SIOL ADSL in WINDOWS 7 problem

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Nikakor mi ne rata vzpostaviti povezave preko siol adsl v windows 7.

Normalno nastavim broadband connection, username in pass sta pravilna, vendar povezave ne vzpostavi. Javlja error 651.

Kaj bi lahko bilo narobe, ima kdo kakšno idejo? Ker kolikor sem preiskal po SIOL forumih in pogooglal, ni videti, da bi imel kdo to težavo pri SIOLu
confused-1.gif

Ima kdo kakšno idejo, kaj bi bil lahko vzrok težave?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Nikakor mi ne rata vzpostaviti povezave preko siol adsl v windows 7.

Normalno nastavim broadband connection, username in pass sta pravilna, vendar povezave ne vzpostavi. Javlja error 651.

Kaj bi lahko bilo narobe, ima kdo kakšno idejo? Ker kolikor sem preiskal po SIOL forumih in pogooglal, ni videti, da bi imel kdo to težavo pri SIOLu
confused-1.gif

Ima kdo kakšno idejo, kaj bi bil lahko vzrok težave?

Si že resetiral modem ?
evil.gif

topic: Poskusi lan kabel dat ven in not... Pri meni je to včasih delovalo...

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Problem je pri kolegici. Bom jutri resetiral.

Čeprav zdaj, ko si me spomnil na LAN kabel, se mi kar dozdeva, kaj bi znalo biti
stupid-1.gif

Sname se mi, če bo to res problem
10.gif

P.S. baje so kabli vsi tako kot morajo biti....skratka, LAN vklopljen v modem in comp, telefonski v modem, modem v štrom
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Sem našel tudi to in probam jutri.

Čeprav tole naj bi bil bug v Windows 7 do verzije 7100, potem pa naj bi ga odpravili in naj bi delovalo brez problema...

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
OK, poskusil vse zgoraj našteto pa še vedno brez uspeha.

Kabli OK, modem OK, linija OK (preveril s siol help deskom), širokopasovna povezava v windowsih pravilno nastavljena, povezati se pa noče. Javlja error 651 še vedno.

Sumim kakšne driverje. Plata je Asrock am2nf3-vsta....Ali je možno, da se ne da laufati win 7 64 bit s to plato, ker tudi na Asrockovi strani ne najdem nobenih driverjev za visto 64 oz. za visto sploh
confused-1.gif
Čeprav ostalo v winsih funkcionira brez problema, razen net...

Prilagam še par print screenov, če kdo kaj razbere iz tega, kaj bi bilo narobe.

A če dam drugo mrežno kartico notri, bi moralo potem delovati?

Priponke

• 744384-ipconfigrenew2.doc
    220,5 KB · Ogledi: 237

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
A če dam drugo mrežno kartico notri, bi moralo potem delovati?
Je bil kdaj kaki drufi OS na tem PC? Pa je tam delalo?
A samo PPPoE ne dela ali sploh bilokakšna mreža?

Mrežna je sploh detektirana? Je v Network Connections (no ja, bog ve kako se to imenuje in kje se najde v win7)?
Oziroma lažje je v Device Manager-ju pogledat.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Bili so prej XP-ji 32 bitni pa je delovalo kot mora, zdaj so win 7 64 bit.

Kako poskusim, če katera druga mreža deluje? Recimo VDSL preko T-2 je deloval normalno, ko sem v ta računalnik prestavil mojo Canyon WF-511 kartico za wireless in je šlo preko routerja. Se pravi je verjetno mrežna oz. onboard chip za mrežo na matični. ker kolikor sem gledal specifikacije od matične je problem Realtek PHY RTL8201CL onboard mrežna, ker ne obstajajo niti gonilniki za visto
confused-1.gif
Ne na strani proizvajalca, ne na strani Asrocka za matično ni nobenih driverjev za Visto sploh.
Dodaten problem je tudi chipset NVIDIA® nForce3 250, za katerega tudi ni nobenih driverjev za visto baje.

V device managerju pokaže sicer za dve napravi klicaj, da nekaj ni OK. Ena je coprocessor, kar mi ni jasno kaj naj bi to bilo oz. katere driverje bi moral za to naložiti...pri drugi niti ne vidim kaj je, ker piše samo unknown device.... kako lahko še drugače preverim, če mrežna deluje?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa je v Device Manager pod "Network Adapters" kaj not ?

Preveriš pa tak, da kam priklopiš
wink-1.gif

Recimo dva PC-ja skup. Ali v kaki ruter. Pač odvisno, kaj imaš pri roki.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Pa se poveži na 192.168.1.1, tj. SiOL modem. In ga tam nastavi kot router. Določene porte pa forwardiraj, če treba.

V vsakem primeru pa lahko poizkusiš instalirati mrežni XP driver na Vista/7.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Pogledam popoldne za network adapter, ko bom imel računalnik pri roki.

Ma ne morem priklopiti nikamor, router je v spodnjem nadstropju, ta računalnik pa imam samo mašino, brez monitorja in ostalih komponent. Da bom pa vse skupaj prekladal, se mi pa res ne da...

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Ne odpre mi sploh nastavitev od modema, če vtipkam 192.168.1.1, sem že včeraj probaval, pa nič... Bom poskusil še to.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Sem imel enako težavico s SiOLovim modemom. Ko sem ga hotel nastaviti kot router, me preko IPja ni spustil not. Tudi oddaljeno mi niso mogli pomagati, tako da je nazadnje prišel telekom majster in mi ga odklenil. Sedaj pa gre. Bedarija da dol padeš...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V Control Panelu poišči Network and Sharing Center, odpri in na levi strani klikni na Change Adapter Setting, desno klikni na Local Area Connection in izberi Diagnose.
Driverji od XP pa ne bodo dobri, ker 64-bitni Win7 zahtevajo podpisane driverje.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Ja z diagnose sem probal, nekaj kao poskusi popraviti, pa še vedno javi napako, ki sem pripel v datoteki par postov nazaj.
cry12bpy.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Evo update...

Sem kišto priklopil doma na T-2 modem in zadeva funkcionira brez problema. Mrežna kartica deluje normalno, tako da očitno je problem v SIOL-u oz. njihovem modemu
jezen.gif

V kišto sem namestil še eno mrežno, ki ravno tako deluje, probal bom še z drugim SIOL modemom, potem pa res ne ostane drugega, kot da pride kakšen monter preveriti zadevo.

Hvala vsem za pomoč...
zmaga.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Samo to se sklada z diagnozo, da je napaka v PPPoE gonilniku.

Si probal tisti predlog, da se zamenja rasppoe.sys?

Ali update na novejšo verzijo, mislim kaj je pa čudno, da beta verzija ima napake
wink-1.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Ne, nisem probal, ker v 64 bitnih winsih ni tega driverja v omenjenih folderjih. Nisem pa imel časa iskati, kje je, če je kje ta gonilnik.

Ne bi bilo nič čudnega, ampak ker je to RTM verzija, ni ravno običajno. Glede na to, da verjetno je po svetu kar precej ljudi, ki uporabljajo xDSL in tudi pri nas je verjetno precej ljudi, ki imajo SIOL in WIN7, ne najdem pa nobenega s tem problem, se mi nekako zdi čudno, da bi lahko bilo to.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aja, sem mislil, da imaš kako starejšo verzijo. Pol pa nič. Dvomim, da se bo SiOL ukvarjal z še ne izšlimi* verzijami Windows.

* - eh, kak se to prav črkuje ?