Shranjevanje tobaka

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
scorpion: jaz pa mislim, da je fora drugje. Če imaš možnost, poglej eno tubo. Od zunaj je oznaka filtra višja, kot je sam filter znotraj tube, torej ti namesto običajne cigarete v vsako fila 10% več, kar pomeni, da dobiš manj cigaret. Žal "normalnih" tub pri nas še ni moč dobiti, razen na kadilec.si in sicer West. Sem pozabil dodati, da je kolega filal v njegove tube iz tujine, torej tiste ki imajo filter do oznake in ne manj.

Ja vem da je filter od zunaj videti filter, od znotraj pa je kar nekaj praznega prostora, ki ga zafilas s tobakom. In pri kolicini se sigurno pozna. Torej kupiti druge tube... saj razlike v gorenju najbrz ni.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Meni se sploh ni zdela razlika, je pa zanimivo, da švaba na "normalnih" tubah celo reklamira, da prišparaš (ker je filter do oznake).

Marlboro_Red_Extra_250er.jpg

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Stara modrost pravi da dodaš v vrečko za tobak jabolčni krhel, suho slivo ipd.

Verjetno pa se v sodobnem svetu najde že kak drug nadomestek ki je sposoben ohranjat konstantno vlažnost.

Če si perfekcionist lahko kupiš humidor za cigare!
evil.gif

Za hec sem probal tole z jabolčnim krhljom... čisto majhen košček, ampak zdaj je pa tobak še bolj vlažen kot originalo zaprt.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
scorpion: bom vprašal kolega, če ima kakšno tisto original Marlboro škatlo viška, ki ima "gobico" pod pokrovom. Ampak moraš dati res samo tri do štiri kapljice vode, drugače bo tobak preveč vlažen. Iz katerega konca naše kure pa si?