Simboli na nacrtih

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.076
112
63
Ali ima kdo legendo kaj pomeni posamezni simboli,
Kaj so razlicne polne in crtkane crte. Kje se vidijo vertikale?
Kaj pomenijo tisti 4 pravokotniki zraven dimnikov

Te cevi so pod parketom. Kako globoko se nahajajo ?

Kaksen je ponavadi prerez od betonske plosce do parketa. Pise me samo 40 mm stiropor in estrih. Kako debel je estrih?

IMG_0096.jpeg

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.069
84
48
To in še več uporabnih zadev se najde v knjigi Neufert: Projektiranje v stavbarstvu. Ko sem zidal hišo, sem si jo izposodil v knjižnici in delno poskeniral. Zelo uporabna bukva pri načrtovanju in gradnji.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.438
7.552
113
Ali ima kdo legendo kaj pomeni posamezni simboli,
Kaj so razlicne polne in crtkane crte. Kje se vidijo vertikale?
Kaj pomenijo tisti 4 pravokotniki zraven dimnikov

Te cevi so pod parketom. Kako globoko se nahajajo ?

Kaksen je ponavadi prerez od betonske plosce do parketa. Pise me samo 40 mm stiropor in estrih. Kako debel je estrih?

Poglej priponko 96575
Pravokotniki zraven dimnikov so najverjetneje zracniki.
ce bos pofotkal cel list se bo lazje dalo ugotovit kaj tocno je kaj, definitivno so cevi.
Ce nimas talnega gretja je sestava stiropor, folija, estrih. Estrih je obicajno 6cm. Ce je stiropor 40mm je torej do parketa 10cm.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.317
7.080
113
pri taščici
Dal si tloris tretjega nadstropja verjetno.
Apollo8 ti je ze prav odgovoril.
Vertikale imas tudi na tem izseku. Bo pa lazje jih definirat, ce bos dal cel list pripel, oziroma nekje na listu bi morala biti tudi legenda posameznih "srafur".
Firbec me matra ce je DN 15 in DN 25 topla in mrzla voda.
Firbec me matra kaj sta tista dva krogca desno zgoraj nekih satjem notri. Sem ze predolgo out iz gradbeništva in nisem updejtan. Verjetno kaksna rekuperacija. Tega v mojih casih gradbenistva se ni bilo.
grezilo bi tole verjetno bolj z rokava stresel

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.076
112
63
tisti krogci so stedilnik

Kako na nacrtu prepoznam vertikale?

Ali ni v podu poleg stiroporja se steklena volna? ali se estrih nalije direktno na stiropor. Zanima me kako globoko so tiste cevi. Kako globoko lahko vrtam?

kako izgledajo tisti zracniki (pravokotniki zraven dimnikov). Ali je to beton?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.317
7.080
113
pri taščici

Ali ni v podu poleg stiroporja se steklena volna? ali se estrih nalije direktno na stiropor. Zanima me kako globoko so tiste cevi. Kako globoko lahko vrtam?

Hvala za potrditev stedilnika.
Ne, zadnja leta je samo stiropor pod estrihi. Nekoc so pa dajali tudi volno. Razlogov ne poznam.
Ce nimas talnega,.potem naj bi lahko vrtal za debelino estriha.
Cevi so obicajno na plosci, potem pa stiropor do njih, nad cevmi zalito z mesanico stiroporja in cementa (ali podobo) potem pa cez vse estrih.
Tam na levi imas DN 50 cev.tista je lahko tih pod estrihom ali delno celo v njem.
Kje imas namen vrtat in kako globoko. Oznaci
Nikol pa ne ves kako natancno po nacrtu so položene cevi..

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.438
7.552
113

Ne, ni steklene volne. Kako star objekt je? Naceloma bi vse razen kanalizacije lahko peljal pod estrihom, problem so lahko krizanja. Pri vertikalah (dvizni vod) ti obicajno pise zraven z navedbo dimenzij instalacij