Simobilovi Mobitelovci oz. mobitelovi Simobilovci

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Kot vemo, so nam z 1.8. pri M. precej omejili možnosti. Moj paket recimo nima več brezplačnih klicov v druga omrežja (prej je imel 200 minut).

Problem je v tem, da so že prej (še več pa bodo sedaj) nekateri pristopili k S.
Jaz pa od 1. avgusta nikakor ne mislim več klicati ljudi, od katerih imam M. številko, so pa pri S. in tako poleg že tako dragega paketa še dodatno plačevati klice v druga omrežja.

Pa še to: mnogi pesjani, ki so prestopili, tajijo, da so sedaj pri S. Oziroma priznajo le, če jih malce priviješ.

Baje da s tem, da pošlješ nek SMS, aktiviraš glasovno sporočilo, ki ti ob klicu na "mobitelovo" številko pove, da je bila številka prenešena....

Nazadnje urejeno:

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Hvala za nasvet.
Pri politiki smo se Slovenci razdelili v dva tabora.
Pri mobilni telefoniji pa v tri. Tušmobilovce že prej nisem klical, ker so sicer redke zveri. Sedaj ne bom še tiste, ki so prenesli številko.
Nisem tako bogat (zapravljiv), da bi mesečno pokuril še 15 ali 20 evrov za klice v druga omrežja!

Živel e-mail, Skype...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
zato da lahk pokliče mamico (ki je seveda na @m) da mu pripravi kosilo
smile-1.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik sole pravi:
zakaj pa sploh imaš mobitel, če ti je vse drago?
evil.gif

Ni nobene potrebe, da si zajedljiv!
V reali bi bil ti namreč dosti bolj vljuden. V reali namreč nikoli ne veš, kdaj te bo nekdo zaradi izrečenih besed v živo okoli kepe, splet pa ti daje možnost, da zafrkavaš čisto neznanega človeka, kajne?

Tebi pa ni drago? Grem stavit, da ti mesečno ne daš niti 1 ušiv evro, da bi plačal kakšno plačljivo vsebino, ampak si pretočiš (po sistemu: čez 10 let vse prav pride) mesečno vsaj za 50 giga vsebin. Samo zato, ker je zastonj...

Gsm (pri M.) imam zato, da se na hitro kaj zmenim, brez da se sestanem z človekom osebno.
In sem pri operaterju, pri kateremu je več kot 60% Slovencev. In za tako komunikacijo dam mesečno do 30 evrov, 50 pa prav gotovo ne!

Si zadovoljen z odgovorom, ali pa boš špikal / težil / žalil še naprej?

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Kakor kdo. Jaz sem prestopil k simobilu in obdržal cifro. S tistimi, ki sem redno v stikih, pa so dobili sms, da ne bi bili presenečeni nad porabo. Predvsem tisti, ki so na karticah.
Kaj bi mogel narediti Po tvojem še?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ste smešni.

1.) Če imaš pesjane za prijatelje, to ni tehničen problem, ampak družbeni. (beri: ne spada semle).
2.) Sam imam ugoden paket. Mesečno plačam okoli 5 EUR.
3.) Me ne briga, kdo je kje, ker imam enotne cene.
nahrung002.gif

Sami si izbirate pakete....

Sice kot ne-čveki mi ni jasno, kak lahko nabijete mesečni račun na 50 EUR.
A vsako besedo trikrat ponovite al kako?
wink-1.gif

Sicer poznam eno tako osebo. Pokličeš, da se čez pol ure dobimo, pa pol ure čveka, pa se pol dobimo komaj šele čez eno uro. Kjer bi se lahko potem 3 ure menila zastonj. Ampak ne, treba je po telefonu.
stupid-1.gif

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Pri M lahko pošleš sporočilo z vsebino ODZIVNIK na 1918 in ti bo vedno pred vzpostavitvijo zveze povedalo, če kličeš v dugo mobilno omrežje.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Opažam, da okol mene se bunijo samo tisti, ki res brezveze čvekajo. Ena od teh je tudi moja draga. Tisti, ki rabi telefon pač ne gleda na porabo ali katera operaterja kliče ali ob kateri uri kliče. Poleg tega se mi zdi, da tisti, ki rabjo telefon, Manj pokurjo. Moja se skoz meni s babami in glih da skoz pride s džabestom. Meni je na istem paketu viška hodil še pa još. Sedaj, ko prenavljam flet, se posledično dost menim s mojstri in jihe, fehtarim, pa še vedno ne pokurim toliko.
Draga zgodba je pa mobilni net
tongue-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
ksz...

Pa se vam ne zdi da bo sčasoma večina ljudi (vsaj mladih in tistih srednjih let) šla na simobil? Tukaj se vidi koliko se pozna da je mobitel dolgo časa zaviral ostale operaterje in dobil večje število uporabnikov.

Večina znancev je šla sicer na simobil (paketi ena oziroma tri zame ali orto) in nihče nima več nobenih težav. Med sabo se kličemo brezplačno, na fiksno pa večinoma tudi. In telefonski račun redko preseže 20 eur (18 naročnina plus kaka malenkost).

Najbolj se bunijo tisti ki iz nevem kakšnih sentimentalnih razlogov ostajajo pri mobitelu in se zdaj počutijo izločene. Mobitel je za poslovne uporabnike, ziheraše, penzionerje in podobne. Ostali pa so si sposobni poiskati ugodnejšo rešitev.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Dokler bo poraba mobilnega interneta rastla in dokler bo imel Simobil opazno slabše prenose podatkov, mislim da ni strahu, da bi m@ izgubil svoje uporabnike.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Koliko bistveno slabše prenose pa ima? Pri meni doma sta izenačena, pa me zanima, kako je kje drugje?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
KSZ:
Sam ostajam na Mobitelu zaradi občutno boljšega signala in zanesljivosti (in hitrosti) pri prenosu podatkov.
Za določena področja sem sitnaril obema velikema operaterjema, na eni od lokacij smo celo poslali peticijo požegnano skupaj z GRS, pa ni bilo nič. No, celo več - zadevo je pokril Tuš
evil.gif

Tudi običajne primerjave s kolegi, ki so na Simobilu, pokažejo plus Mobitelu.
Sicer pa nisem "vernik" Mobitela, da ne bo kakšnega nesporazuma.
Telefon mi ni statusni simbol, pač pa sredstvo za komuniciranje. Mnogi preveč čustveno jemljejo vse skupaj.
Tudi razlike v cenah so relativno majhne med operaterji - vsaj za moj način življenja. Za evro ali dva na mesec pač ne bom menjal. Sicer se govori o tem, da bo Simobil tudi podražil storitve (menda oktobra). Ampak ni to point. Razlika je vredna ene kave ali ene minimalne traparije, ki jo v trgovini vržemo v košaro.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Tušmobil je uvedeel UMTS 900, Si.mobil ga bo. Mobitel pa ga verjetno ne bo.

Uporabniki so že opazili da kjer v stavbah (stolpnicah) ne lovi Mobitelov UMTS 2100, ga Tušmobil UMTS lovi in to s polno močjo signala.

Če le Tušmobil in Si.mobil uvedeta UMTS 900 bosta imela pokritost prebivalstva zagotovo nad 90% s UMTS signalom, kar Mobitel s UMTS 2100 doseže le 75% pokritost prebivalstva.

Lahko se kmalu obrne na eno ali na drugo stran.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Jaz pa od 1. avgusta nikakor ne mislim več klicati ljudi, od katerih imam M. številko, so pa pri S. in tako poleg že tako dragega paketa še dodatno plačevati klice v druga omrežja.

Ojej, daj raje se enkrat premisli o tem, jaz sem na Mobitelu in se mi bo zivljenje res dokoncno zagabilo, ce me ne bos hotel poklicat. Res trpim brez tvojih klicev (no, zdaj se ne, ampak zagotovo bom, ko bos enkrat prestopil !).

Citat:
Pa še to: mnogi pesjani, ki so prestopili, tajijo, da so sedaj pri S. Oziroma priznajo le, če jih malce priviješ.

Jaz ti vse odkrito povem, tako kot sva sicer zmenjena, za ostale pesjane imas pa (sem precej preprican da) se vedno na voljo odzivnik, ki ti oddeklamira kako je s tem. Moras ga vkljuciti, upam, da ne bo prezapleteno ?

Citat:
Baje da s tem, da pošlješ nek SMS, aktiviraš glasovno sporočilo, ki ti ob klicu na "mobitelovo" številko pove, da je bila številka prenešena....

Baje. Baje da ce imas to vkljuceno, ti ne bo nikoli vec ticek stal in vse loncnice se ti bodo posusile, ne glede na to koliko jih zalivas.

Pa kaj za en papak sploh si ti ? Tvoji znanci ("kolegi") bodo srecni, ker jih en smrdljiv k***c od Zida ne bo vec klicaril ... jezesna
rolleyes-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sam ne razumem, zakaj takšna znanost. Izbereš najcenejšega operaterja in to je to. Vedno znova sem sicer šokiran, ko ugotovim, da ljudje dejansko poleg pogovorov uporabljajo tudi ostale mobilne storitve in je očitno nekaterim pomembno, pri katerem operaterju smsi dlje nesejo in kateri podatki hitreje tečejo
grin1.gif
Sam ne vem kaj bi govoril več kot 5 sekund naenkrat. V tem času se vse zmenim. Razen z babo jasno, ker imajo očitno vse odvisnost od blebetanja po telefonu. V tem primeru preklopim pač na avtomatski "aha, mhm". Smsov pošljem mogoče 5 na mesec. Računa je v povprečju za par €. Prejšnji je bil sicer izjema, ker sem bil v tujini in sem zablebetal celih 16€. Stroške krije šiht, pa še vedno ne vem zakaj bi zapravljal. Mogoče pa je čas, da se začnem navajat na stalno povezanost, ki mi jo omogoča android...

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik sole pravi:
zakaj pa sploh imaš mobitel, če ti je vse drago?
evil.gif

Ni nobene potrebe, da si zajedljiv!
V reali bi bil ti namreč dosti bolj vljuden. V reali namreč nikoli ne veš, kdaj te bo nekdo zaradi izrečenih besed v živo okoli kepe, splet pa ti daje možnost, da zafrkavaš čisto neznanega človeka, kajne?

Tebi pa ni drago? Grem stavit, da ti mesečno ne daš niti 1 ušiv evro, da bi plačal kakšno plačljivo vsebino, ampak si pretočiš (po sistemu: čez 10 let vse prav pride) mesečno vsaj za 50 giga vsebin. Samo zato, ker je zastonj...

Gsm (pri M.) imam zato, da se na hitro kaj zmenim, brez da se sestanem z človekom osebno.
In sem pri operaterju, pri kateremu je več kot 60% Slovencev. In za tako komunikacijo dam mesečno do 30 evrov, 50 pa prav gotovo ne!

Si zadovoljen z odgovorom, ali pa boš špikal / težil / žalil še naprej?

1.plačujem paket 44 (ali kako se že imenuje po novem
confused-1.gif
=) in +par evrov mesečno
2. kupujem samo original cd n dvd-je (nazadnje U2 Live at Rose Bowl
cheer.gif
)
Drugače mi vsi težijo zakaj ne pretočim iz interneta, meni je pač pomembna kvaliteta in ne kvantiteta
3. Iphone sem po 5 meseceih jailbeakal ampak sem ga danes spet restoral na novo. Vse aplikacije sem kupil v apple Storu
še kaj?

Hotel sem ti samo povedat, da te teh par evrov klicanja v druga omrežja ne bo ubilo, ni pa bilo mišljeno kot žaljenje.
Samo folk ima za cigarete, pijačo, avto..... par EUR za mobitel pa je problem.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Racun za telefonijo se na zunaj ne vidi
evil.gif

Ne vem, jaz sem imel tudi enega Zida, ko sem sel na Simobil... "na simobil te pa sigurno ne bom klical"... pa nic, ce me bos rabil, imas mojo cifro, ce ne, pa se toliko bolje. Potem je valda prislo do 2h zvonjenj in prekinitve klica, dokler nisem parkrat popizdil in mu sel zracunat, da toliko kot on mene klice, da niti 0.5 eura ne porabi.. Pol je bil pa mir
smile-1.gif