Sigma EF-500 DG Super (problem)

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Hmmmm, po pregledu navodil opažam, da je na nikonu dosti več dela kot na canonu pri uporabi tega fleša. Na canonu se v ETTL načinu da izbirati samo kompenzacijo in bracketing in to je vse kar je možno. Na nikonu pa vidim da moraš še ročno nastavljati F. Poleg tega je pa očitno potreben tudi ustrezen objektiv. Kateri objektiv ti uporabljaš? Kit komplet?
Kakorkoli, sumim na kakšno softversko napako, če si zadevo kupil pri nas svetujem reklamacijo in naj namestijo zadnji softver v fleš.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Včeraj sem sprobal moj fleš na prijateljevem D40x in na njegovem je delalo čisto vse normalno, potem sem še mu posodo fleš za neko slikanje in je tam tudi delalo čisto vse normalno, tako da je najverjetneje težava v mojem fotoaparatu tak da ga bom mogo dat na servis
frown-1.gif
. Zahvaljujem se vsem, ki ste mi pomagali pri odkirvanju mojega problema

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Si preveril verzijo software-a na obeh fotoaparatih? Mogoče ima kolega nadgrajenega, pa bi ti samo to popravilo zadevo? Verzijo software-a na aparatu lahko namreč sam nadgradiš.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
sem pogledal tudi verzijo software-a in obema piše 1.0 tak da sem to možnost tudi izključil. naslednjič ko grem v ljubljano bom vzel polek fotoaparat pa ga dal na servis naj pogledajo kak pa kaj

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
pa sem končno dobil informacijo iz servisa kak je na stvari. fleš ni kompatibiln z tem fotoaparatom oz. z večimi fotoaparati, odvisno je tudi od objektiva kakšen je gor. na servisu so probali več objektivov pa je isto delalo. so kontaktirali tovarno sigma so jim rekli da so neke težave in to in da bo komaj drugo leto prišo na tržišče fleš, ki bo normalno deloval. pri beseničarju na servisu so mi povedali naj pokličem v mixi pa se zmenim z njimi, in ni nobenega problema bojo Sigmo ef-500 dg super vzeli nazaj, jaz pa bom doplačal 30€ in bom vzel Nikon SB-600. Sem razmišljal o sb-800 ampak to pa je že izven mojih financ
smile-1.gif