SI pred davčno št.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Pač greš na davčno,poveš,da boš presegel mejo za ddv.S tem,da moraš tdat nek dokaz,primer jaz sem jim pokazal poslovno pogodbo
o sodelovanju,na kateri je bilo razvidno,da bom presegel mejo za ddv.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
btw. tudi če ne presežeš tega prometa se lahko prostovoljno prijaviš kot zavezanec za DDV, edino ostat moraš v sistemu mislim da 6(?) let.

Če / ko presežeš to mejo pa itak nimaš izbire.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
DAVČNI ZAVEZANCI smo mi VSI!

Oznaka SI pred davčno št. pomeni oznako za identifikacijsko številko za namene DDV-ja, pomeni, da je nekdo ZAVEZANEC ZA DDV( kar je druga stvar kot davčni zavezanec)....ste pa vsi verjetno imeli v mislih to.

Zavezanec za DDV lahko postaneš prostovoljno, če prostovoljno vstopiš v sistem DDV, ja moraš ostati noter 5 let. V kolikor v sistem DDV-ja vstopiš po "pravni dolžnosti" če presežeš mejo 25.000k€ obdavčljivega prometa lahko iz sistema DDV-ja izstopiš kadarkoli.

Z novim zakonom o DDV-ju, ki je prišel v veljavo s 01.01.2010, obstajajo tudi "začasni" zavezanci za DDV...torej se določena pravna/fizična oseba registrira za namene za DDV samo v določenih primerih in začasno (predvsem pri poslovanjih s tujino ipd.)

O tem ali je nekdo zavezanec z DDV ali ne ti zelo nazorno pokaže tudi www.bizi.si , so pa te baze podjetnikov včasih malo neažurirane....torej najbolj natančna informacija o tem ali je nekdo zavezanec za DDV ali ne, je to informacija davčne uprave.