Sinhronizacija imenika - Android

sad

Guru
24. avg 2007
21.155
9.792
113
LG E460 z Androidom 4.1.2.
Gmail račun je vpisan in ko grem na njega in kliknem sinhronizacija kontaktov jo izvede, ampak imenik še vedno ni viden na gmail-u pod Stiki. Kako ustrezno sinhornizirat imenik iz telefona na Gmail. Na Gmailu je sicer par stikov, ki so shranjeni preko elektronske pošte Gmail.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Verjetno imaš kontakte shranjene direktno na telefonu in ne na tvojem Google računu.

Idi pod dodajanje novega kontakta in moraš nekje na vrhu imeti možnost v kateri imenik se ti naj shrani. Pa kolikor poznam situacijo iz drugega LG telefona je default nastavitev "Telefon" in je ne moreš spremeniti na Google račun. Tako da moraš pred vsakim dodajanjem novega kontakta vedno znova to spremeniti. Če seveda ne pozabiš
rolleyes-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.155
9.792
113
Imaš prav. Default je telefon in vsi imeniki so na telefonu.
Sem dal pri enem kontaktu zgoraj na gmail račun in je sinhroniziralo samo ime. Potem sem pa videl, da je spodaj še enkrat za izbirat med telefonom in gmail-om. Ko sem tudi tam popravil, mi je v gmailu dal 2x isti kontakt: enkrat brez številke, drugič s številko.
Očitno bo še igranja s tem.
Se je pa prej nekaj združevalo na telefonu, ker je bilo precej stikov podvojenih. Verjetno je to potem posledica.