SIMPL+ - kateri naslednik - malo klicev ?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Tušmobil mini+ vroča kul tarifa.
Lahko si 24/7/365 na Mobitel omrežju (ročna nastavitev na telefonu)), tako da ne bo nikjer problemov s signalom.
Na vsake 3 mesece kupiš kartico za 5 E da lahko kličeš (nekaj v tem stilu)

http://www.tusmobil.si/paketi/mini.html

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
tako da ne bo nikjer problemov s signalom.

Problem bo ... in sicer v Ljubljani
grims-1.gif

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
Lep pozdrav! Da si malo sposodim temo, ker mam zelo podobno vprašanje kot steini, ki je začel temo. Zanima me kaj se da najcenejše dobit (zdaj že teden dni gledam te ponudbe, pa se mi že meša)? Lahko je naročnina ali kartice ali kar koli. Ciljam pa na okoli max 10 evrov/mesec (toliko povprečno porabim tudi zdaj na mobi kartico), kličem pa bolj ko ne povprek po omrežjih, ker danes itak že vsak ima drugega operaterja in ne moreš klicat samo v svojem omrežju. Kaj mi predlagate?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Daj idi na mobi kartice. S takim računom
1.28€? pri meni je 12x več samo vrednost DDVja, ne pa celotni račun..

Resno, idi na kartice.. Al pa še bolje... Fukni bek telefon
wink-1.gif
Kje je logika?
Mobi ima itak klice 2-3x dražje.
SIMPL na kartice pa stane enako kot na račun, le skrbeti moram za sprotno polnjenje.

XS zame pa je res hecen. 51minut/7 EUR = 14 centov na minuto, 15 nad zakupljeno količino
SIMPL pa je 11 na minuto (pa plačaš manj, če porabiš pod 51 minut).
Pa SMS-i so tudi cenejši.
Edino ceno prenosa podatkov je nižja (desetkrat celo, oziroma cena na SIMPL je oderuška, 5 EUR na mega)

Verjetno bom šel na SIMPL, ker se mi ne da komplicirati.
Oziroma, če prenesem številko na izi ali MM, me to stane 5 mesečnih računov!
hysterical-1.gif

Kje je fora XS ZAME napram SIMPL? Subvencionirani telefoni, sprotne akcije za naročnike ...

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Kje je fora XS ZAME napram SIMPL? Subvencionirani telefoni, sprotne akcije za naročnike ...
SIMPL (naročniški in predplačniški) ima predplačniške cene (prenos podatkov, gostovanje v tujini, ...). XS Zame pa ima cene storitev naročniške.

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
Torej Dreamdesign sklepam da si odgovoril na moje vprašanje s tistima dvema linkoma o paketih ne? Se pravi glede na prikazano katera je cenejša izbira Tuš ali Simobil? Tuš zgleda cenejši samo pa imajo spet 60/60 interval, tako da je potem nekak isto kot Simobil, ki pa ma za 1 cent več klice ampak ima 60/1 interval, sporočila so pa cenejša od Tuša.

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
To me še zanima za naročniški paket oz. ne razumem tega:

1)OMEJITVE, IZJEME IN ZARAČUNAVANJE PO PORABI
Razen, kjer je posebej navedeno drugače, se po porabi 50 odstotkov vključenih storitev v obliki klicev za zaključevanje izven Tušmobilovega omrežja, vsi nadaljnji klici, ki se zaključujejo izven Tušmobilovega omrežja, obračunajo v skladu z veljavnim cenikom za storitve izven Tušmobilovega omrežja (storitve znotraj Tušmobilovega omrežja se še vedno odštevajo od količine skupno vključenih količin).

Kako je to mišljeno? A to mislijo za mobitelov roaming? Mi lahko en po domače pove to?

2)RADIJSKO OMREŽJE
V kolikor je uporabnik v času uporabe storitve prijavljen na radijsko omrežje ponudnika nacionalnega gostovanja, se za klice znotraj paketa uporablja obračunski interval 180 sekund, za klice izven paketa pa 60 sekund.V Tušmobilovem radijskem omrežju je obračunski interval za klice 30 sekund.

Katere klice znotraj paketa?
Torej če je 30 s interval, pa govoriš recimo 65 s se ti odštejejo 3 enote ne? Ena enota je 30 s?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:

grims-1.gif
Aja, v LJ ne lovi niti Mobitel
sprasujem se.gif
? Od kraj pa to ?

@vosela
1). če imaš Brezmejnih 1000 (ali več) lahko porabiš največ polovico enot za klice v druga omrežja.

Za 2.) ne vem.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:

grims-1.gif
Aja, v LJ ne lovi niti Mobitel
sprasujem se.gif
? Od kraj pa to ?

Rominga v ljubljani ni že lep cajt...Sam pa sem večkrat v ljubljani pa nimam težav s signalom od Tušmobila..Tko da je velik napihovanj da je slab signal od Tušmobila
wink-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik vosela pravi:
Torej Dreamdesign sklepam da si odgovoril na moje vprašanje s tistima dvema linkoma o paketih ne? Se pravi glede na prikazano katera je cenejša izbira Tuš ali Simobil? Tuš zgleda cenejši samo pa imajo spet 60/60 interval, tako da je potem nekak isto kot Simobil, ki pa ma za 1 cent več klice ampak ima 60/1 interval, sporočila so pa cenejša od Tuša.
če je tuševo omrežje (naročniki) je interval 30 sekundni
če je m@ roaming (naročniško) je interval 60 sekund

pri predplačnikih:
- če je interval 30 sekund je potem tako na tuševem, tako na m@ omrežju
- če je interval 60 sekund je potem tako na tuševem, tako na m@ omrežju

Sem pa posodobil naročniške pakete. V kratkem bom posodobil tudi predplačniške:
http://www.dreamdesign.si/info...rocniski-paketi

Drugače je 180 sekundi velja za pakete brezmjeni:
Na Mobitelovem roamingu za klice in videoklice velja ob koriščenju zakupljenih storitev 180 sekundni interval. Ko porabite vse zakupljene storitve velja 60 sekundni interval na mobitelovem roamingu. Na tuševem omrežju velja v vseh primerih 30 sekundni interval.

Edina velika razlika med Simpl in Tušmobilovimi paketi:
- Simpl prenos podatkov 0,005000 €/kB (interval 1 kB)
- Tušmobil BREZ prenos podatkov: 0,000420 €/kB (interval 10 kB)

Nazadnje urejeno:

TARIFEpikaSI

Pripravnik
30. maj 2010
172
0
16
Citat:
Uporabnik vosela pravi:
Tuš zgleda cenejši samo pa imajo spet 60/60 interval, tako da je potem nekak isto kot Simobil, ki pa ma za 1 cent več klice ampak ima 60/1 interval, sporočila so pa cenejša od Tuša.

vosela, na strani www.tarife.si odtipkaj svojo porabo in dobil/a boš najugodnejšo tarifo zase.

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
O hvala za to stran Tarifepikasi, nisem vedel da obstaja. Dobra zadeva, ti pove kateri paket izbrat na tvojo porabo. No saj sem že prej računal na paket Brezmejnih 200, zdaj pa sem se prepričal da je res na mojo porabo najcenejši.

Še nekaj me zanima glede interneta na mobitelu. Dajte mi povejte tisti ki mate internet na telefonu, zakaj izbrat internet? Ker se odločam če naj izberem ali ne? Nekaj razlogov zakaj bi naj izbral.

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
Saj po mojem mnenju ga tako ali tako ne rabim, zakaj bi mel na telefonu internet, če ga mam na računalniku? Poleg tega internet ni zastonj na nobenem paketu (tistih 100 mb je itak zelo premalo) če bi že mel internet na telefonu bi ga mel dosti več, vendar se pol to vse spet drago plača, zakaj pa bi mel drag račun na mobitelu za internet, če ga že itak plačujem za računalnik doma (ki pa tudi ni glih poceni). Po moje pa tudi nobene stvari tako nuuujno ne potrebuješ, da bi jo moral glih ko nimaš dostopa do računalnika pogledat na mobilnem telefonu. Teh raznih aplikacij (facebok, pa te fore pa itak ne uporabljam niti na računalniku, tak da zaradi tega ne rabim met interneta). Če pa ne rabiš interneta na telefonu, pa je verjetno brezveze imeti tudi pametni telefon, a ne? Ali kaj je fora teh pametnih telefonov? Prosim da mi nekdo razloži ti dve stvari, internet na telefonu in smartphone? Pa resno sprašujem, ker si hočem kupit nov telefon.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
200 brezmejnih enot lahko porabiš tudi samo za klice+sms&mms-se, te ne bo nihče preganjal (lahko pa tudi vseh 200 enot za 200 mb interneta).

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
Ja vem jaz za kaj lahko porabiš enote, nisem to vprašal. Vprašal sem zakaj uporabljajo ljudje internet na telefonu, nisi me dobro razumel.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
internet na telefonu porabljam za :
- aplikacije vreme, FB
- novice, obisk spletnih strani
- sinhronizacija
- chat
- maili