SIM kartica

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Vglavnem pogrešam SIM kartico, zakaj o tem rajše nebi ker je preveč žalostno
10.gif
.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
poglej pri kolegici ali je v avtu,.. če ni ti ostane naslednje:
- prijaviš krajo izgubo in greš po novo simko k dealerju (z isto številko + plačaš menjavo kartice in ponovni priklop)
- greš k dealerju po novo kartico z isto številko; plačaš le menjavo kartice in razkiraš da ti bo kdo v vmesnem času nabil xy € računa oboje velja za postpaid
- prijaviš krajo v cc in po pošti pošlješ na simobil kopijo certifikata, poskrbiš da je na računu dovolj stanja in simobil ti pošlje novo simko ter odšetej strošek z računa,..., menjavo simke lahko zahtevaš tudi v vseh si. shopih in pri večjih si. dealerjih (povezava, airmobil, skripta, elcom,...).

l.p. b

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Na svetu še obstajajo dobri ljudje! Prepričan sem bil da je SIM izgubljena že hotel poklicat za prijavo kraje, pa nekdo kliče moj mati, njej pa se izpiše moje ime. Našel jo je nek mlad fant iz Novih Jarš. Potem sva se zmenila ter dobila v BTC. Najdel jo je pri Hot Horsu v luži. Mi je kar polepšalo dan! Sam je problem. Računa je za 62€. Se kje da dobiti izpisek klice prej kot na računu? Zdaj me tepe to ker nisem imel PIN vključenega, ampak če ga bi mel nebi nikoli dobil SIM nazaj.
Borovnica hvala za pomoč.

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
Na svetu še obstajajo dobri ljudje! Prepričan sem bil da je SIM izgubljena že hotel poklicat za prijavo kraje, pa nekdo kliče moj mati, njej pa se izpiše moje ime. Našel jo je nek mlad fant iz Novih Jarš. Potem sva se zmenila ter dobila v BTC. Najdel jo je pri Hot Horsu v luži. Mi je kar polepšalo dan! Sam je problem. Računa je za 62€. Se kje da dobiti izpisek klice prej kot na računu? Zdaj me tepe to ker nisem imel PIN vključenega, ampak če ga bi mel nebi nikoli dobil SIM nazaj.
Borovnica hvala za pomoč.

Sprijaznit se boš moral s tem in poravnati račun, izpiska pa prej ne boš dobil, če imaš geslo lahko na Si.asistentu preveriš vse odhodne klice, kiso bili narejeni, in boš videl kaj so vse klicali itd...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kot je že Armani rekel, najhitreje boš videl klice na Si.asistentu, lahko se jih vidi tudi v sistemu a tebi to žal ne pomaga.

l.p. b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
to sicer ni moje področje a mislim da bi se to dalo naredit a le na zahtevo policije.

l.p. b

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Ravno prav

Kaj naj naredim doma imam sim kartico in certifikat od sim, ta sim nisem že polnil par leti in zato je mobitel dal št.naprej, če pokličem mojo številko se oglasi neka oseba, kak je to možno, sicer pa imam drugo od simobila št in ta tudi uporabljam.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
zadeva je enostavna po 270 dneh od zadnjega polnjena se št. izklopi iz centrale in se po določenem času vrne v obtok kot druga pre ali postpaid številka.

l.p. b

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
Le na zahtevo policije, uf to potem pomeni da bi moral resno zagrabiti stvar da bi človeka našli. Po sodni poti. Bom verjetno kar plačal, me bo saj izučilo.

Kar lepo plačaj. Itak ti SIM niso ukradli, torej boš težko prijavil krajo. To, da si jo sam izgubil, obenem pa nisi imel vključene PIN
bonk.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
Kaj pa poizvedbo iz katerega IMEI se je uporabljaljala SIM kartica? Se to da dobiti?

V prometnih podatkih je shranjena tudi IMEI številka. Sama po sebi ti klinc kaj pomaga, saj je ne moreš (ti) povezati s konkretnim telefonom, še manj pa lastnikom in še manj dejanskim uporabnikom tega telefona v trenutku, ko je telefoniral s tvoje izgubljene SIM kartice. Do podatkov (posreduje jih operater) je upravičena policija na podlagi sodne odredbe. Podlaga zanjo pa mora biti utemeljen sum kaznivega dejanja. Izguba SIM kartice to zagotovo ni. Lahko bi morda bila nepooblaščena uporaba tuje SIM kartice pa še tam je vse skupaj zelo vprašljivo, če bi se kdo tega dejansko lotil. Najditelj bi se lahko naredil tudi neumnega in dejal, da jo je pač dal v svoj telefon, ker je mislil, da je njegova. Kako mu bodo dokazali, da te je skušal namerno oškodovati???

Konec koncev pa nisi storil 2 ključnih stvari:
1. takojšen izklop številke
2. uporaba PIN kode

Torej si pripiši posledice. Žal.

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Po eni strani še dobro da nisem mel PIN ker drugače nebi nikoli dobil SIM nazaj. Seveda pa je pa napaka da jo nisem mel vključene saj bi s tem preprečil klicanje iz moje številke. Preklical je nisem takoj zaradi tega ker sem bil prepričan da se je izgubila v avtu ne pa v BTC-ju ker mi še zdaj ni jasno kako se je to zgodilo.

Vem da ne spada v to temo, vendar če kdo vem kakšne informacije kdo odklepa telefone. Nokia 6288 bi bila za odklenit, malo pa me skrbi ker je novejši telefon. Kar pod ZS vse odgovore.

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
zadeva je enostavna po 270 dneh od zadnjega polnjena se št. izklopi iz centrale in se po določenem času vrne v obtok kot druga pre ali postpaid številka.

l.p. b

Tudi novo kartico sčasoma dajo naprej. Sem pred časom probal eno še original zapakirano mobi kartico, seveda ni delala, ko pa sem poklical na številko pa je veselo zvonilo
grin1.gif

Je pa kartica ležala v predalu 4 al celo 5 let
tongue-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
se ti zdi kaj čudnega? redno se delajo inventure in tam se preveri kaj še ni prodano in kaj je,..., če ene kartice več let ni v omrežju se smatra za zgubljeno. Se ti zdi smotrno držati številko na lagerju če jo več let nihče ne uporablja, polni,...

b

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Na novih Mobi paketih sem opazil napis, da je treba določeno št. aktivirati najkasneje do tega in tega datuma, potem zapade

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Dejansko se bi mi zdelo čudno, če številke ne bi dali naprej. No, potem bi vsaj imeli dober izgovor za tri omrežne številke
tongue-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
pri številksem prostoru moraš biti pozoren tudi na razne posebne številke, ki ti uničujejo številski prostor kot npr. 112, 113, 444, 448,... se pa strinjam da morda mobitel vseeno ne rabi tako velikega številskega prostora,... ali pač?
ni najbolj racionalno ,...

b

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Je pa tako da če ne napolniš do tistega datuma in se na MC oglasiš s certifikatom, dobiš novo številko brezplačno.