadnje ti pa ostane Bolha.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če omenja conax kartico, ima zelo verjetno optiko (kabelska). Torej linija ni problem. Tako imenovani kanali za TV pa na "paketih do XY Mbit/s" že dolgo niso več potrebni. Brezplačen najem boxa ga pa stane 1€ na mesec (toliko je popusta, če nimaš najetih boxov).

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Ne pozabi kupiti dodatne opreme (kladivo).

Kaj pa je conax kartica?

Kladivo?.. conax ma zaj teleing da lahko gledaš digitalne programe namesto analognih..

Ja drugače mam vdsl 20/2.. mislim da bi to moglo bit dovolj

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Torej če prav štekam starši sedaj gledajo SiolTV, ker jim TV ne podpira conax, ki ga je uvedel Teleing.

Če si že na novih Toptrio paketih, mislim da lahko dobiš en najemni BOX, pokliči 080 8000.

In pol ko boste oboji na BOXu, lahko prišparaš in prekineš teleing?

Druga možnost, če še nisi na TopTrio paketih je tudi, da greš na TopTrio in za starše vzameš nov TV z dvb-c, pa ti vrnejo BOX
smile-1.gif
Cene so ugodne

http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/ugodnosti/ponudba-naprav-siol

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
saj se mi zaj kar dopade tale conax k mam 28 hd programov, prej pa 5 al koliko..

Tisti tv ki imajo je čist ok, sam čudno da nima dvb-c.. Saj kupil bi si pa box da bi ga uporabil če bi kaj zamudil na tvju s tem da imam še kabelsko.. Zato pa hočem plačat one time za siol box in je to to, totih 50 eura se mi neo poznalo

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.535
3.048
113
Teleing ima kar dobro ponudbo, se je pa spremljanje le te precej podražilo odkar kodirajo skorajda celotno shemo, saj rabiš za vsak TV Conax modul (38 EUR), zaračunajo pa tudi aktivacijo kartice (18 EUR). Ravnotako se zaračunava mesečna naročnina (4 EUR po kom) za 4, 5 in 6 - ti sprejemnik, če jih imaš. Zaenkrat tudi v ponudbi še ni IPTV, torej napredne funkcije odpadejo, se pa nekaj pripravlja tudi na tem področju.