Si jih vozite kaj na sladoljed?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Upam le, da bo zajela še gostince in malce počistila to sceno davčnih utajevalcev in šalabajzerjev, ki v Illy skodelice točijo Barcaffe kavo.

Gostinci so že zajeti. Promet upadel (govorim za 4 mesečje primerljivo z lani v 3 kafanah) med 15 in 30%.

Ti ki pa točijo barkafe v Illy skodelico (da si siguren da to počnejo), na sladkorču imaš telefonsko, pogodbene kazni so ubijalske,
pa jih prijavi. Čeprav nevem kako se nekomu splača kupovat kilo barkafeja za 8€ medtem ko najcenejši Illy je nekje 16€, torej
8€ profita na 142 skodelic kave, reskiraš pa da se ti gost (kot coolpower in wacko) nikol več ne vrneta,... Pravi gostinec na kavi in mleku
ne špara.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:

Tak da mX, moj predlog za letošnjo sezono je definitivno Pohorska kavarna!
zmaga.gif

V pohorsko neupam hodit, ker te kdo vidi tam s kako mačko, pa pol veš kake govorice skrožijo, vbistvu pa si bil samo na sladoledu,...

Jaz sem včeraj bil pri "mostu", danes pa pri "feriju" (smetanova ul.) zelo zadovoljen le 1€ se mi zdi res pretirano, samo kaj pa češ,
danes popoldne nečaka peljem s treninga, pa me prosi za sladoled. Itak mu ga kupim, tut če bi bil 3€ bi jih dal brez problema, ampak
je pa podla finta, ker otroku starš sladoleda nikol nebo odrekel, sploh pa zdaj v aprilu in maju je v MB vedno sladoledo manija,...

Se pa strinjam za iliha, ma f*kjeno dober sladoled, j*be me samo da nimam ki parkirat, oz. morem parkirat pa 10min šetat,...
cool-1.gif

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Lahko plis lokacijo te Pohorske kavarne? Grem v prihodnjih dneh morda kej v Maribor in je očitno za sprobat.

Definitvno je za probat, majo še tut tortice, pa rumkroglice pa vsega in svašta, pa tut cene so znosne.
Je pa nemoreš zgrešit, če voziš v smeri Habakuka - pod pohorje; ko prideš z AC na hitro, zaviješ pri tabli za pohorje pol pa
se samo nekako držiš ravno bi lahko rekel. Sicer pa bilokoga vprašaj po hotelu Habakuk in se boš pripeljal točno mimo
pohorske kavarne,...

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Ljubljana .... CACAO ob ljubljanici cela kepa 1,2€, 2x 1/2 kepe 1,4€..... zame eden izmed boljših....kepe so pa tud kar poštene

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
No sej tu ni kaj rečt, tut v MB ti zahakla pravo porcijo, sploh ženskam. Ja večinoma hodim k enemu in istemu, pa mu vedno dam
4,40 za dva sladoleda, pa vedno taki hakl nabaše da se pol držima za trebuhe
smile-1.gif

Samo še vedno je to dobrega jurja tolarov, pa sma samo 2 bla na sladoeldu.

Vem da ko sem hodil v SŠ, mi je mama vsak dan dala 600 tolarjev, sn mel za čike, kavo, sendvič pa dve kepici sladoleda
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Ja, šipšeki pri kepah nič ne šparajo, se mi dopade
smile-1.gif
To da je cena 1 € pa me ne preseneča, odkar imamo € raste cena letno po 10 centov, že prej pa po 10 tolarjev na leto. Naslednje leto 1,1 €

Pri Ilichu še nisem papal sladoleda, je res tak dober? Ker potem mi ne uide.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.197
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Pomoje tudi.

Tudi banjice so čist adijo. Grem v trgovino, da si eno privoščiva
grin1.gif
vse po 5€ WTF? A ni blo to dve leti nazaj nekako 500SIT in blo že ohohooo neki high kvaliteten sladoled, ki 3x pleplačaš firmo ( najbrž ).

Evo ravno to nas je pahnilo v krizo. Požrešnost prodajalcev. Na koncu pa zaslužijo isto, le prodajo manj. Ko je enkrat meja se je ne da preseči. Tudi jaz se spomnim sladoleda ki je koštal 600 sit pa sem mislil da se je trgovec zmotil ko je ceno gor nalimal. Danes pa za 3 eur ne dobiš niti najbolj poceni Planice.

Drugače pa sladoled pri Ilihu (MB) res zmaga. Sadni so takega okusa kot bi resnično samo sadje jedel. Breskva je za mene svetovna, samo mislim da še ni sezone breskev, tako da cooki al pa borovnice, jagodna mnajmsi...

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:

Tak da mX, moj predlog za letošnjo sezono je definitivno Pohorska kavarna!
zmaga.gif

V pohorsko neupam hodit, ker te kdo vidi tam s kako mačko, pa pol veš kake govorice skrožijo, vbistvu pa si bil samo na sladoledu,...

c,c,c...pa ne boš kje "drugih" vozil na sladoled
evil.gif

Tudi za take situacije imajo rešitev
cheer.gif

Posodice, ki jih imajo "za zraven" so konkretne iz stiropora in brez problema zdržijo kake pol urce preden se sladoled stopi... torej greš tja (sam) vzameš sladoled v to posodo, pol pa se zategneš na vrh Pohorja in uživaš v razgledu, sladoledu in...
grims-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.608
4.567
113
50
Na sončni strani ALP
Memo milo... So zaprli Hlebčka in not stišali neko banko.. .
jezen.gif

Sedaj ostane samo še Nuhi, ki naredi iz kepice 1/2 kepice in jo proda za celo...
10.gif

Bo treba v Titovo Velenje v Ohrid. A ga še imajo tam?
sprasujem se.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
CACAO ob Ljubljanici??? Morm rečt da al sm padla v sklerozo, al so pa kje kej nanov odprl, al sm pa... nevem? Kje je to? Kje bliz Fetiche-a? Al kje? Blond moment...

Drgač pa letos si ga še nisem privoščila, čist res. Najbrž ena izmed redkih. Mam pa najrajš sladoled Mars s čokolado in karamelo, tak dobr okus je. Na kepice skoraj ne hodim, če pa že, pa zberem kakšn preverjen okus, obvezno more bit pa mlečni in ne kakšn voden, sadni brez okusa. Pr sladoledu ne gledam na kalorije
grin1.gif
.
Mogoče si ga bom že jutri, ste mi prou lušte nardil.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
CACAO ob Ljubljanici??? Morm rečt da al sm padla v sklerozo, al so pa kje kej nanov odprl, al sm pa... nevem? Kje je to? Kje bliz Fetiche-a? Al kje? Blond moment...

Drgač pa letos si ga še nisem privoščila, čist res. Najbrž ena izmed redkih. Mam pa najrajš sladoled Mars s čokolado in karamelo, tak dobr okus je. Na kepice skoraj ne hodim, če pa že, pa zberem kakšn preverjen okus, obvezno more bit pa mlečni in ne kakšn voden, sadni brez okusa. Pr sladoledu ne gledam na kalorije
grin1.gif
.
Mogoče si ga bom že jutri, ste mi prou lušte nardil.

CACAO - od prešerca proti zmajevem mostu......ca. 100m od prešerna dol. Je pa menim da enako CACAO tudi v Portorožu
srce-1.gif

hmm po mojem okusu je pri njih najboljši....čokolada s pomarančo, čokolada s hruško, čokolada + marcipan...hmm mislim da se mu reče amadeus
tongue-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Fetiche...je kr fajn lokalček v tistem firtlu ja........pa tam na začetki tiste ulice majo vredi sladoled meni......zaj pa nevem če se reče "center" al nekak tak.........ampak najmanj mislim, da lahko tri kugle naročiš, ampap za dve ti še tudi pogleda skozi prste....pa tudi fino je tam sedet v vročini pa čekirat bejbike kera ma najbolšo kiklco
smile-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Itak so cene kave in sladoleda totalno napumpane. Saj bo bolje. Ko bo folk brez služb bodo tudi sladoledarji in gostinci delili usodo dela ljudstva. Kar poglejte, kako je recesija vplivala na avtomobilski trg. Pa ga je najprej našpukal. Upam le, da bo zajela še gostince in malce počistila to sceno davčnih utajevalcev in šalabajzerjev, ki v Illy skodelice točijo Barcaffe kavo.

ti si eden tistih, ki moliš boga, da ti krava crkne, da potem več sosed ne bo hodil k tebi po mleko
sprasujem se.gif

kaj pa tebe briga kaj on toči v skodelice
crazy1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
????

Kaj mene briga? Takole ti bom povedal. Tisto kavo plačam vsaj 1 EUR, včasih še več. Gostinec na tisti kavi že sedaj zasluži kakšnih 70 centov čistega. Nekaj DDV utaji ker pobere račune z miz in jih stornira, kava pa je tudi precej poceni glede na število skodelic, ki jih dobiš iz kilograma zrn.

In potem mi bo še pri takšni zadevi mutil? Drugič pojdi v Renault salon in kupi Clia, dobavijo pa ti naj Dacio Sandero na katero bo vajenec iz delavnice nalepil znak Renaulta. Pa da te vidim.

Najhujši so pa itak gostinci, ki imajo recimo Barcaffe. To neprimerljivo čudo od kave, ki se lahko pred Illy ali Bazarro skrije v luknjo 5 km pod zemljo. In potem vprašam natakarico zakaj nimajo kave, ki je vredna tega imena, če že skodelico računajo po 1,1 EUR. In mi lepo pove, da je šefica ugotovila, da je nabavna cena kile barkave pol nižja kot recimo Illy kave. In da se ji konec meseca pozna pri njihovi količini prodanih kav, ostane ji nekaj več v žepu, na letni ravni pa je prihranek že za en zelo soliden dopust.

Sladoled pa tudi ni nič druzga kot vrečka s praškom, nekaj vode in morda še mleka, vse skupaj pa v sladoljed avtomat, nato pa premetat iz njega v banjice.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Ja no sej to me zmedlo, ker js poznam sam CACAO v Portorožu v Lj pa ... Oh hudo, nism vedla
grin1.gif

Thanks!

In še; http://www.cacao.si/
cheer.gif

a ni cacao čist pr prešercu tud?
sprasujem se.gif

pa u BTCju hala A majo zame best sladoljed
smile-1.gif

@sonick: dragi, ne ti drugih kikl gledat
tongue-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
En cacao je na brezovici, pa nvm če majo sladoled
tongue-1.gif

Meni je drgač super sladoled tisti na lopatico, v haliA in cityparku, najboljše kuglice so mi pa v stari ljubljani (stari trg, nimam pojma kaj je za ena slaščičarna).
Berzo pa itq obvladuje vrhniški okoliš
smirk-1.gif