Simulacija fasade

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Če obstaja ne bo nikoli isti odtenek kot na bajti!
Tako je s tega stališča to čisto brez veze!

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Da nadaljujem: vsak spodoben grafični program (ACAD, Nemetchek, Arhicad ipd) ima možnost barvne predstavitve objekta, vendar končni efekt ali izgled NIKOLI ne bo takšen v resnico. Skratka nemogoče je doseči željeno nianso barve.
To priznavajo tudi mešalci barv, ki ne jamčijo točno takšno barvo kot je predstavljena recimo v njihovem katalogu barv.
Pro odločanju barve fasade se je pač treba zanesti bolj na občutek in srečo, da trofiš ravno tisto kar si želel.
Žal!

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Dobro, lahko pa naprimer vidiš, kako se ujema z barvo strehe, barvo oken, barvo opaža,.... Da vidiš a gre skupaj ali ne.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Poglej hiše v tvoji okolici pa boš takoj videl kaj ti je všeč in kaj ne. Sam prisegam samo na belo. Enostavno in učinkovito ter seveda brez vakršnih obrob ali česar podobnega. Mogoče še kakšna nežna rumena, to pa je tudi vse. Pri nas v okolici so zdaj moderne rdečo-sive, oranžno-sive kombinacije. Enobarvne so že skoraj redkost.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če znaš s photoshop se pa sam mal poigraš.
za odtenke lovit res ni, da pa vidiš al bolj paše rdeča al rjava je pa dost.
sploh če hočeš še kake vzorce gor met:)

sem kolegu še zraven dorisu en del strehe pa garaže in stopnice, da si je znal mal bolj predstavljat kak bo potem dejansko zgledal.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Da se tudi z slikarjem. Dobis priblizno sliko. Potem pa prosis proizvajalce fasad da ti naredijo studijo, v roku tedna dobis cd z slikami in to je to
smile-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Ne gre se za hišo, ampak za poslovni objekt. Pri slednjih je zadnje čase popularna oražno-siva kombinacija, zato me to tudi zanima. V mislih sem imel kako online varianto ... S PS in podobnimi vem, da se da, ampak se meni ne da, ker ne gre za neko nujno stvar.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Najbolj free je google sketchup, poslikaš nekje nekaj vzorcev fasade in jih importaš na svoj objekt. Nastaviš proporcije, opazuješ in se odločaš.
wink-1.gif
20 minut cajta.

Blankman

Pripravnik
2. sep 2007
290
0
16
A je to mogoče v okolici Domžal? Ker pri nas jih je že polno, rdeče(oranžno) sivih
smile-1.gif