SiMobil, Moneta, PIN ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aje pri pri plačilu na terminalh (kličeš 180) obvezen PIN?
Ker ga nimam in plačilo ni šlo skoz.
A je lahko kaki drugi vzrok?

Sicer na avtomatu za kavo sem že večkrat uspešno plačal (klic 18950, recimo, za 50 centov).

Nedavno sem menjal paket v SIMPL (plus al kaj je že v akciji, ko je vse za 8 centov).

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Povsod ni obvezen, vem da ni obvezen recimo v McD pri klicu na 180, 189avtomati tudi ne.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Tudi na 24/7 ni potreben. Te vpraša če æelim vnesti PIN, pa dam samo nadaljuj brez PINA. Včeraj mi je dvakrat zavrnilo, v tretje je pa šlo skozi (Debitel).

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Uporaba PIN na telefonu je čisti mimosunek. Če ti ukradejo telefon, je itak prižgan in ne rabijo tipkati nobenega PIN-a. Če ugasnjenega najde pošteni najditelj, lažje pokliče sorodnike in prijatelje lastnika.

Za tistih 60€-100€ kolikor s telefonom lahko največ zapravi tat, se pa tudi ne splača non-stop tipkati PIN. So stroški mojega dela previsoki.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jaz imam PIN, ker ti lahko tat precej bolj nabije račun kot 100 €.

Hkrati pa nimam zaklenjenega telefona, ampak imam zaklep na daljavo preko ukaznega niza v SMS sporočilu (Nokia E71).

Na BB-ju pa imam avtomatski zaklep na določen interval, ampak to je pa na zahtevo službe, baje zaradi varnosti službenih mailov.

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Uporaba PIN na telefonu je čisti mimosunek. Če ti ukradejo telefon, je itak prižgan in ne rabijo tipkati nobenega PIN-a. Če ugasnjenega najde pošteni najditelj, lažje pokliče sorodnike in prijatelje lastnika.

Za tistih 60€-100€ kolikor s telefonom lahko največ zapravi tat, se pa tudi ne splača non-stop tipkati PIN. So stroški mojega dela previsoki.
Govora je o pin-u za Moneto
grims-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Bush pravi:

PIN na SIM kartici in PIN na racunu Monete sta dve razlicni zadevi...

In tudi "posteni" najditelj lahko nabije tvoj racun za precej vec kot par € ... S Klici na premium stevilke lahko v parih urah nabijes par 100€
smile-1.gif

In precej premium stevilk ima tarifo vec kot 1€ ... tudi do 3€ in mogoce celo vec
smile-1.gif

20100109-tgrg486ad5q15d4hrawtd81bai.png

Nazadnje urejeno:

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

In tudi "posteni" najditelj lahko nabije tvoj racun za precej vec kot par € ... S Klici na premium stevilke lahko v parih urah nabijes par 100€
smile-1.gif

p://img.skitch.com/20100109-tgrg486ad5q15d4hrawtd81bai.png[/img]
Saj, z "uporabo PIN na telefonu" sem imel v mislih tako SIM PIN kot Moneta PIN. Z zneskom 60€-100€ v drugem odstavku pa sem govoril o Moneti, saj je toliko ponavadi mesečni limit te storitve.

Kot pravi Cawo, zaklepanje telefona po določenem času neaktivnosti ali na daljavo je za varnost res še najboljša rešitev.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ja, glede zneska sem slabo prebral tvoj post. Sam sem mislil, da je govora o PIN kodi telefona in ne PIN kodi Monete.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Ja, glede zneska sem slabo prebral tvoj post. Sam sem mislil, da je govora o PIN kodi telefona in ne PIN kodi Monete.

PIM Monete?
17758-icon_confused.gif

A me lahko kdo razsvetli, prosim?

MarkoO

Pripravnik
8. maj 2009
39
0
6
Ljubljana
www.simobil.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Bush pravi:

smile-1.gif

In precej premium stevilk ima tarifo vec kot 1€ ... tudi do 3€ in mogoce celo vec
smile-1.gif

20100109-tgrg486ad5q15d4hrawtd81bai.png

Za premium številke imajo operaterji sisteme ki povečan promet zaznajo
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Hvala za razsvetljenje, do sedaj tega še nikjer nisem potreboval, res da sem Moneto uporabil 3x.
Še nekaj, sedaj imam menda limit 55€, če prav razumem servisne pri SiMobilu, kako to povečam na max - 100€.